Çözüldü R7 7800X3D sistem bir anda donuyor ve reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baranxozz

Becerikli
Merhaba, yeni sistem topladım.
  • MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
  • AMD 7800X3D işlemci.
  • Corsair H150 360 mm sıvı soğutucu.
  • MSI RTX 3070 Ti Suprim X
  • Patriot Viper Venom RGB RAM 32 GB (2x16)
  • Kingston Renegade 1TB SSD.
  • Raijintek Ponos Ultra ms4.
  • Corsair RM750e 750W güç kaynağı.
Valorant oynarken veya internette gezerken bir anda sistem donuyor her şeyin ışığı yanıyor fakat hiçbir şey yapamıyorum, ses de gelmiyor. Reset atmadan düzelmiyor ve reset atmazsam 1-2 dk sonra kendisi reset atıyor. BIOS'tan EXPO 1 açtım ondan kaynaklı diye düşündüm ama EXPO 2 de açtım, hatta EXPO açmayıp düz orijinal ayarlarla bile girdim ama sonuç yine aynı.

BIOS'um güncel, sürücülerim güncel internette birçok kişi benimle aynı sorunu yaşamış fakat hiç çözüldü diyeni görmedim.

Yardımlarınızı bekliyorum. :(

@Yener K @Marix

Son düzenleme:
Çözüm
Parçaları değiştirerek denemek lazım, bir sonuca varamıyoruz.

Hocam yeni bir konu oluşturdum Recep Baltaş hocam GPU sök CPU dahili grafik kartıyla bir bak dedi. CPU'da konudaki sorunları buldum.

Konu: https://techolay.net/sosyal/konu/amd-7800x3d-sistem-bir-anda-donuyor.115821/#post-1091596

Bir bakabilir misiniz? <3

Parçaları değiştirerek denemek lazım, bir sonuca varamıyoruz.

Hocam sorunu çözdüm. Desteğiniz için teşekkür ederim. Dual Channel RAM kullanıyordum ve önce birini takıp biraz sistemi test ettim. Sonrasında taktığımı çıkartıp diğerini takıp onunla da biraz test ettim. Daha sonrasında ikisini de takıp kullanmaya başladım ve şu an hiçbir problem yok. Tekrardan teşekkür ederim. Yeni sistem toplamış benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bunu deneyebilir belki çözüm olur.
RAM'ler 2. Ve 4. Slotta takılı olacak, EXPO şimdilik kapalı olsun, chipset sürücüsü kurulu olacak, BIOS'tan Integrated Graphics, dahili GPU'yu kapatın, sonra AMD cleanup ile AMD sürücüsünü kaldırın, bu şekilde test edin.

Bir de Windows içerisinde minidump dosyası oluşmuş mu, ona bir bakın, dosya varsa onu da paylaşın.

RAM'ler 2. ve 4. slotta takılı olacak, EXPO şimdilik kapalı olsun, chipset sürücüsü kurulu olacak, BIOS'tan ıntegrated Graphics, dahili GPU'yu kapatın, sonra AMD cleanup ile AMD sürücüsünü kaldırın, bu şekilde test edin.

Bir de Windows içerisinde minidump dosyası oluşmuş mu, ona bir bakın, dosya varsa onu da paylaşın.

RAM'ler 2. ve 4.slota takılı zaten EXPO kapalı kullanıyorum şu anda BIOS'tan da harici ekran kartını devre dışı bırakmıştım. Aygıt Yöneticisi'nden de zaten kapalı. Şimdi AMD sürücüsüyle kaldırmayı deneyeceğim hocam.

EXPO'yu açmayın şimdilik, bu şekilde deneyin, sorun düzelirse EXPO açarsınız, o zaman sorun RAM kaynaklı mı anlarız.

Memtest ile RAM'leri test edeyim mi hocam? Bir de başka bir forumda "bu arada sistemi halı vs. gibi statik elektrik yüklenecek bir yerde toplamanız değil mi? Güç kaynağı kablosunu prizden çıkarıp PC'nin Power tuşuna 15-20 saniye basılı tutun statik elektriği boşaltın." gibi bir tavsiye aldım halıda toplamıştım sistemi onu da deneyeceğim iş yapar mı sizce?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt