@michaelscofield, diğer forumda o arkadaşın sürecini uzunca bir süre takip ettim. Aynı benim gibi tüm parçaları ve platformu değiştirip denediği halde sorunları geçmemişti. PSU ile düzeldiyse ne mutlu, en son 7800X3D sipariş edecekti.

@michaelscofield, diğer forumda o arkadaşın sürecini uzunca bir süre takip ettim. Aynı benim gibi tüm parçaları ve platformları değiştirip denediği halde sorunu geçmemişti. PSU ile düzeldiyse ne mutlu, bilmiyordum çünkü.
Umut'un sorunu stutter, kapanma sorunu değil. Kapanma sorunu vardı, ona PSU aldırdım ve düzeldi.

Stutter sorunu ile hala uğraşıyoruz. RAM, işlemci, anakart, SSD, 4 farklı ekran kartı (NVIDIA ve AMD denendi) sorunu geçmiyor.

@michaelscofield, diğer forumda o arkadaşın sürecini uzunca bir süre takip ettim. Aynı benim gibi tüm parçaları ve platformu değiştirip denediği halde sorunları geçmemişti. PSU ile düzeldiyse ne mutlu, en son 7800X3D sipariş edecekti.
İlk siparişinde eline sorunlu geldi 7800X3D, sonra iade etti onu da.

@michaelscofield, olmayınca olmuyor işte. 4 ekran kartı, 4 RAM, 4 anakart, 3 CPU, 2 SSD, 2 PSU, 4 monitör, 5 mouse, 1 line-interactive UPS, 1 online UPS, 3 farklı lokasyon testi, sayısız format, RAM tuning, sayısız ince ayar denemesi sonucu benim sorun geçmedi mesela. Mecburen laptopa dönüyorum çünkü RTX 2060, RTX 3050 giriş segment 144hz panelli laptopların bile görüntüyü bozmadan, çok daha akıcı bir deneyim sunabildiğine şahit oldum. Fazladan alacağımız hiçbir FPS akıl sağlığımızdan daha kıymetli değildir. Laptopta uyumsuzluk riski yok, maksimum yapabileceğin birkaç NVDIA/AMD ayarı ve temiz format. Tabii ki arızalı gelirse o ayrı bir şey ama yine bir kullanıcı olarak kendin kafayı yemeyeceksin, göndereceksin servise onlar bakacak.

Umut'u çok iyi anlıyorum, bu tam olarak ''O kadar uğraşmışken şunu da deneyeyim...'' psikolojisi. Fakat çözümsüz kaldığın zaman hüsrana uğratıyor. Kimseye de tavsiye etmem. :)

Son düzenleme:
@SunseTTime, Evin elektrik tesisatını kontrol ettirdim. Akıla başka bir şey gelmiyor artık. Bu stutter sorunu bela bir şey, hayırlısı diyelim.

@SunseTTime, sabah 4-5 e kadar her türlü şeyi denedik. İntel işlemci, AMD işlemci, çözüm? Nafile. Ben elektrik tesisatı kötü olan evde sorun yaşamıyordum mesela, bu stutter çok garip bir olay. Bilgisayara taktiğin USB kablosundan bile oluyor.

@michaelscofield, açıklanamayan birçok mesele var. Mesela yedi ay önce arkadaşımın evinde onun ekran kartı ve RAM'i sistemime taktığımda o frame pacing tarzı oluşan görüntü bozulması / kırılması ortadan kalkmıştı. İlerleyen süreçte aynı ekran kartı ile üç farklı RAM daha denedim bana mısın demedi. AM5 RAM seçiyor desem kimse inanmaz ama bende bir tık öyle olmuştu. Hatta öyle olsa ince RAM ayarı ile düzelmesi lazım diyenler olabilir, yok cevabım yine hayır. İki gün eve kapanıp RAM tuning yaptık yine fark yoktu. Yani bir kullanıcı olarak bizi aşan çok teknik, ince meseleler var. Bu örneği verme sebebim de stutter'ın da benzer bir durum olmasıydı. Zamanında hem laptoplarda hem de sistemin AMD ekran kartlı halinde yaşadım. Birçok farklı şey sebep olabiliyor. Umut'ta olduğu gibi tüm donanımı değiştirse de geçmeyebiliyor. En sağlıklı test her ne kadar kendim yapamasam da tamamen sorunsuz çalıştığı bilinen bir kasa ile tek tek parça değiştirerek ilerlemek olur. Bunu yapan kişinin forumda konu üstüne konu açmasına bile gerek kalmaz. Umut'a selamlar, moderatörler konudan sapma uyarısı vermeden kaçalım. :)

Son düzenleme: