taylansimdi

Uzman
Herkese merhaba, sağlıklı günler diliyorum. AIDA64 değerlerim ve ZenTimings değerlerim ekte mevcuttur. Ne yaparsam yapayım 60 Ns'in altına düşemedim. Atladığım bir şey olabilir mi?

6200 CL30 yemedi RAM'lerim 1.42v TestMem5'te 3. dakikada error yiyorum. O yüzden sıkı timingler ile 6000 CL28 6000 CL30 bu şekilde sorunsuz kullanabiliyorum. Sırf 6200 için de yüksek voltajlara çıkmak istemiyorum açıkçası, günlük kullanım ve oyun için. Fclk değerleri 2100-2133-2167 çok fark ettirmiyor, hepsinde stabil zaten. Şu an güncel olarak 2133'te kullanıyorum. Tüm testler TestMem5 1_usmusv3 25 cycle çeklinde yapılmıştır.

Ramlerim Hynix-A.

İşlemci R9 7900X3D (PBO+ Curve Optimizer all Core -10)
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi (AGESA comboam5 1.2. 0. 2B / sürüm 7E24v18.)
  • MCR Disabled
  • PDM Disabled
  • GDM Disabled
  • Spread Spectrum Disabled BCLK 100.0
  • Global C State Disabled
İyi Sosyaller.

WhatsApp Image 2025-01-21 at 13.16.42.webp WhatsApp Image 2025-01-21 at 13.16.56.webp

DDR5 bellekler için 60ns gayet iyi bir değer. BIOS güncellemelerini yapmayı unutmayın ki X3D işlemcilerin iç gecikmesini iyileştirebiliyor bu güncellemeler. Onun haricinde söyleyebileceğim bir durum yok.

Her zaman güncellerim hocam şu an da son sürümü kullanıyorum.

Tabii ki eve geçtiğimde deneyeceğim hocam. Kaç cycle çalışması yeterli? Sanırım bu gecikmeler ile 1_usmusv3'ün yeterli olmadığını düşündünüz. ANTA777 Extreme ile hiç deneme yapmamıştım :) Umarım sorun çıkmaz 🙏

Haklısınız hocam aslında tek amacım oyun oynamak ve %1 %0.1'leri iyileştirmek ama şu an eldeki işlemci bu :) o yüzden eldekiyle en iyisini yapmaya çalışıyorum ki bir daha uğraşmama gerek kalmasın bir süre. Sizin tavsiyeleriniz var mıdır? İşlemci kanadında çok oynama yapmadım Curve Optimizer -10 en başından beri. Per Core uğraşsam etkisi olur mu bilmiyorum veya RAM stabilitesini ne derece etkiler onu da bilmiyorum.

Haklısınız hocam aslında tek amacım oyun oynamak ve %1 %0.1'leri iyileştirmek ama şu an eldeki işlemci bu :) o yüzden eldekiyle en iyisini yapmaya çalışıyorum ki bir daha uğraşmama gerek kalmasın bir süre. Sizin tavsiyeleriniz var mıdır? İşlemci kanadında çok oynama yapmadım Curve Optimizer -10 en başından beri. Per Core uğraşsam etkisi olur mu bilmiyorum veya RAM stabilitesini ne derece etkiler onu da bilmiyorum.
Bence fazla zorlama. İleide çıkan işlemciler daha iyi olacaktır klasik AMD işte bellek konusunda Intel kadar önde değil ne yazık ki. Ancak değerlerin iyi gibi görünüyor onu da söyleyeyim. Band genişliğin iyi durumda gibi duruyor.

Bence fazla zorlama. İleide çıkan işlemciler daha iyi olacaktır klasik AMD işte bellek konusunda Intel kadar önde değil ne yazık ki. Ancak değerlerin iyi gibi görünüyor onu da söyleyeyim. Band genişliğin iyi durumda gibi duruyor.

Hocam ek olarak per Core CO yaparken genelde corecycler kullanıldığını öğrendim. Fakat bu konuda çok bilgili değilim. Prime95'te çıkan hatalar ise olay görüntüleyicisine whea logger error olarak düşmüyor. OCCT üzerindeki hatalar düşüyor sadece. OCCT'deki per Core testlerde çok uzun sürüyor. Prime95'te workerlar var main Worker'dan başlayıp 11. Worker'a kadar gidiyor. Burası bize direkt çekirdeği söylüyor değil mi? Yani worker 4 derse aslında 5. çekirdek oluyor main worker "0" olarak başladığı için.Worker 11 ise aslında benim 12. çekirdeğim. Doğru mu anladım?

Hocam ek olarak per Core CO yaparken genelde corecycler kullanıldığını öğrendim. Fakat bu konuda çok bilgili değilim. Prime95'te çıkan hatalar ise olay görüntüleyicisine whea logger error olarak düşmüyor. OCCT üzerindeki hatalar düşüyor sadece. OCCT'deki per Core testlerde çok uzun sürüyor. Prime95'te workerlar var main Worker'dan başlayıp 11. Worker'a kadar gidiyor. Burası bize direkt çekirdeği söylüyor değil mi? Yani worker 4 derse aslında 5. çekirdek oluyor main worker "0" olarak başladığı için.Worker 11 ise aslında benim 12. çekirdeğim. Doğru mu anladım?
Evet öyle oluyor. P95 + Memtest86 en sonra da Anta testi yapabilirsin bellek testi için. Ben OCCT kullanmıyorum hiç.

@AceTeq hocam bu corecycleri araştırdım biraz, direkt indirip BAT dosyasından çalıştırıyor muyuz? 12 çekirdek var işlemcide her çekirdek 6 dk mı sürüyor? Doğru anladıysam 1 tur 72 Dk'da bitecek. Bu bağlamda değerler ile daha hızlı oynayabilmem adına bir yol var mıdır?