RTX 5080 Ekran kartı alınır mı?

5-6 ay sonra yeni kartlara bakıp keşke onları alsaydım hayıflanmasını yapmayacaksan alabilirsin ki RTX 5080 rahat 10 yılı olan kart. Millet GTX 1050 Ti ile onca yıl kullandı ve hala kullanan var. RTX 5080 öyle 3-4 yılda çöpe atılacak kart değil. 5 yıldır RTX 2070s kullanıyorum rahat bi' 3-4 yıl daha kullanırım. Gelip de RTX 5080'e 3-5 yıl ömür biçmek akıl tutulmasıdır.

Hocam biçtiğimiz ömür çıkacak olan oyunları en yüksek ayarlarda oynatma ömrüdür. Tabii ki bu kart 3 yıl sonra çöp olmayacak sadece 4K'da artık ayar düşürme veya Ray Tracing kapama gibi durumlara düşecek bir kart. 5080 gibi bir kart alıp ayar düşürmekte insana gerçekten büyük koyar.

O yüzden benim tavsiyem 2K'da 5070 Ti, 4K'da 5080 Super. 2K'da 5080 kullanılır fakat hem fazla para vermiş olursun hem de kartın MFG gibi teknolojileri kullanmana gerek olmayacağından bu teknolojilere boşa para vermiş gibi olursun.

5-6 ay sonra yeni kartlara bakıp keşke onları alsaydım hayıflanmasını yapmayacaksan alabilirsin ki RTX 5080 rahat 10 yılı olan kart. Millet GTX 1050 Ti ile onca yıl kullandı ve hala kullanan var. RTX 5080 öyle 3-4 yılda çöpe atılacak kart değil. 5 yıldır RTX 2070S kullanıyorum rahat bi' 3-4 yıl daha kullanırım. Gelip de RTX 5080'e 3-5 yıl ömür biçmek akıl tutulmasıdır.
1050 Ti zamanında teknoloji böyle miydi ? RTX gelene kadar çok uzun seneler kas gücü vardı, şimdi ise RTX, RT, DLSS derken MFG diye bir teknoloji geldi. Seneye ne gelir bilinmiyor, 3-5 yıl ömür biçilmedi. Saf güç olarak 4K için max 2 sene denildi. Siz 2070S uzun süre kullanmaya devam edebilirsiniz ki her oyunu full ultrada oynayabiliyor musunuz çok merak ettim ? Amacımız ULTRA'da bir şeyler alabilmek. Beni yanlış anlamayın ama oyunları LOW ayarlarda oynamak, OLED dönemindeyken tüplü televizyon kullanmaktan farksız. O yüzden bütçeye bağlı olarak siz bunu kullanıyorsunuz ya da 1050 Ti'ı örnek verdiniz diye durum böyle olacak diye bir şey yok. Dümdüz bakmaktansa geniş bakmak her zaman daha iyidir.

6700 XT kullanıyorum, çok bilgisayara oturamıyorum ama hobi olarak kartımı yükseltmek istiyorum çünkü 2K'da beni yeterince tatmin etmiyor her oyunda.

Saf güç olarak 4K için max 2 sene denildi.
Adam konu başında 4K oyunculuğu bekliyorum dememiş. Üstelik 4K oyunculuk hikayeli oyunlara hitap ediyor. Yani rekabetçi bir FPS değerleri almasına gerek kalmayacak sabit 60 alsa bile yeter. Nvidia bu zamana kadar çıkardığı tüm Super serisi kartlarda ortalama %10-%20 arasında fark koydu. 5080'i max 2 yıl olarak düşünürsen o zaman 5080S de 3. yılda ayarların kısılması gerekecek senin deyimine göre hareket ediyorum.
Tabii ki bu kart 3 yıl sonra çöp olmayacak sadece 4K'da artık ayar düşürme veya Ray Tracing kapama gibi durumlara düşecek bir kart.
5070 TI'de o zaman 3 yıl sonra 2K'da RT, ayar düşürmeye doğru gitmez mi?

Adam konu başında 4K oyunculuğu bekliyorum dememiş. Üstelik 4K oyunculuk hikayeli oyunlara hitap ediyor. Yani rekabetçi bir FPS değerleri almasına gerek kalmayacak sabit 60 alsa bile yeter. NVIDIA bu zamana kadar çıkardığı tüm super serisi kartlarda ortalama %10-%20 arasında fark koydu. 5080'i Max 2 yıl olarak düşünürsen o zaman 5080s de 3. yılda ayarların kısılması gerekecek senin deyimine göre hareket ediyorum.

5070 Ti'de o zaman 3 yıl sonra 2K'da RT, ayar düşürmeye doğru gitmez mi?

5080 Super dememizin nedeni 24 GB VRAM olması. Performans aynı kalsa bile VRAM artışından dolayı 4K'da uzun ömürlü olacaktır ve MFG teknolojisi kullanılabilir olacaktır. Yani uzun ömürlü dememizin sebebi güç artışı değil VRAM artışı.

5070 Ti 2K'da ayar düşürmeyecek, 5070 düşürecek. Şu an 12 GB 2K, 16 GB 4K. İleride (PS6 çıkışı ile) 2K 16 GB olacak ve 4K için ise 16 GB üstü gerekecek.

4K oyunculuktan bahsetmemiş zaten bunun bizde farkındayız. Bu nedenle 2K'da 5070 Ti daha mantıklı bir seçim olacağını savunuyoruz.

Galax RTX 5080 EXG Beyaz modelini satın aldım arkadaşlar cevap veren bütün herkese teşekkür ederim..
RTX 5080 candır. ❤️

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam 😊

@LiteraryCrawL hocam sence RTX 5080 Super bekleyim mi iptal edip siparişi? Fiyatı ne olur? Kaç aya çıkar çok merak ediyorum yardımcı olursan çok sevinirim ya 🥺
Beklediğime değerse beklerim.

Yani hocam fiyat konusunda tahmin yapmak biraz zor. Benim tercihim 5070 Ti'ya da 5080 Super olurdu ama 5080 Super içinde daha vakit var 2025 sonu veya 2026 başı deniyor. Gerçekten iyi bir kart olacak ama fiyat konusunu bilemem. Eğer bu tarihlere kadar sıkılmadan bekleyebilirsen ve paranı enflasyona karşı koruyabileceksen ben beklemeni tavsiye ederim. Eğer fiyat çok çıkarsa 5080 alırsın ama en azından içinde bir keşke hissi olmaz.

Sıkılmadan kısmı önemli çünkü arada 6-7 ay var ve şu an ekran kartın yoktu sanırsam. O yüzden idare etmek zor olabilir.

Yani hocam fiyat konusunda tahmin yapmak biraz zor. Benim tercihim 5070 Ti'ya da 5080 Super olurdu ama 5080 Super içinde daha vakit var 2025 sonu veya 2026 başı deniyor. Gerçekten iyi bir kart olacak ama fiyat konusunu bilemem. Eğer bu tarihlere kadar sıkılmadan bekleyebilirsen ve paranı enflasyona karşı koruyabileceksen ben beklemeni tavsiye ederim. Eğer fiyat çok çıkarsa 5080 alırsın ama en azından içinde bir keşke hissi olmaz.

Sıkılmadan kısmı önemli çünkü arada 6-7 ay var ve şu an ekran kartın yoktu sanırsam. O yüzden idare etmek zor olabilir.
Baya bir zorluyor ekran kartsızlık hocam diğerinde 24Gb olacak şuan ki satın aldığımda 16Gb olacak başka diğer özellikleri hepsi aynı olacak diyorlar doğru mu ?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt