Çözüldü Oyunlarda doku gecikmesi oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan adem taşkıran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 237
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

adem taşkıran

Çalışkan
Windows 11 ilk kurulumu USB flash bellekten yapıldı. Daha öncesinde 10 kullandığım için 11 çok tuhaf geldi. Sonra USB kullanmadan Windows 10 kurdum yeniden USB kullanmadan 11'e geri dönüş yaptım.

Problem oyunlarda çitlerin ağaçların veya yüzey dokusunun kalitesinin biraz geç oluşturması. Sistemde değiştirmediğim parça kalmadı. Komple her şeyi değiştirdim arkadaşlar problemi çözemiyorum. Windows'umu hatalı kuruyorum böyle bir optimizasyon sorunu yaşamaya başladım saçma sapan bir işler yaptım. Kimse sorsam SSD dedi onu da değiştim aynı. Üzerinde eski M.2'de takılı durumu iyi diyor ama bir sıkıntı varsa eğer bu da etkiler mi? Ne yapmam lazım?

Bu sorun her oyunda mı oluyor yoksa belli bir oyunda mı?

AMD sistemlerde Smart Access Memory (SAM) olarak geçiyor olabilir.

Bu bütün oyunlarda maalesef ki mevcut. en basit oyunda bile bu problem var. az önce dediğiniz ReSize BAR Support kısmını buldum şu an aktif durumda.

• Anakart: MSI p 650 Pro 6000 MHz Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran kartı: AMD RX6800 Gaming Z Trio 16 GB
  • RAM: XPG CL30 6000MHz 32 GB
  • M.2: Adata Legend 850 Lite 1TB
  • Sıvı soğutma: MSI 240 mm
  • PSU: Corsair 750W

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    410,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadığım USB kullanmadan Windows 10 kurdum sonra aynı şeyi Windows 11 için yapmışsınız ilginç.
ReSize BAR açıksa kapatın.
Grafik ayarlarına gidip Windows'un değişken yenileme hızı, Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapatın. Çekirdek yalıtımı korumasını da kapatıp deneyin. Sorun devam ederse USB bellek ile Windows kurun.

Anlamadığım USB kullanmadan Windows 10 kurdum sonra aynı şeyi Windows 11 için yapmışsınız ilginç.
ReSize BAR açıksa kapatın.
Grafik ayarlarına gidip Windows'un değişken yenileme hızı, Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapatın. Çekirdek yalıtımı korumasını da kapatıp deneyin. Sorun devam ederse USB bellek ile Windows kurun.

En son onu yapacağım flash bellek üzerinden temiz kurulum diğer önerileri kapadım fark değişmedi.

Çözüm
Geri
Yukarı Alt