RTX 5070 ekran kartı Ryzen 5 5600 sistemde bir aylığına idare eder mi?

methz

Uzman
Merhaba, şu anki gerekli sistem özelliklerini aşağıya bıraktım.

Sistemi baştan sona yükseltip DDR5'e geçeceğim 7500F işlemci ile (1080p) ama bu ay sadece ekran kartını alıp sonraki ay diğer kalan parçaları almayı planlıyorum, taksit ile almış gibi olmak için. Fiyat artıyor normal taksit yaparsam. Bu 1 ay boyunca kullanmamda sorun olur mu acaba veya tam performans kullanabilir miyim? Özellikle PSU için şüpheliyim, güç olarak yeter fakat bayağı eski bir PSU, 7-8 yıl civarı. Girişler falan nasıl olur emin değilim. Alacağım model Gaming X Trio. Teşekkürler.

PSU: Corsair CS750M 750W 80+ Gold.
Anakart: ASUS Prime A520M-K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bileşenler ile 2k da 3 aya yakındır idare ediyorum. 1080p de bazı oyunlarda darboğaz olur fakat 1 ay için gayet de kullanılabilir. PSU 7-8 yıllık ise 12v kablosu yoktur fakat ekran kartından dönüştürücü çıkacaktır. 750w yeterli olacaktır.

Bazı oyunlarda az da olsa darboğaz yapabilir. AAA oyunlarda yüksek grafiklerde sorun olmaz. PSU yeterli.
Aynı bileşenler ile 2k da 3 aya yakındır idare ediyorum. 1080p de bazı oyunlarda darboğaz olur fakat 1 ay için gayet de kullanılabilir. PSU 7-8 yıllık ise 12v kablosu yoktur fakat ekran kartından dönüştürücü çıkacaktır. 750w yeterli olacaktır.
Teşekkürler. Darboğaz yapması ne gibi sonuçlar doğurur, yine de yüksek performans alırım değil mi? Mesela Valorant'ta %100 yapacak zaten düşük grafiklerde 1440x1080 oynuyorum.

Teşekkürler. Darboğaz yapması ne gibi sonuçlar doğurur, yine de yüksek performans alırım değil mi? Mesela Valorant'ta %100 yapacak zaten düşük grafiklerde 1440x1080 oynuyorum.
Kesin yapar, herhangi bir zararı olmaz. Olacağını sanmıyorum fakat düşük ihtimalle karşılaşabileceğiniz en büyük problem anlık takılmalar (stuttering) olur.

Geri
Yukarı Alt