Bu rehberimde size Vice City'de oyun içerisindeki yazıları değiştirmeyi göstereceğim. Bunu genelde Türkçe yamacılar oyunu Türkçe yapmak için kullanıyor. Ben ise bunu çıkış onaylama ekranına adımı yazmak için falan kullanıyorum 
Çok fazla uzatmayalım. İndirmeniz gereken program Grand Theft Auto GXT Editor (Bunu GTX ile karıştıran çok arkadaşım oldu). Şu ana kadar denediğim, Windows 11'de en stabil ve sorunsuz çalışan GXT editor programı bu.
İndirdiğiniz dosyanın içerisindeki klasördeki dosyaları oyun klasörünün içine atın.
Daha sonra "gxtedit.exe" ile programı çalıştırın.
Programı açınca sol üstten "File>Open" diyerek oyun klasöründen "American.GXT" dosyasını seçin.
Daha sonra bu şekilde oyun içerisindeki tüm yazılar açılacaktır. Değiştirmek istediğiniz yazıyı üstten "Search>Find" diyerek bulabilirsiniz.
Örneğin ben çıkış ekranındaki yazıyı aradım.
Değiştirmek için yazının üzerine çift tıklamanız yeterlidir.
Örneğin ben şöyle saçma bir şey yazdım:
Daha sonra işiniz bittiğinde kaydetmek için şuradaki disket ikonuna tıklayın:
Tıkladığınızda otomatik olarak kaydedilecektir ve pencerenin üstündeki "(*)" işareti gidecektir.
Şimdi oyun içerisine girip değiştirdiğimiz yazıyı kontrol edelim.
Sonuç:
Size ufak bir bilgilendirme yapayım:
Rehberim bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi sosyaller!

Çok fazla uzatmayalım. İndirmeniz gereken program Grand Theft Auto GXT Editor (Bunu GTX ile karıştıran çok arkadaşım oldu). Şu ana kadar denediğim, Windows 11'de en stabil ve sorunsuz çalışan GXT editor programı bu.
İndirdiğiniz dosyanın içerisindeki klasördeki dosyaları oyun klasörünün içine atın.
Daha sonra "gxtedit.exe" ile programı çalıştırın.
Programı açınca sol üstten "File>Open" diyerek oyun klasöründen "American.GXT" dosyasını seçin.
Daha sonra bu şekilde oyun içerisindeki tüm yazılar açılacaktır. Değiştirmek istediğiniz yazıyı üstten "Search>Find" diyerek bulabilirsiniz.
Örneğin ben çıkış ekranındaki yazıyı aradım.
Değiştirmek için yazının üzerine çift tıklamanız yeterlidir.
Örneğin ben şöyle saçma bir şey yazdım:
Daha sonra işiniz bittiğinde kaydetmek için şuradaki disket ikonuna tıklayın:
Tıkladığınızda otomatik olarak kaydedilecektir ve pencerenin üstündeki "(*)" işareti gidecektir.
Şimdi oyun içerisine girip değiştirdiğimiz yazıyı kontrol edelim.
Sonuç:
Size ufak bir bilgilendirme yapayım:
- FEQ_SRE: Oyunu oynayıp, görevleri tamamlayıp, daha sonra ESC'ye basarak menüye gelip çıkış yapmak istediğinizde gelen yazıdır.
- FEQ_SRW: Oyunu açıp daha menüdeyken çıkış yapmak istediğinizde gelen yazıdır.
- Bir de muhtemelen sizde bunu fark etmişsinizdir, fakat yine de yazmak istedim. Oyun içerisindeki her bir yazı için farklı bölüm bulunmakta. Örneğin oyunun başlangıcındaki (git biraz uyu, sen ne yapacaksın bölümü falan) yazılar "INTRO" isimli bölümdedir.
Rehberim bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi sosyaller!
Son düzenleyen: Moderatör: