Oyun Projem - Depth of Space

Herkese iyi günler dilerim. Yaklaşık 9 aydır üzerinde çalıştığım bir oyun projem var. Adı depth of space. Bilim-kurgu tarzlı FPS aksiyon oyunu. Oyun gerçek hayatta da var olan gliese 581g adlı bir gezegende geçiyor. Oyunda bahsettiğim gezegende savaşarak hayatta kalma mücadelesi veriliyor. Oyun için bir senaryo da hazırladım ve oyunun senaryosunu yazmam 2-3 haftamı aldı. Oyunun ekran görüntülerini de bırakıyorum. Sizden oyunum hakkında geri dönüşünüzü bekliyorum.

Eki Görüntüle 145255

Eki Görüntüle 145256

İyi günler. Emeğinize sağlık. Bence kategori çokça iyi düşünülmüş telefonda sanırsam pek böyle oyunlar bulunmuyor ya da benim körlüğüme geldi:haha: seneryo içerisinde bence karakterler eklemelisiniz aksiyon duygusala yönelebilirsiniz ilgi çekebilir kendi düşüncem tabii ki, fakat zorlanmanızı istemem hikaye değişikliği için bir o kadar da vakit harcamanız gerekiyor. Hikaye kısmında diğer gezegenlere gitmeyi planlıyosanız zor olacak galiba bu dediğim manzaralı bir şekilde gezegende 3 şahıs bir görüntüyle gitmek bize saldıran değişik uzaylı çeşitleri olabilir veya ana karakterlerimizle zorluklar aşarak gitmek gibi düşündüm ayrıca saldıran şeyler katsanız mesela olanlar bozar mı oyunu gezegende. Bir ayrıntı yakaladım fotoğrafta ufak fakat düzeltilse bile pek dikkat edilir mi bilmiyorum uzay silahının tabanca olarak gösterilmesi merminin hemen altındaki yerden bahsediyorum. Ve son olarak bir kaç şey söylemeliyim grafigi iyileştirebilirseniz daha iyi olur gibi pikselleme görünüyor ufaktan sona gelmek isterim ki oyun dil ingilizce olucaksa alt yazılayı türkçe şeklinde yapabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    110,7 KB · Görüntüleme: 22
İyi günler. Emeğinize sağlık. Bence kategori çokça iyi düşünülmüş telefonda sanırsam pek böyle oyunlar bulunmuyor ya da benim körlüğüme geldi:haha: seneryo içerisinde bence karakterler eklemelisiniz aksiyon duygusala yönelebilirsiniz ilgi çekebilir kendi düşüncem tabii ki, fakat zorlanmanızı istemem hikaye değişikliği için bir o kadar da vakit harcamanız gerekiyor. Hikaye kısmında diğer gezegenlere gitmeyi planlıyosanız zor olacak galiba bu dediğim manzaralı bir şekilde gezegende 3 şahıs bir görüntüyle gitmek bize saldıran değişik uzaylı çeşitleri olabilir veya ana karakterlerimizle zorluklar aşarak gitmek gibi düşündüm ayrıca saldıran şeyler katsanız mesela olanlar bozar mı oyunu gezegende. Bir ayrıntı yakaladım fotoğrafta ufak fakat düzeltilse bile pek dikkat edilir mi bilmiyorum uzay silahının tabanca olarak gösterilmesi merminin hemen altındaki yerden bahsediyorum. Ve son olarak bir kaç şey söylemeliyim grafigi iyileştirebilirseniz daha iyi olur gibi pikselleme görünüyor ufaktan sona gelmek isterim ki oyun dil ingilizce olucaksa alt yazılayı türkçe şeklinde yapabilir misiniz?
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi, mobil piyasada artık eskisi kadar hikaye odaklı oyunlara rastlamak pek mümkün değil. Oyunun senaryosunu tamamen kendim yazdım ve içerisinde ana karakterin yanı sıra akıllı uzaylı ırkları, çeşitli yaratık türleri ve atmosferik ara sahneler bulunuyor. Ara sahneler hem gerçek hayata göndermeler içeriyor hem de oyunun gidişatını etkileyen sahneler olacak. Duygusal sahnelere de yer verdim ama bunları dozunda tutmaya özen gösterdim, çünkü oyunun genel temposunu korumak istiyorum. Hikayede değişiklik yapmam gerekiyorsa eğer bu benim için sorun değil hatta zaman alması bile iyi bir şey. Sonuçta bir oyunun geliştirilmesinin uzun sürmesi unutulur ama iyi bir oyun asla unutulmaz. Oyun birinci şahıs bakış açısıyla oynanacak. Fotoğrafta yakaladığınız detay için teşekkür ederim, geliştirme aşamasında olduğundan o kısımla henüz ilgilenmemiştim ama mutlaka düzenleyeceğim. Grafik anlamında da iyileştirmeler yapmayı, özellikle bloom efektleriyle daha güçlü bir atmosfer oluşturmayı planlıyorum. Dil konusuna gelirsem, oyunu İngilizce, Türkçe, Almanca ve Fransızca dillerinde sunmayı düşünüyorum. Ara sahnelerdeki altyazılar da seçilen dile göre ayarlanacak.

Oyun bayağı Gameloft'un NOVA oyun serisine anımsattı. Başarılarınızın devamını dilerim. Ha bu arada oyunda bize yardım edecek/düşman insan karakterlerde var mı hocam? (Asker bilim adamı veya sivil gibi) Olursa bayağı güzel olur. Yoksa tek tabanca takılıp uzaylıları mı vuracağız? Birde oyunda ara sahnelerde gerilimli/aksiyonlu müzikde olacak mı?

Küçük tavsiye: Hocam eğer sosyal medya'da tanıtım veya trailer yapmadıysanız yapmanızı öneririm. Hem herkesin ilgisini çekmiş olursunuz.

Oyun bayağı Gameloft'un NOVA oyun serisine anımsattı. Başarılarınızın devamını dilerim. Ha bu arada oyunda bize yardım edecek/düşman insan karakterlerde var mı hocam? (Asker bilim adamı veya sivil gibi) Olursa bayağı güzel olur. Yoksa tek tabanca takılıp uzaylıları mı vuracağız? Birde oyunda ara sahnelerde gerilimli/aksiyonlu müzikde olacak mı?

Küçük tavsiye: Hocam eğer sosyal medya'da tanıtım veya trailer yapmadıysanız yapmanızı öneririm. Hem herkesin ilgisini çekmiş olursunuz.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Oyun içinde bize yardım edecek bir uzaylı asker bulunacak. Hikayenin ilerleyen kısımlarında, Gliese 581g gezegeninden Kepler-452b gezegenine geçiş yapacağız ve burada uzaylı askerle birlikte savaşacağız. Ara sahnelerde ise gerilimli ve aksiyon dolu müzikler yer alacak, böylece atmosferi daha da yoğun hissettirmeyi amaçlıyorum. Tavsiyeniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Başka işlere yönelebilirsin. Hobi olarak yapıyorsan karışmam. Ama oyununda başarılar dilerim. Bittiğinde bizimle paylaşırsın umarım :)
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Hobi olarak değil, oldukça ciddi bir şekilde bu projeye odaklandım. Hatta 6 yıl süren futbol kariyerimi sonlandırarak tamamen oyun geliştirme alanında ilerlemeye karar verdim. Yine de fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bitirdiğimde memnuniyetle paylaşacağım.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Hobi olarak değil, oldukça ciddi bir şekilde bu projeye odaklandım. Hatta 6 yıl süren futbol kariyerimi sonlandırarak tamamen oyun geliştirme alanında ilerlemeye karar verdim. Yine de fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bitirdiğimde memnuniyetle paylaşacağım.
Tamamdır başarılar dilerim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt