R7 9800X3D sisteme görüntü gelmiyor

anon

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba Ryzen 7 9800X3D işlemci, MSI X870E Edge Ti Wi-Fi anakart. Sıfır sistem topladım fakat ekrana görüntü gelmiyor. Anakart üzerinde kırmızı ve turuncu ışık sanıyor hata kodu 0. göstermiyor. USB'den BIOS flashback yapıldı @Recep Baltaş bey müsaitseniz bir bakabilir misiniz rica etsem?

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem açıldığından beri 00 yazıyor ve başka hiçbir kod dönmüyorsa:
  • Anakart arızası.
  • PSU arızası.
  • İşlemci arızası.
Bunlardan birisi arızalı olabilir. Hatalı montaj da olabilir belki ama bilemiyorum sizin montaj tecrübenizi.

Çeşitli RAM'ler ve BIOS flashback işlemleri vs denerken kafayı yemek üzereyken sorunun anakart ve pinde olduğunu nihayet tespit etmiş bulunmaktayım. Ürünü sıfır almıştım @Recep Baltaş bey Vatan Bilgisayar'dan. Ama kutu jelatinsiz gelmişti elimize. Bugün aynı anakartın yenisini alıp taktım ve sistem gümbür gümbür çalışıyor. Ömrü hayatımda ilk kez sistem toplamıyorum. Pinleri yamultmamda bu yüzden mümkün değil. İşlemciyi takarken vs özellikle yönlerine çok dikkat ederim. Ama sorun anakarttaymış şimdi bu anakartı geri gönderip derdimizi anlatsak nasıl bir sürec izlemeliyiz sizce @Recep Baltaş bey?

Geri
Yukarı Alt