Çözüldü Pop!_OS Proxy nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BrowNi

Çalışkan
Merhaba,

İki gün önce Windows'tan CS2'yi denemek için Pop!_OS'a geçtim. 150 FPS göremediğim Windows'ta, CS2'de native olarak 190 FPS'leri görüyorum. Bu Linux için çok güzel bir durum.
Soruma gelecek olursam;
Kurumsal bir şirketin şantiyesinde kalıyorum. Şirketin kendi internet altyapısı, sunucuları, veri tabanları ve çıkışları var. Kendi başlarına bir ISS gibiler. Doğal olarak da belirli site ve uygulamalara şirket interneti olduğu için sınırlamalar var. Sitelerin çoğu engelli değil ama portları kapatmışlar. Steam'de herhangi bir engel yok ama CS2'de sunuculara bağlanamıyorum. Bunu Windows'ta VPN ile çözüyordum. IKEv2 protokolü çok hızlı, ücretli bir VPN ile Türkiye sunucularına bağlanıp 60 ping ile oynayabiliyorum ama Linux'ta kullandığım VPN bayağı kötüleşti.
Kullandığım VPN, IKEv2 protokolünü resmi olarak desteklemiyor. İnternette IKEv2 protokolüne bağlanmak için paketler indirip manuel VPN bağlantısı ile bağlanabiliyorum ama ek uygulama olduğu için ping kaybı ve jitter problemleri yaşadım. Şirkette çoğu VPN protokolü engelli. Engelli olmayanlarda ise ping sorunu mevcut, maalesef çok dalgalı pingler veriyor.
Benim aklıma VPN yerine proxy kullanmak geldi. Daha önceleri Windows'ta kullanıyordum, Proxyfier diye bir uygulama vardı. Tüm internet trafiğini proxy üzerinden verebiliyordu, sorunum çözülüyordu ama bunu Pop!_OS'da yapamadım.

Denediğim yöntemler:
  1. Proxychains: Çalışıyor ama tüm trafiği bunun üstünden veremiyorum ve Steam'de çalışmıyor.
  2. Redsocks: Bu uygulama üzerinden bütün trafiği verebiliyorum ama sadece Google açılıyor, diğer uygulama, siteler vb. açılmıyor. İnternet ikonu üzerinde ünlem işareti beliriyor.
  3. Proxyfier to Linux: Bu da hiç çalışmıyor.
Sorularım kısaca;
  1. Proxy trafiğinin tüm sisteme nasıl verebilirim?
  2. Proxy ve VPN kullanmadan engelleri aşabilir miyim?
  3. Bildiğiniz başka yöntemler var mı?
Desteğiniz için teşekkürler, iyi Sosyaller.

Çözüm
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt