Operatör değiştiğim halde ping sorunu çözülmedi

Cloudflare WARP kullandigimda pingim 110'larda geziyor bu sefer. 1.1.1.1 DNS kullandigimda da ayni sekilde 40 ping aliyorum. Musteri hizmetleri kendi taraflarinda yapacaklari hiçbir şey olmadigini soyleyip kesip atti tamamen. Hala kablo uclarini kontrol edin gibi masal anlatiyorlar. Winmtr testlerini de tarih saat gozukmuyor diye inceleyemiyoruz dediler.

Cloudflare WARP kullandigimda pingim 110'larda geziyor bu sefer. 1.1.1.1 DNS kullandigimda da ayni sekilde 40 ping aliyorum. Musteri hizmetleri kendi taraflarinda yapacaklari hiçbir şey olmadigini soyleyip kesip atti tamamen. Hala kablo uclarini kontrol edin gibi masal anlatiyorlar. Winmtr testlerini de tarih saat gozukmuyor diye inceleyemiyoruz dediler.
Forumda konusunu açmış olduğum exitlag programını deneyin. 3 günlük ücretsiz deneme sürümü var sonrası paralı. Bu program seçtiğiniz oyuna müdahele edip iss'nizin ara sunucuları yerine kendi sunucularından oyuna bağlanmanızı sağlıyor. Bu sayede rotasyon kaynaklı problem varsa çözülüyor. Eğer hala 40 ping civarında alırsanız başka bir problem vardır demektir.

Forumda konusunu açmış olduğum exitlag programını deneyin. 3 günlük ücretsiz deneme sürümü var sonrası paralı. Bu program seçtiğiniz oyuna müdahale edip ISS'nizin ara sunucuları yerine kendi sunucularından oyuna bağlanmanızı sağlıyor. Bu sayede rotasyon kaynaklı problem varsa çözülüyor. Eğer hala 40 ping civarında alırsanız başka bir problem vardır demektir.

Teşekkür ederim cabaniz icin ama hala 40 ping civari aliyorum asla dusmuyor. Dolaba uzakligimda 30 metre civari yani uzak da degilim. Modem degistirdim Ethernet kablosu degistirdim ISS degistirdim ama hiçbir sekilde nedense pingim dusmedi. Acaba dolaba baglandigim kabloda mi bir sıkıntı var diye dusunuyorum ama onu da degistirmenin bir yolu yok sanirim. Cunku benden 100 metre otede kuzenim oturuyor. Oda ayni dolaba bagli ama onda hiçbir ping problemi yok. Ne yapsam bilemedim.

Hangi altyapıya sahipsin? DSL altyapı kullaniyorsan eve gelen kablolarda sorun oluşabilir. Ek olarak en düşük pingli operatörler arasında ikisi de yer almıyor. Turknet en iyilerden birisi.

Evet tum oyunlarda pingim kuzenimden cok daha yuksek. O Valorant'ta 20 alirken ben 40 aliyorum. O CS'de 50 alirken ben 80 90 aliyorum. Ve diger tum oyunlarda benim pingim daha yuksek ve olmasi gerekenden de yuksek.
Paket kaybı yaşıyor musunuz peki? Port kaynaklı ya da daire'ye kadar gelen kabloda bir sorun olabilir. Dolaptan direk modeminize cat6 kablo çekmeyi deneyebilirsiniz.

Hangi altyapıya sahipsin? DSL altyapı kullaniyorsan eve gelen kablolarda sorun oluşabilir. Ek olarak en düşük pingli operatörler arasında ikisi de yer almıyor. Turknet en iyilerden birisi.
Tamamen yaşadığı yere ve yurtdışı çıkışlarına bağlı bir durum bu. Direk türknet'e en iyisi diyemez kimse. Sansüronline kullanan arkadaşım genel olarak oyunlarda çok düşük ping alıyor.

Hangi altyapıya sahipsin? DSL altyapı kullaniyorsan eve gelen kablolarda sorun oluşabilir. Ek olarak en düşük pingli operatörler arasında ikisi de yer almıyor. TurkNet en iyilerden birisi.

VDSL altyapi var. ISS degistirdigim halde pingde hiçbir degisme olmadi. TurkNet'e gecince de bir fark olacagini sanmiyorum. Hepsi TT'nin altyapisini kullaniyor burada.

@alp15eren, kendi deneyimimden yola çıkarak en iyilerden biri dedim, en iyisi demedim. NVDSL altyapıda 4 operatör denedim bunların sırası şu şekilde.

1 - Turknet
2- Yurtiçi TT/Yurtdışı VF
3-Yurtdisi TT/Yurtiçi VF
4-Netspeed

Muhtemelen yaşadığım yer Bitlis kaynaklı Netspeed bağlantı noktaları çok uyuşmuyor o yüzden sonra düşüyor. Bir de VF'de internet hizmetine ek statik IP hizmeti gayet uygun fiyatlı, Statik IP hizmeti alınca 1.5 sırasına oturuyor diyebilirim VF.

@Hercuu, bağlantı problemin eve gelen fiziksel bir kablo kaynaklı olabilir. Bakır kablo bir şimşek cakmasindan bile etkilenebiliyor maalesef.

Paket kaybı yaşıyor musunuz peki? Port kaynaklı ya da daire'ye kadar gelen kabloda bir sorun olabilir. Dolaptan direk modeminize cat6 kablo çekmeyi deneyebilirsiniz.
Testini yaptigimda paket kaybi cikmiyor ama WinMTR testi yaptigimda yonlendirme yapilan sunucularda yuzde 60'lik bir paket kaybi gozukuyor.

@Mithat Berhan, acaba kablo icin yapabilecegim bir şey var mi elimden gelen? Ekipleri zorla getirebilsem bile kabloyu degistireceklerini hiç dusunmuyorum. Sen dolaba 40 metre uzaksin o yuzden 40 ping aliyorsun evin yerini degistirebiliyorsan degistir diyen bir ekip var maalesef.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt