Valknut

Becerikli
Yer
Antalya
Esenlikler,
  1. RAM overclock nedir? Ne değildir?
  2. Yapılmalı mı?
  3. Risk/kazanç durumu nasıl?
Elimde ki sistemi oyun için kullanıyorum. Teknolojiyi en iyi haliyle kullanmayı seven bir yapım var. Bu işlere merak saldım öğrenerek yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim? RAM için fan ayarlayıp ekran kartı üstüne koyabilirim bir öneride görmüştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler,
  2. Yapılmalı mı?
Elimde ki sistemi oyun için kullanıyorum. Teknolojiyi en iyi haliyle kullanmayı seven bir yapım var. Bu işlere merak saldım öğrenerek yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim? RAM için fan ayarlayıp ekran kartı üstüne koyabilirim bir öneride görmüştüm.
@Ayhan Dönmez bu işlerin profesörü. O anlatsın. Biz de bilgilenelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM overclock'u doğru yapılırsa iyi kazançları olabilir. Fakat RAM OC'si GPU/CPU'ya oranla daha çok uğraş istiyor. XMP/EXPO değerlerinden hem daha yüksek ram hızlarına ulaşıp hem de alt gecikme değerlerini düşürerek 1% fps ve frametime değerlerini daha iyi hale getirebilirsiniz. Ram modelinizi ve çiplerinizi paylaşırsanız bilgisi olan kişiler yardımcı olacaktır.

Ben kendi ramimi yardım alarak oc yaptım. Oyun performansı olarak XMP'ye oranla çok daha iyi performans veriyor.

RAM overclock nedir? Ne değildir?
Bellek frekansını arttırmak ve/veya gecikme sürelerini düşürmektir.
Keyfin bilir. Çoğu durumda uğraşmaya değmez, ince ayarlara dalmaya kalkarsan kafadan bir günün gider.
Bilinçli şekilde yaparsan en büyük risk stabilite olur. İşinin ortasında şaaak diye mavi ekran alabilirsin.

RAM Overclock'u doğru yapılırsa iyi kazançları olabilir. Fakat RAM OC'si GPU/CPU'ya oranla daha çok uğraş istiyor. XMP/EXPO değerlerinden hem daha yüksek RAM hızlarına ulaşıp hem de alt gecikme değerlerini düşürerek 1% FPS ve frametime değerlerini daha iyi hale getirebilirsiniz. RAM modelinizi ve çiplerinizi paylaşırsanız bilgisi olan kişiler yardımcı olacaktır.

Ben kendi RAM'imi yardım alarak OC yaptım. Oyun performansı olarak XMP'ye oranla çok daha iyi performans veriyor.

XPG Lancer Black 16 GB X2 DDR5 6000MHz CL30.
Çipleri nereden öğrenebilirim?

Bellek frekansını arttırmak ve/veya gecikme sürelerini düşürmektir.

Keyfin bilir. Çoğu durumda uğraşmaya değmez, ince ayarlara dalmaya kalkarsan kafadan bir günün gider.

Bilinçli şekilde yaparsan en büyük risk stabilite olur. İşinin ortasında şaaak diye mavi ekran alabilirsin.

Sanırım fark edilir bir performans artışı beklememek gerekiyor.

RAM overclock'u doğru yapılırsa iyi kazançları olabilir. Fakat RAM OC'si GPU/CPU'ya oranla daha çok uğraş istiyor. XMP/EXPO değerlerinden hem daha yüksek ram hızlarına ulaşıp hem de alt gecikme değerlerini düşürerek 1% fps ve frametime değerlerini daha iyi hale getirebilirsiniz. Ram modelinizi ve çiplerinizi paylaşırsanız bilgisi olan kişiler yardımcı olacaktır.

Ben kendi ramimi yardım alarak oc yaptım. Oyun performansı olarak XMP'ye oranla çok daha iyi performans veriyor.
Mesela benim RAM'ler 32 GB DDR5 6000 MT/S CL 30. SK hynix çipli bir de.
EXPO ile 1.4 V'de çalışıyor.

Neler yapılabilir? Performans artışı nasıl olur?

Esenlikler,
  2. Yapılmalı mı?
Hocam Nebi Akgün YouTube kanalında konu ike ilgili video mevcut vaktin varsa izlemeni öneririm.

XPG Lancer Black 16 GB X2 DDR5 6000MHz CL30.
Çipleri nereden öğrenebilirim?

Sanırım fark edilir bir performans artışı beklememek gerekiyor.
Ram çiplerini Aida64 üzerinde görülüyor olması lazım tam emin değilim internette ufak bir arama ile hangi program ile bakıldığını bulabilirsin

Cpu-Z de olabilir

Son düzenleme:
Hocam nebi AKG'ün YouTube kanalında konu ike ilgili video mevcut vaktin varsa izlemeni öneririm.

RAM çiplerini AIDA64 üzerinde görülüyor olması lazım tam emin değilim internette ufak bir arama ile hangi program ile bakıldığını bulabilirsin.

Nebi bey baya detaylı anlatıyor. Onu izleyeceğim bugün fakat çoğu şeyi anlamıyorum :D