Bu rehberimde Windows 11'de ekran göstergelerinin konumunu nasıl değiştirebilirsiniz onu göstereceğim. Yani klavyeden yaptığınız parlaklık, ses gibi ayarlarda varsayılan olarak altta gelen göstergenin yerini nasıl değiştirebilirsiniz ona bakacağız.
İlk önce başlat menüsünden ayarları açın.
Daha sonra solda sistem yazan yerden bildirimlere girin.
En aşağıya inip bu ayarı bulun.
Daha sonra bunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Alt orta yaparsanız:
Sol üst yaparsanız:
Üst orta yaparsanız:
Bu şekilde olur. Bu özellik şu anlık Windows'un sunduğu üç konumla sınırlandırılmış. Fakat bunun gelecekteki güncelleştirmeler ile daha fazla konum seçeneği geleceğini düşünüyorum. Ben tercihen sol üstte kullanıyorum. Siz bunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Bu her Windows 11 versiyonunda var mı yoksa sadece Insider sürümlerinde mi var tam bilmiyorum açıkçası.
Kullandığım derleme: 26200.5670
Sizde kullandığınız derleme numarasını yazarak özelliğin olup olmadığını belirterek rehbere katkıda bulunursunuz.
Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller!
İlk önce başlat menüsünden ayarları açın.
Daha sonra solda sistem yazan yerden bildirimlere girin.
En aşağıya inip bu ayarı bulun.
Daha sonra bunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Alt orta yaparsanız:
Sol üst yaparsanız:
Üst orta yaparsanız:
Bu şekilde olur. Bu özellik şu anlık Windows'un sunduğu üç konumla sınırlandırılmış. Fakat bunun gelecekteki güncelleştirmeler ile daha fazla konum seçeneği geleceğini düşünüyorum. Ben tercihen sol üstte kullanıyorum. Siz bunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Bu her Windows 11 versiyonunda var mı yoksa sadece Insider sürümlerinde mi var tam bilmiyorum açıkçası.
Kullandığım derleme: 26200.5670
Sizde kullandığınız derleme numarasını yazarak özelliğin olup olmadığını belirterek rehbere katkıda bulunursunuz.
Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller!