R5 5600G sisteme Sequoia kurulumu nasıl yapılır?

toprakatess

Uzman
Merhaba, kendi bilgisayarıma Garageband kurmak için macOS kuracağım yani Sonoma 14.7 üstü olacak. Aslında Sonoma kuruluydu ancak 14.0 sürü müydü? Şimdi bir siteden. DMG dosyasıyla beraber online şekilde kurmak istiyorum. Bu forumda birisi benim için güzel bir EFI dosyası hazırlamıştı ancak sanırım OpenCore'ın güncellenmesi lazım bunu da halledemedim. Elimde 2 adet Config var birini başka bir yerde buldum diğeri ise Sonoma kurarken kullandığım ve çalışan Config. Kurmaya çalıştığım sürüm Sequoia 15.0. Windows ile dualboot yapacağım.

Çalışan eski EFI ve Yeni bulduğum EFI
6 Core Ryzen adlı klasör çalışan EFI klasörü.

CPU: AMD Ryzen R5 5600G.
GPU: Radeon RX 6600 XT.
Anakart: ASUS B450M Dragon.

Sanırım bir hata yaptığımdan olmamış. Kurulumu tekrar deneyeceğim eğer olursa konuyu kapatacağım.

Kurulumu başarılı bir şekilde hallettim. Eğer Sonoma veya sequoia için config lazımsa üstteki dosyaları kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba, kendi bilgisayarıma Garageband kurmak için macOS kuracağım yani Sonoma 14.7 üstü olacak. Aslında Sonoma kuruluydu ancak 14.0 sürü müydü? Şimdi bir siteden. DMG dosyasıyla beraber online şekilde kurmak istiyorum. Bu forumda birisi benim için güzel bir EFI dosyası hazırlamıştı ancak sanırım OpenCore'ın güncellenmesi lazım bunu da halledemedim. Elimde 2 adet Config var birini başka bir yerde buldum diğeri ise Sonoma kurarken kullandığım ve çalışan Config. Kurmaya çalıştığım sürüm Sequoia 15.0. Windows ile dualboot yapacağım.

Çalışan eski EFI ve Yeni bulduğum EFI
6 Core Ryzen adlı klasör çalışan EFI klasörü.

CPU: AMD Ryzen R5 5600G.
GPU: Radeon RX 6600 XT.
Anakart: ASUS B450M Dragon.

Sanırım bir hata yaptığımdan olmamış. Kurulumu tekrar deneyeceğim eğer olursa konuyu kapatacağım.

Kurulumu başarılı bir şekilde hallettim. Eğer Sonoma veya sequoia için config lazımsa üstteki dosyaları kullanabilirsiniz.
- İlk olarak, OpenCore'un en güncel sürümünü almak için resmi GitHub sayfasına gidin. Buradan en yeni sürümü indirin.

- İndirilen dosya içinde "EFI" klasörünü bulun. Bu klasör, boot işlemleri için gereken dosyaları içerir.

- İki adet Config.plist dosyanız olduğuna göre, bu dosyalardan birini güncelleyerek yeni sürümle uyumlu hale getirmelisiniz. OpenCore Configurator veya ProperTree gibi bir araç kullanarak bu dosyaları düzenleyebilirsiniz.

- Açtığınız Config.plist dosyasında, "UEFI" sekmesine gidin ve "Drivers" bölümüne yeni güncellenmiş sürücü dosyalarını ekleyin. "ACPI", "Kernel" ve "Misc" kategorilerindeki ayarların da yeni OpenCore sürümü ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

- Hangi EFI dosyasını kullanmaya karar verdiyseniz, o dosyanın içeriğini EFI klasörüne kopyalayın. Eski dosyaların üzerine yazmayı unutmayın.

- Daha sonra, USB sürücünüzü macOS için hazırlamak üzere Disk Utility (Disk İzlencesi) uygulamasını kullanarak bu USB’yi biçimlendirin. Format seçenekleri: "APFS" ve "GUID Partition Map" olmalı.

- DMG dosyasını mount edin ve içinde bulunan dosyaları USB sürücüsüne kopyalayın.

- USB sürücüsünü bilgisayara takın, açılış sırasında "Option" tuşuna basarak boot seçeneklerinden USB sürücüsünü seçin.

- Kurulum işlemi sırasında gerekli olan ayarları yaparak macOS'inizi kurun. Kurulum tamamlandıktan sonra yeniden OpenCore üzerinden boot edebilir ve Windows ile dual boot yapabilirsiniz.

- Sorun yaşamaya devam ederseniz, kullanmakta olduğunuz Config.plist dosyasına yönelik detaylı bir inceleme yapmam gerekebilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt