5438

Deneyimli
Makaleler
1
Kardeşime kule tipi soğutucu aldım.
Soğutucudan önce boşta 85-90 dereceye ulaşıyordu işlemci, oyun oynayamıyordu çünkü direk 120 derecelere kadar çıkıp kapatıyordu sistem kendini.
Şu an kule tipi soğutucudan sonra boştaki sıcaklık 48-60 derece düştü. Oyunlara girebiliyor ve oyunlarda ise 65-78 dereceye ulaşıyor.
Değerler normal mi?

Soğutucudan önce boşta 85-90 dereceye ulaşıyordu işlemci.
Ben aynı işlemciyi stok fanla kullanıyorum, bırakın boşta olmayı yükte dahi bu derecelere çıkmıyor. Default ayarlarda mı kullanıyorsunuz?

OCCT gibi programlarla işlemciyi teste soktuğumda stok fanla 90 derece üstünü görüyor da oyunlarda falan hiç bu dereceleri görmedim.

Aynı işlemciyi stok fanla kullanıyorum, boşta ortalama 50 derece oyun içerisinde maksimum 75 dereceleri görüyorum hocam. Pek normal gelmedi bana değerler.

Kardeşime kule tipi soğutucu aldım.
Soğutucudan önce boşta 85-90 dereceye ulaşıyordu işlemci, oyun oynayamıyordu çünkü direk 120 derecelere kadar çıkıp kapatıyordu sistem kendini.
Şu an kule tipi soğutucudan sonra boştaki sıcaklık 48-60 derece düştü. Oyunlara girebiliyor ve oyunlarda ise 65-78 dereceye ulaşıyor.
Değerler normal mi?

Bence normal değil ben kule tipi soğutucu ile Ryzen 5 3600'ü 4.3 GHz overclock yaptım en fazla 68'i gördüm oda en yüksek ayarlarda RDR2 oynuyordum.

O işlemcide bildiğim kadarıyla termal limit 100 ya da 105 santigrat, 120 olmaması lazım.