RTX 4070 Ti sistemde 4K monitör kullanılır mı?

Teigu

Gelişen
Merhaba.
Aşağıdaki linkte yer alan 4K monitör veya türevlerinden bir adet almak istiyorum ancak sistemim 4K'da nasıl bir performans gösterir tam olarak kestiremiyorum. Bu konuda gerçekten bilgisi olan ve tecrübesi de olan kişilerden bilgi almak ve destek almak istiyorum. Gerekli gereksiz bütün sistemimi de aşağıda paylaşıyorum. Şu anda sorunsuz bir şekilde 2K monitör kullanıyorum. Özellikle single player ve grafik isteyen oyunlarda (Örnek: Cyberpunk, Last of Us vb.) 90 FPS alabilecek miyim bunu da merak ediyorum.

Monitör için örnek video linki
  • Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D.
  • Ekran kartı: Gainward RTX 4070 Ti Phoenix.
  • Kasa: MSI MAG Forge 100R.
  • SSD: X2 Samsung 980 Pro 7,000/5,000 M.2 SSD.
  • RAM: G.Skill Trident Z Neo 32 GB DDR4 3600 MHz CL 16.
Şimdiden teşekkür ederim. 🙏

Son düzenleme:
Ömrümde hiç 4K kullanmadığım için soru işaretlerim oluştu eheh :D FPS takıntısı olan birisi değilim de ultra grafiklerde bir 90 fps 80 fps falan da alabilmek isterim yani. Bu sebeple sormak istedim x)
4K monitör almadan önce Nvidia DSR ile 4K'ya çek monitörünü ve FPS'e bak. FPS'ler seni tatmin ediyorsa (bence edecek) alırsın. Hiç video izlemene gerek yok.

Ben bile Cyberpunk 2077'de DLSS + FG sayesinde 4060 ile 4K 60-70 FPS alıyorum yani.

DLSS4 ile zaten ben native görüntüyü ayırt edemiyorum artık. Hatta bence DLSS açınca çoğu oyun daha iyi oluyor. DLSS'i açmak kötü değil yani. Konsollar bile zaten düşük pikselden upscale ediyor.

1740993135281.webp

4K monitör almadan önce Nvidia DSR ile 4K'ya çek monitörünü ve FPS'e bak. FPS'ler seni tatmin ediyorsa (bence edecek) alırsın. Hiç video izlemene gerek yok.

Ben bile Cyberpunk 2077'de DLSS + FG sayesinde 4060 ile 4K 60-70 FPS alıyorum yani.

DLSS4 ile zaten ben native görüntüyü ayırt edemiyorum artık. Hatta bence DLSS açınca çoğu oyun daha iyi oluyor. DLSS'i açmak kötü değil yani. Konsollar bile zaten düşük pikselden upscale ediyor.

Eki Görüntüle 129522
Umm burası aslında hemen hemen bir simülasyon yapabilmemi sağlıyor yani. Bakacağım buna da teşekkürler.

Merhaba.
Aşağıdaki linkte yer alan 4K monitör veya türevlerinden bir adet almak istiyorum ancak sistemim 4K'da nasıl bir performans gösterir tam olarak kestiremiyorum. Bu konuda gerçekten bilgisi olan ve tecrübesi de olan kişilerden bilgi almak ve destek almak istiyorum. Gerekli gereksiz bütün sistemimi de aşağıda paylaşıyorum. Şu anda sorunsuz bir şekilde 2K monitör kullanıyorum. Özellikle single player ve grafik isteyen oyunlarda (Örnek: Cyberpunk, Last of Us vb.) 90 FPS alabilecek miyim bunu da merak ediyorum.

Monitör için örnek video linki
  • Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D.
  • Ekran kartı: Gainward RTX 4070 Ti Phoenix.
  • Kasa: MSI MAG Forge 100R.
  • SSD: X2 Samsung 980 Pro 7,000/5,000 M.2 SSD.
  • RAM: G.Skill Trident Z Neo 32 GB DDR4 3600 MHz CL 16.
Şimdiden teşekkür ederim. 🙏
Benzer sistem kullanıyoruz, DLSS performans açarsan 1440P den daha tatmin ediyor, fakat genel deneyime göre mantıklı gelmiyor bana çok daha güçlü kart gerektiğini düşünüyorum.

Eki Görüntüle 129522
Eski DSR sürümünü aktif etmişşin en yukardan DLDSR olanı aktif et çok daha iyi, Düzgünlük ayarıda %100 değil 10 - 25 arası tutman lazım, Düzgünlük ayarı blur ayarıdır.

Eski DSR sürümünü aktif etmişşin en yukardan DLDSR olanı aktif et çok daha iyi, Düzgünlük ayarıda %100 değil 10 - 25 arası tutman lazım, Düzgünlük ayarı blur ayarıdır.
İlk defa NVIDIA kullanıyorum bilmiyordum 😅

Zaten ben bunu kullanmıyorum, PC'de oynarken 1080p oynuyorum ancak TV'de oynayacağım zaman TV zaten 4K olduğu için ayar yapmama gerek kalmıyor. Yine de teşekkürler.

Evet evet çok doğru. Bu sebeple 2K monitör aldıktan sonra bu ekran kartını almıştım ancak 4K ya geçebilir miyim onu merak ediyorum. DLSS bence şu an gayet iyi durumda yani kalite modunda açabileceksem gayet okey ama işte her oyuna da DLSS koymuyor lanetler :D Bir 4k için de ekran kartı yükseltmek çok gereksiz şu anda. O yüzden sistemim kurtarıyorsa alırım diyordum. Teşekkürler bilgi için.
DLSS 4.0 Kalite modunda özellikle 4k çözünürlük için çok iyi gözüküyor. Kartınız böylece fazla zorlanmadan 100 FPS'leri görebilmiş olur. 🤗

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt