R7 9800X3D & RTX 4080 super sistem Valorant'ta düşük FPS alıyor

Helixo

Becerikli
PC daha dün geldi poligonda 1200, maçta 800 ile 600 arası FPS veriyor ama YouTube'da insanlar daha fazla FPS alıyor.
Ekran kartı: 4080 Super
32 GB RAM.

@emircbsk,rajııntek cratos 850 watt PSU var sıcaklık ise stres testinde yük altında 75 derece gördü Valorant da bakmadım ekran kartı da stres testinde 15 dakikada 60 derece oldu.

@Isentropic, tamam hocam.

Dostum sıcaklık değerlerin iyi yani FPS de kötü değil zaten, dediğim gibi her şey bir etken, o yüzden aynı işlemci ve ekran kartına sahip birisi senden daha az performans da alabilir daha fazla performans da.

Ortada eğer gerçekten ciddi bir sıkıntı olursa, sıcaklık fazlalıkları, Drop'lar, çökmeler gibi ya da benzer sorunlarda bir sorun var denebilir.

Bunlar haricinde X kişisi b kişisinden 10FPS az da alabilir fazla da alabilir, sistemi daha iyi hava akışı sağlıyordur, senin sıcaklık 70'dir onun 60 olur ve bu daha çok performans sağlar FPS farkı olabilir gibi gibi detay detay şeyler olağan şeyler.

Canını sıkacağın bir durum yok için rahat olsun.
Eğer için rahat etmeyecekse ki etmeyedebilir olabilir, driver'larını tek tek kontrol et, her zaman son sürümler en iyi sürümler olmayabilir, bu yüzden internetten son sürüm ile ilgili şikayet var mı bir kontrol et, BIOS versiyonu da dahil.
Gereksiz Windows hizmetlerini de kaldır ya da kapat, gereksiz uyguluma kurmadan test ortamlarını yükle, ve sonuçları detaylı kaydet.
Daha sonra bu sonuçlar ve detaylı sistem özelliklerin ile beraber konu açarak teknik anlamda bilgili kişilerin yorumlamasını rica edebilirsin.

@Charles Leclerc, evet.

@emircbsk, hocam anakartım ASRock X870 Pro RS Wi-Fi AMD 3D Turbo açabiliyor muyum?

AMD Turbo Game Mode Nasıl Etkinleştirilir? - Techolay

Çok yüzeysel Google araştırması yaptım ama sanırım ASRock da Turbo Game mode ayarı bulunmuyor.
Tabii en doğru seçenek BIOS'una girip bakmak.
Recep Baltaş, AMD Turbo Game Mode konusunda güzel bir içeriğe sahip, kendisi sadece ASUS ve MSI anakartlar da olduğunu yazısında belirtmiş, yukarıdaki bağlantıdan görebilirsin.

Geri
Yukarı Alt