Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Recep2

Uzman
Öncelikle merhaba bu sıkıntıyla bayağı uzun bir süredir uğraşıyorum. Sorunum şu, normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok, Valorant vb. oyunlarda da sıkıntım yok ama biraz ağır oyunlarda 1 ile 5 dakika arasında ekran komple gidiyor. Bilgisayar çalışıyor ama klavyede NumLock tuşları bile takılı kalıyor, yeniden başlatırsam normal çalışıyor gibi oluyor ama ekran gelmiyor. Güç kaynağını kapatıp açınca geliyor. Bu sorun yüzünden güç kaynağımı değiştirdim ama düzelmedi.

Sistemim.
  • R5Pro3400G.
  • XFX Merch Black RX 6800 XT.
  • 16 GB 3000MHz CL16 GeIL EVO Forza RAM.
  • MSI B450M-A Pro Max.
  • Önceki PSU 600W 80+Bronze OEM bir şey. Şimdiki Rampage RGB 850W 80+Gold
Bu sorundan 4-5 aydır mağdurum. Format driver vb. çogu şeyi denedim düzelmiyor. Sıcaklıklarla da alakası yok, ekran kartı çoğu oyunda 60 dereceleri bile görmüyor.

GTA enhanced de 60FPSlerde oynarken 1dk bile olmadan sorunun olmuş hali.

Dosya Ekleri

• 20251117_152758.webp
    20251117_152758.webp
    596,8 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar, test edecek GPU bulamadım ama sorunumu çözdüm. Sorunum şuymuş, belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar vardır.

Şimdi arkadaşlar, ben bayağıdır aynı 240 GB SSD’yi kullanıyorum tamam mı? Ama bunun sağlığı %66’lara kadar düşmüş. Ben de WinRAR’dan dosya çıkarmaya çalışırken PC kilitlenip açıldı, birkaç kere de oyunlarda oldu. SSD’den şüphelendim. Sonra sağlık şeyine bir baktım: %66. Ondan sonra takılmalar bari düzelsin diye %85 sağlığı olan 500 GB bir tane daha SSD’m vardı, ona kurdum Windows’u. Hem WinRAR falan düzeldi hem de bu kapanma sorunu. Eğer birinin işine yararsa ne mutlu bana. Yardım etmeye çalışan arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 20251117_170103.webp
    20251117_170103.webp
    404,1 KB · Görüntüleme: 31

@rece

Alakası yok, anakart yetmeme gibi bir durum olmaz. Sorun kart kaynaklı gibi. Sıcaklıklar ne durumda?

60'ı görmüyor.

Bazı oyunlarda FPS sabitlemeyi açınca düzeliyor ama GTA vb ağır oyunlarda düzelmiyor.

@Recep Baltaş abi bu sıkıntıyı hiç gördünmü.

Tam Kafayı yemelik bir problem
ben anakart dan şüpeleniuorum bu arada ama test edicek yedek anakartım yok

4K ya alıp fanları fulledim ve oyunu yaklaşık olarak 1 saat filan oynadım normalde 1 dk olmadan kapanan oyunu GPU 99 kullanımda CPU 70 civarı kullanımda oynadım sonra oyunu 1080P'ye geri düşürdüm fanları kapatmadan bunu yapınca 1dk olmadan yine ekran gitti niye oluyoki acaba.

@michaelscofield Yardım

Son düzenleme: