R7 7800X3D & B650 Tomahawk sisteme ekran kartı önerisi

Shokikan

Becerikli
Herkese merhaba, elimdeki sistemi kardeşime bırakacağım sebebiyle ileriye yönelik bir sistem toplama maceramın çoğunu tamamladım. Sadece SSD ve ekran kartı kaldı. Bilgisayarı 3-4 ay sonra kullanacağım için acelem olmadığından SSD ve ekran kartı almadım henüz. SSD olarak Samsung 990 Pro alacak gibi duruyorum indirim kovalayacağım şimdilik. Ekran kartı konusuna gelirsek de aklımda 3 seçenek var RX 9070 XT, 5070 Ti ve bütçem yeterse 5080 düşünüyorum. Sizce bu 3 kart arasından hangisini almak daha mantıklı? ( evet almam için 3-4 ay fakat kafamda fikir oluşması ve indirim kovalama açısından fikir almak istiyorum) topladığım sistemi bırakıyorum.

Anakart: B650 Tomahawk Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 7800X3D.
RAM: Corsair Vengeance 16*2 32 GB 6000 MHz CL36 RAM.
Sucu soğutucu: H150i Elite Capellix
Kasa: Corsair 4000D
PSU: EVGA 1000 gq Power
SSD: Samsung 990 Pro 1 TB.

Şahsen çok fazla Ray Tracing kullanmayı sevmediğim 9070 XT aldım ben. Çok iyi bir indirim yakalarsan 5080 neden olmasın ama bu fiyatlarla biraz zor gibi. 9070 XT için Amazon üzerinde fiyat kovalamanı tavsiye ederim çünkü vade farksız 6 taksit falan yapabiliyorsun.

Bütçen belli olduğunda ve RTX 5080'e yettiğinde RTX 5080 al.

Bütçen belli olduğunda ve RX 9070 XT ile RTX 5070 Ti arasında kaldığında, bütçen her ikisine de rahatça yetiyorsa bana kalırsa RTX 5070 Ti al. Her ne kadar saf güç olarak RX 9070 XT çok az önde olsa da, çok yakın oldukları için saf güç performans farkını göz ardı edebilirsin. Bu noktada teknolojiye para harcama yoluna gitmelisin. FSR 4/FG teknolojisi de oldukça başarılı olsa da DLSS 4/MFG daha başarılı ve 4x kare oluşturma teknolojisine bu senaryoda para harcanır.

Ancak RX 9070 XT ile RTX 5070 Ti arasında kaldığın senaryoda, eğer bütçen RTX 5070 Ti için biraz zorlanıyorsa RX 9070 XT al.

Bütçen ne kadar?
Bütçen yetiyorsa tabii ki de 5080.
Bütçem şu diyemiyorum o an ki ödemelerime göre taksitle alacağım için o yüzden net konuşamıyorum.

5070 ti alabilecek bütçemin olacağını düşünüyorum buna değer mi emin değilim sadece.
Bütçen belli olduğunda ve RTX 5080'e yettiğinde RTX 5080 al.

Bütçen belli olduğunda ve RX 9070 XT ile RTX 5070 Ti arasında kaldığında, bütçen her ikisine de rahatça yetiyorsa bana kalırsa RTX 5070 Ti al. Her ne kadar saf güç olarak RX 9070 XT çok az önde olsa da, çok yakın oldukları için saf güç performans farkını göz ardı edebilirsin. Bu noktada teknolojiye para harcama yoluna gitmelisin. FSR 4/FG teknolojisi de oldukça başarılı olsa da DLSS 4/MFG daha başarılı ve 4x kare oluşturma teknolojisine bu senaryoda para harcanır.

Ancak RX 9070 XT ile RTX 5070 Ti arasında kaldığın senaryoda, eğer bütçen RTX 5070 Ti için biraz zorlanıyorsa RX 9070 XT al.

2k için kullanacağım.

Şahsen çok fazla Ray Tracing kullanmayı sevmediğim 9070 XT aldım ben. Çok iyi bir indirim yakalarsan 5080 neden olmasın ama bu fiyatlarla biraz zor gibi. 9070 XT için Amazon üzerinde fiyat kovalamanı tavsiye ederim çünkü vade farksız 6 taksit falan yapabiliyorsun.
Şimdiye kadar hep amd kullandım RT yi merak ediyorum ama çok mühim değil benim için taksitle alacağım için Amazon veya Hepsiburadadan bakıyorum bende.

5070 ti alabilecek bütçemin olacağını düşünüyorum buna değer mi emin değilim sadece.
Bu senaryoda görüşümü söylemiştim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt