Windows 10 desteklemeyen PC'ye Windows 11 yerine Windows 10 nasıl kurulur?

Selam arkadaşlar. Bilgisayarım Windows 10'u desteklemiyor. Ses sürücüleri vb. yüklenmiyor. Ha, bu PC eski olduğu için değil. Bilgisayar sadece Windows 11'i destekliyor. Windows 10 kurunca sürücüleri görmüyor yani. Ben de W11'i çok sevmiyorum ve bana stabil gelmiyor, gereksiz yük bindiriyor gibi. Nasıl Windows 10 yükleyebilirim? Driver problemlerini nasıl hallederim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir durumda Windows 10 yüklemenin yolu var mı bilgim yok ancak, eğer yoksa alternatif bir yol önereyim. Windows 11 LTSC sürümünü kurabilirsiniz. Bir de üstüne biraz ayarlamalar yapın, O&O ShutUp10++ yazılımında "Recommended" preseti kullanın. Düz Windows 11'e göre daha hafif, daha stabil olacaktır.

Görmüyorsa kendin yükle 10 11 tamamen aynı 11 arayüz değiştirirmiş sadece Windows 11 sürücü değil Windows 10'da uygun.

Görmüyorsa kendin yükle 10 11 tamamen aynı 11 arayüz değiştirirmiş sadece Windows 11 sürücü değil Windows 10'da uygun.
Kendim yükleyerek denedim maalesef başarılı olamadım.

Böyle bir durumda Windows 10 yüklemenin yolu var mı bilgim yok ancak, eğer yoksa alternatif bir yol önereyim. Windows 11 LTSC sürümünü kurabilirsiniz. Bir de üstüne biraz ayarlamalar yapın, O&O ShutUp10++ yazılımında "Recommended" preseti kullanın. Düz Windows 11'e göre daha hafif, daha stabil olacaktır.

LTSC'de oyun performansı, işlemci performansı düşer diye bir şey okudum. Alakası var mı?

Muhtemelen bir laptop kullanıyorsunuz. Maalesef çoğu yeni modelde bu sıkıntılar oluyor. Diğer Windows 11 versiyonlarını deneyebilirsiniz. Muhtemelen onları da sevmezsiniz. Sizin için Windows 11 devam gibi gözüküyor.
Galiba öyle gözüküyor herkes aynısını söylüyor. Ne güzel W10'umuz vardı taş gibi...

Muhtemelen bir laptop kullanıyorsunuz. Maalesef çoğu yeni modelde bu sıkıntılar oluyor. Diğer Windows 11 versiyonlarını deneyebilirsiniz. Muhtemelen onları da sevmezsiniz. Sizin için Windows 11 devam gibi gözüküyor.
Aslında Windows 11'i destekleyip Windows 10'u desteklemeyen her cihazı bir şekilde çalıştırabildim.

Belki sürücüler ayıklandıktan sonra INF yöntemi ile kurabiliriz diye düşünüyorum.

Yine de Windows 10'un da pek ömrü uzun değil. Sonu geliyor maalesef.

Geri
Yukarı Alt