babaci

Üstün
Sıvı soğutma takarsanız 2217 TL ekliyor eklediği sıvı soğutma Cooler Master ml240l. Ramler RGB. Bu fiyata iyi sistem bence.

Not: Anakartı B450 seçince 1550 TL düşüyor onu yapın o şekilde ucuz.

Not2: Ekran kartını da 1000 TL fark vererek 7600 seçin. Toplam 15300 TL olacak.

B450 anakart alınmaz, sisteminizi kullandıkça yetmediğini fark edeceksiniz. Sistemi almadan önce düzgün bir anakartla seçin. Yoksa A520 ve B450 elinizde çöp olur, anakarta ayrıca para vermek zorunda kalırsınız. Bizzat yaşandı.
Kanka koyunca 1500 lira düşüyor sistemden alıp sıfır olarak bile satarsın. 15k ya hazır sistem mi kaldı? Bir de ne takılacak anakarta max 5500'ü satıp 5600 takar akarsın üst düzey OC yapacak biri f/p sistem kovalamaz zaten anakarta 10k basar.

Kendi aldığım hazır sistemde Gigabyte A520M-K vardı. Ne PBO açabiliyordum(undervolt yapamıyordum), ne overclock yapabiliyorum, tek fan girişi vardı diğer fanlar boştaydı, USB portu az, SSD tutan şey plastik dandik. Saymakla bitmez. MSI B550-A Pro aldım sonra.

Kanka koyunca 1500 lira düşüyor sistemden alıp sıfır olarak bile satarsın. 15k ya hazır sistem mi kaldı? Bir de ne takılacak anakarta max 5500'ü satıp 5600 takar akarsın üst düzey OC yapacak biri f/p sistem kovalamaz zaten anakarta 10k basar.
5000 serisi işlemciler yenileri çıktıkça ucuzlayacak. İleride alırsın 5800X3D yapıştırırsın ucuzlayınca.

Kendi aldığım hazır sistemde Gigabyte A520M-K vardı. Ne PBO açabiliyordum, ne overclock yapabiliyorum, tek fan girişi vardı diğer fanlar boşa dönüyordu, USB portu az, SSD tutan şey plastik dandik. Saymakla bitmez. MSI B550-A Pro aldım sonra.
R5 5500 ve B450M-A Pro Max kullanıyorum. Hem PBO açabiliyorum hem de overclock yapabiliyorum. Tabii ki çok iyi bir anakart değil ama bütçe düşük olduğu için -1550TL için b450m alınabilir.

R5 5500 ve B450M-A Pro Max kullanıyorum. Hem PBO açabiliyorum hem de overclock yapabiliyorum. Tabii ki çok iyi bir anakart değil ama bütçe düşük olduğu için -1550TL için b450m alınabilir.
5000 serisi de pek alınmaz ama alınacaksa dahi B550 falan alınmalı, ileride işlemci de alırsın düzgün bir tane takar kullanırsın.
O arada dolar da yükseldiği için TL cinsinden zamlanıyor. :(
O benim sorunum değil. Sıfırdan anakart ve işlemci almak zorunda kalacaksın eğer işlemcin yetmemeye başlarsa. Bir de işlemci araba değil ki sıfırı ikinci elinden ucuz olsun, kara borsadan toplansın da stoğu yapılsın.

Kendi aldığım hazır sistemde Gigabyte A520M-K vardı. Ne PBO açabiliyordum(undervolt yapamıyordum), ne overclock yapabiliyorum, tek fan girişi vardı diğer fanlar boştaydı, USB portu az, SSD tutan şey plastik dandik. Saymakla bitmez. MSI B550-A Pro aldım sonra.

5000 serisi işlemciler yenileri çıktıkça ucuzlayacak. İleride alırsın 5800x3D yapıştırırsın ucuzlayınca.

Kanka işlemciler çok ucuzluyor ya zamanında 3900X falan çektin mi ya da çok ucuza çeken gördün mü forumda?

2000 liralık A serisi anakarta OC deneyip B450 kötülemeye çalışman komik.

B450'nin de giriş seviyeleri var falan tamam ama bu sistemle ne alaka şimdi senin OC yapamadığın çöp anakart? Sistemi alacak olan varsa kafası karışmasın güzel sistem.

Kanka işlemciler çok ucuzluyor ya zamanında 3900x falan çektin mi ya da çok ucuza çeken gördün mü forumda? 2000 liralık A serisi anakarta OC deneyip B450 boklamaya çalışman komik. B450'nin de giriş seviyeleri var falan tamam ama bu sistemle ne alaka şimdi senin OC yapamadığın çöp anakart. Sistemi alacak olan varsa kafası karışmasın güzel sistem.
"Güzel sistem" lafı sadece ihtiyacını karşılamayıncaya kadar maalesef. Bizzat yaşandı. İstediğiniz kadar yoğurup, uzatıp çekebilirsin. İyi akşamlar.