Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhabalar, iki adet diskim var ve biri GLOWAY FER120GS3-S7 128 GB'lık SATA3 SSD ve Windows 10 Home kurulu. Diğeri de SAMSUNG HD322GJ 320 GB'lık HDD, bu hard diskte de oyunlar, dosyalar vb. var. Bazı oyunları oynarken oyuna çok geç giriyor. Örneğin: Valorant oynarken tırmanış giriyorum ve maçın yarısında oyuna giriyor ve sürekli ceza yiyorum. Sizce 41GB boş yer olan SSD'ye Valorantı kurmak mantıklı mı? Ayrıca bir sorum daha olacak: SSD'de sadece Windows 10 kurulu ve 70GB yer kaplıyor, başka hiç bir şey (Ufak tefek programlar, onlar da maksimum 5-6GB.) kurulu değil, neden bu kadar fazla yer kaplıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin: Valorant oynarken tırmanış giriyorum ve maçın yarısında oyuna giriyor ve sürekli ceza yiyorum. Sizce 41GB boş yer olan SSD'ye Valorantı kurmak mantıklı mı?
Mantikli. Valorant gibi bir oyunda size hiz artisi saglayacaktir. Her oyunu SSD'ye kurmak ise gerekli olmayabilir bazen, belirteyim.
SSD'de sadece Windows 10 kurulu ve 70GB yer kaplıyor, başka hiç bir şey (Ufak tefek programlar, onlar da maksimum 5-6GB.) kurulu değil, neden bu kadar fazla yer kaplıyor?
Pagefile (sanal bellek) dosyaniz, hiberfil.sys (Hazirda Beklet dosyasi) dosyaniz ve kurulmayi bekleyen guncellemeler icin ayrilan alan gibi seyler etkileyebilir bu boyutu. Buna ek olarak Temp ve WinSxS klasorleriniz sismis olabilir, bunlari temizlemek icin Disk Temizleme aracini kullanabilirsiniz.

Valorant gibi bir oyunda size hiz artisi saglayacaktir.
Peki, şu an C: diskinde 51 GB boş yer var. Valorant kaç GB yer kaplar?

Buna ek olarak Temp ve WinSxS klasorleriniz sismis olabilir, bunlari temizlemek icin Disk Temizleme aracini kullanabilirsiniz.
Zaten her gün çalıştıra temp, prefetch, recent ve %temp% yazıp siliyorum. Disk temizleme aracı da 900MB yer açtı.

Peki, şu an C: diskinde 51 GB boş yer var. Valorant kaç GB yer kaplar?
Kendiniz de bakabilirsiniz ancak bendeki 2-3 aydir guncellenmeyen hali 45.5GB kapliyor gozukuyor. Mumkunse tasimadan biraz yer acmaya calisin zira SSD'leri tam doldurmak da pek iyi degil.
Bu iki klasoru, ozellikle de Prefetch klasorunu temizlemenize gerek yok. Prefetch klasorunu surekli temizleyerek aksine bilgisayarinizi yavaslatiyorsunuz...