Çözüldü Superonline internette oyunlarda aşırı yüksek ping sorunu nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Neku

Uzman
Merhaba, bir süredir online oyunlarda ping problemi ile boğuşmaktayım. Speedtest, bufferbloat testi veya jitter testlerden aldığım sonuçlar genelde iyi veya "excellent" şeklinde çıkıyor (ping 4ms, download 150, upload 25). Ancak online oyunlarda pingim aşırı yüksek çıkıyor ve Counter-Strike 2'de sağ üstte sürekli network Jitter'ın yüksek olduğunu söyleyen bir uyarı veriyor. Superonline'ı aradım ancak onların tarafında bir problem olmadığını ve her şeyin düzgün olduğunu belirttiler.

Denediğim çözümler şöyle:
  • Ethernet kablosunu değişmek.
  • Portu değişmek.
  • Bilgisayarı sıfırlamak.
  • Modemi düğmesinden sıfırlamak.
Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Çözüm
WARP VPN ile ping sorunumu çözdüm, garip şekilde hiçbir program kullanmadan bağlanmaya çalışınca türlü problemlerle uğraştırdı ancak WARP'ı yükledikten sonra ping değerlerim geri normal değerlere düştü.
Merhaba, bir süredir online oyunlarda ping problemi ile boğuşmaktayım. Speedtest, bufferbloat testi veya jitter testlerden aldığım sonuçlar genelde iyi veya "excellent" şeklinde çıkıyor (ping 4ms, download 150, upload 25). Ancak online oyunlarda pingim aşırı yüksek çıkıyor ve Counter-Strike 2'de sağ üstte sürekli network Jitter'ın yüksek olduğunu söyleyen bir uyarı veriyor. Superonline'ı aradım ancak onların tarafında bir problem olmadığını ve her şeyin düzgün olduğunu belirttiler.

Denediğim çözümler şöyle:
  • Ethernet kablosunu değişmek.
  • Portu değişmek.
  • Bilgisayarı sıfırlamak.
  • Modemi düğmesinden sıfırlamak.
Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
CS 2 sunucuları yurt dışında olduğu için ortalama 60-70ms civarlarında oynayabilirsin. Lol veya Valorant'ta ms miktarları fazla ise o zaman sorun vardır. Çünkü o oyunların TR serverları mevcut.

CS 2 sunucuları yurt dışında olduğu için ortalama 60-70ms civarlarında oynayabilirsin. LoL veya Valorant'ta ms miktarları fazla ise o zaman sorun vardır. Çünkü o oyunların TR serverları mevcut.

Dediğiniz gibi CS2 sunucuları yurt dışında ancak yaşadığım ping sorunu en çok DBD ve OW2'de beliriyor 1000 veya 2000 pinge çıkıp oyunu en basit tabiriyle bozuyor menülerde bile gezmeme izin vermiyor (sanki internet bağlantısı kopmuşçasına) CS2'de de dediğim gibi jitter problemi yaşanıyor gözüküyor normal bir ping problemi değil ve nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

Dediğiniz gibi CS2 sunucuları yurt dışında ancak yaşadığım ping sorunu en çok DBD ve OW2'de beliriyor 1000 veya 2000 pinge çıkıp oyunu en basit tabiriyle bozuyor menülerde bile gezmeme izin vermiyor (sanki internet bağlantısı kopmuşçasına) CS2'de de dediğim gibi jitter problemi yaşanıyor gözüküyor normal bir ping problemi değil ve nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
Oynadığın oyunların ping sabitleme ayarı var mı? CS 2'de öyle bir ayar vardı galiba.

WARP VPN ile ping sorunumu çözdüm, garip şekilde hiçbir program kullanmadan bağlanmaya çalışınca türlü problemlerle uğraştırdı ancak WARP'ı yükledikten sonra ping değerlerim geri normal değerlere düştü.

Çözüm
WARP'ın VPN uygulaması mı mevcut yoksa DNS kullanarak mı çözdünüz orayı anlayamadım. Bende yaşıyorum da.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt