theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selam. Bugün 1 ay önce aldığım Zotac AMP HOLO RTX 3080 ekran kartımı aldığım yere götürüp bakımını yaptırdım. Bedavaya yaptığı için termal pedlerini değiştirmedi macununu yeniledi sadece. Fakat bakımdan önce fanlar %90 larda çalışıp derece ise 70'lerde iken, bakımdan sonra derece 70'lerde fakat fanlar %50 de falan çalışıyordu. Bakımdan önce hotspot 105 dereceyi görürken sonrasında 95 dereceleri görüyor.
BAKIM ÖNCESİ:

1764677961550.webp

BAKIM SONRASI:

1764677982824.webp

Her iki test 10 dakika boyunca yapıldı.

Gözüme çarpan ilk kısım VRAM Temp'i oldu. Bir daha ki sefere bir yere götürmektense bakımını kendim yapmayı öğrenmem daha iyi olacak sanırım.

Değerlerinde herhangi bir sıkıntı göremedim hocam, tavsiyem bu tür kartlar da PTM kullanmanız daha iyi olur.

Pedlerin değişime gerek yok hocam, onların ömrü uzundur. Macun yerine attığımı alın yeter. Ucuz olması sebebi yeni müşteri kampanyası var.

Pedlerin değişime gerek yok hocam, onların ömrü uzundur. Macun yerine attığımı alın yeter. Ucuz olması sebebi yeni müşteri kampanyası var.
Ha bu direkt gpu işlemcisi için sanırım. Ben yanlış anladım hocam benim hatam. Peki bir şey daha sormak istiyorum, VRAM, HOTSPOT sıcaklığını emen şey Termal Pedler değil mi? Arkadaşımın da 3080 Tİ'si var onun GPU Tempi ile Hotspot derecesinin arasında 10 derece fark oluyor genel de. Meraktan soruyorum yanlış anlamayın büyük ihtimal alacağım attığınız ürünü.

HOTSPOT dediğimiz kartın genel sıcaklığıdır hocam. VRAM sıcaklığı bu testte pek de emin olunmaz bence, bakımı yapan kişi termal pedleri içinde geçmediyse sıkıntı yok. @LH44 hocam daha iyi açıklar.

HOTSPOT dediğimiz kartın genel sıcaklığıdır hocam. VRAM sıcaklığı bu testte pek de emin olunmaz bence, bakımı yapan kişi termal pedleri içinde geçmediyse sıkıntı yok. @LH44 hocam daha iyi açıklar.
Anladım teşekkür ederim. Termal pedlerin sağlam olduğunu söyledi umarım dediği gibidir. Zaten ücretsiz yaptı diye tribe giriyordu eleman.

Anladım teşekkür ederim. Termal pedlerin sağlam olduğunu söyledi umarım dediği gibidir. Zaten ücretsiz yaptı diye tribe giriyordu eleman.
Hotspot, GPU slikonunun en sıcak noktası. Bu bilgiyi geçmiş olayım.

Değerlere gelirsek, çok etkilememiş. Sınıra yakın.
Muhtemelen ya blok ya pad tam oturmamış ki VRM temp artmış.
PTM7950 veya Pullsar ICE Dragon alın.

Ayrıca kullanılan macun da pek kaliteli görünmüyor.