Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Piyasada alabileceğin en ucuz multimetreyi al, fazlasıyla iş görür.
Pil ölçme aleti nedir anlamadım.
Pilin doluluk oranını belirten aletler oluyor. Sanırım bundan bahsedilmiş.Piyasada alabileceğin en ucuz multimetreyi al, fazlasıyla iş görür.
Multimetre ile pil ölçümü için yapılabilecek en büyük şey pilin kaç volt olduğunu ölçüp olması gereken voltaja uzaksa "bu pil bitmiş" demek değil mi?
Multimetre daha işlevsel.Pilin doluluk oranını belirten aletler oluyor. Sanırım bundan bahsedilmiş.
Evet, örneğin 1.5v AAA pili ölçüyorsun 1.2 civarı ise ölmüş diyorsun.Multimetre ile pil ölçümü için yapılabilecek en büyük şey pilin kaç volt olduğunu ölçüp olması gereken voltaja uzaksa "bu pil bitmiş" demek değil mi?
Evet, almışken iyisi olsun ömürlük olsun dersen bunu öneririm.
5 yıldır aktif kullanıyorum daha pil değiştirmedim.
Pilin doluluk oranını belirten aletler oluyor. Sanırım bundan bahsedilmiş.
Multimetre ile pil ölçümü için yapılabilecek en büyük şey pilin kaç volt olduğunu ölçüp olması gereken voltaja uzaksa "bu pil bitmiş" demek değil mi?
Bahsettiğiniz cihazlar da aynısını yapıyor. Multimetre ile daha hassas ölçüm yapılabilir, farklı pil tiplerinde de kullanılabilir.
BT189 ultra-küçük pil test cihazı 9V AAAAA düğme hücre evrensel ev LCD dijital ekran pil test cihazı güç banka dedektörü - AliExpress 1420
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Bu mu?
0.47⬠97% OFF|1 adet dijital pil test cihazı C D N AA AAA 9V 1.5V düÄme hücre kapasitesi kontrol dedektörü LCD ekran kapasite teÅhis aracı| | - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Konuya çok hakim değilim fakat sadece voltaj üzerinden değerlendirme yapmayan aletler de var diye biliyorum.Bahsettiğiniz cihazlar da aynısını yapıyor. Multimetre ile daha hassas ölçüm yapılabilir, farklı pil tiplerinde de kullanılabilir.