PS5 Pro aniden kapanıyor

shyzeq

Uzman
Selamlar, 1 - 2 ay önce bir PS5 Pro satın almıştım ve 2 kez oyunun ortasında cihaz aniden kapandı. Tekrar güç tuşuna basıp açmam gerekiyor ve herhangi bir hata kodu ile karşılaşmıyorum normal bir şekilde açılıyor(Konsol açılırken konsol depolama alanı onarılıyor yazıyor). Ya aşırı ısınmadan mı acaba diye düşündüm fakat bu cihazı alalı daha 2 ay oldu ve temizlenme vaktinin geldiğini düşünmüyorum ve masada hava akışı iyi olacak şekilde duruyor. Neden olabilir acaba?

Son düzenleme:
Konsol onarılıyor hatası, genelde elektriksel sorunlardan dolayı bu hatayı verir. Dalgalanma, cihaz açıkken ya da güç modunda cihaz enerjisi kesilirse kendini korumaya alıyor. Düz PS5 modellerinde de böyle. Oyun ortasında, elektriksel olarak bir sorun yok ise bu hatayı vermemesi gerekir. Durduk yere bu şekilde yapması, sorun olduğu anlamına gelebilir. Garantisi var ise, garantiye gönderin.

Senede 1 kere temizlenmesi yeterli. Hatta çok tozlu bir ortamda değilse 2 senede 1 kere bile temizlenebilir. ( Slim kullanıcısıyım bende )

Konsol onarılıyor hatası, genelde elektriksel sorunlardan dolayı bu hatayı verir. Dalgalanma, cihaz açıkken ya da güç modunda cihaz enerjisi kesilirse kendini korumaya alıyor. Düz PS5 modellerinde de böyle. Oyun ortasında, elektriksel olarak bir sorun yok ise bu hatayı vermemesi gerekir. Durduk yere bu şekilde yapması, sorun olduğu anlamına gelebilir. Garantisi var ise, garantiye gönderin.

Senede 1 kere temizlenmesi yeterli. Hatta çok tozlu bir ortamda değilse 2 senede 1 kere bile temizlenebilir. ( Slim kullanıcısıyım bende )
İthalatçı garantili hocam, normalde önceden bu sorun olmuyordu. Şimdi taktığım akım korumalı prizde aynı anda hem pc hem de 2 monitör çalışıyordu fakat aniden kapanırken pc de herhangi bir sorun yoktu, acaba hepsi tek bir prizde takılı olduğundan dolayı mı böyle oluyor acaba? Ve bu ani kapanma durumu uzun süre oynadıktan sonra oluyor yani hemen değil.

İthalatçı garantili hocam, normalde önceden bu sorun olmuyordu. Şimdi taktığım akım korumalı prizde aynı anda hem PC hem de 2 monitör çalışıyordu fakat aniden kapanırken PC de herhangi bir sorun yoktu, acaba hepsi tek bir prizde takılı olduğundan dolayı mı böyle oluyor acaba? Ve bu ani kapanma durumu uzun süre oynadıktan sonra oluyor yani hemen değil.

Ev tesisatınızı bilemediğimiz için net konuşmak zor. Yani akım korumalı prizler öyle ahım şahım korumaz. 10 Ampere kadar da kaldırır normalde akım korumalı prizler. Ya voltaj regülatörü, ya da UPS şart tam koruma için. Taktığınız şeyler 2000 Watt'ı geçmez zaten. Ben cihazınızın kendi içindeki SSD'den şüphelendim biraz. PS5'te sorun oluşması, PC'de olacağı anlamına gelmez hocam. Komponent farklı çünkü içinde kullanılan.

İthalatçı garanti deyip geçmeyin, birebir değişim yapan firmalar var.

Bu uyarıyı bende alıyorum bazen ama cihaz açık iken elektrik sorunu olursa sadece. Yoksa 6-7 saat çalıştığı oluyor durmadan hiç, kapanmıyor.

Bir de cihazı güncel tutun, güncellemeleri aksatmayın.

Son düzenleme:
Ev tesisatınızı bilemediğimiz için net konuşmak zor. Yani akım korumalı prizler öyle ahım şahım korumaz. 10 Ampere kadar da kaldırır normalde akım korumalı prizler. Ya voltaj regülatörü, ya da UPS şart tam koruma için. Taktığınız şeyler 2000 Watt'ı geçmez zaten. Ben cihazınızın kendi içindeki SSD'den şüphelendim biraz. PS5'te sorun oluşması, PC'de olacağı anlamına gelmez hocam. Komponent farklı çünkü içinde kullanılan.

İthalatçı garanti deyip geçmeyin, birebir değişim yapan firmalar var.

Bu uyarıyı bende alıyorum bazen ama cihaz açık iken elektrik sorunu olursa sadece. Yoksa 6-7 saat çalıştığı oluyor durmadan hiç, kapanmıyor.

Bir de cihazı güncel tutun, güncellemeleri aksatmayın.
Hocam ssdden şüpheleniyorum demiştiniz, normalde 2tblık ssd de 50gb civarı boş alan kalmıştı. Bununla bir alakası da olabilir mi?

Hocam SSD'den şüpheleniyorum demiştiniz, normalde 2TB'lık SSD de 50GB civarı boş alan kalmıştı. Bununla bir alakası da olabilir mi?

Hocam SSD'lerde genelde %20 boş bırakılması tavsiye edilir. Yani 2 TB'da 400 GB yapar ortalama bu da. Performans düşer çok doldurulduğunda. Yani ben bozuk olabilir mi anlamında söylemiştim, onun dışında bu kadar az yer bırakmayın biraz yerde açın SSD'de.

Hocam SSD'lerde genelde %20 boş bırakılması tavsiye edilir. Yani 2 TB'da 400 GB yapar ortalama bu da. Performans düşer çok doldurulduğunda. Yani ben bozuk olabilir mi anlamında söylemiştim, onun dışında bu kadar az yer bırakmayın biraz yerde açın SSD'de.
Hocam 3 - 4 saat boyunca yük altında bıraktım cihazı ve hiçbir sorun olmadı, şimdi bilemedim tekrar olur mu çünkü başka prize taktım ama yine de ben bir göstereyim teknik servise.

Göstermeni bende tavsiye ederim. Ama en azından 100-200 GB boş yerin olsun. SSD az da olsa yer olması gerekiyor, performans düşer zaten aşırı dolum yapıldığında.

Yine yaz buradan, yardımcı olmaya çalışırız düzelmezse.

Bu videodaki islemi yapmayi deneyin. Pro icin de yapilabiliyor. Onbellegi temizlemek oyunlari ve hesaplari goturmuyor deniyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt