Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OFFSET

Yetkin
Arkadaşlar, yakın zamanda Thermalright King kule tipi soğutucu ve MSI M100R mesh kasa aldım. Birkaç gün içinde gelecek. Ben işlemcime yaklaşık 300MHz kadar OC yapmak istiyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Önerileriniz var mı? Ayrıca bu konuda önerebileceğiniz bir rehber videosu var mı? İyi akşamlar.
  • Ryzen 5 5500
  • ASUS B450M K II

Çözüm
Ü
  • BIOS'a gir ve gelismis moddan AI Tweaker sayfasina gir,
    • CPU Core Ratio ayari var, onu girmek istedigin deger yap, mesela 5500 4.2GHz bir islemci, oraya 45.00 yazacaksin.
  • Ayni sayfanin altinda Precision Boost Overdrive var, o sayfaya gir ve Precision Boost Overdrive ayarini Auto'dan Enabled olarak degistir, diger ayarlar Auto'da kalsin.
  • AI Tweaker sayfasina geri don, VDDCR CPU Voltage kısmı var, oraya tikla,
    • Buradan islemcine manuel voltaj verecegiz, burayi deneme yanilma ile kendin bulmalisin ama buyuk ihtimalle 1.32V civarinda stabil calisir.
  • AI Tweaker menusunden Advanced menusune gir
  • En altta AMD CBS sayfasi var, oraya gir ve Core Performance Boost ayarini Auto'dan Disabled yap.
Kaydedip ciktiktan sonra islemcine overclock uygulanacak, ama gerek yok yapmana sadece nasil yapildigini anlattim.
  • BIOS'a gir ve gelismis moddan AI Tweaker sayfasina gir,
    • CPU Core Ratio ayari var, onu girmek istedigin deger yap, mesela 5500 4.2GHz bir islemci, oraya 45.00 yazacaksin.
  • Ayni sayfanin altinda Precision Boost Overdrive var, o sayfaya gir ve Precision Boost Overdrive ayarini Auto'dan Enabled olarak degistir, diger ayarlar Auto'da kalsin.
  • AI Tweaker sayfasina geri don, VDDCR CPU Voltage kısmı var, oraya tikla,
    • Buradan islemcine manuel voltaj verecegiz, burayi deneme yanilma ile kendin bulmalisin ama buyuk ihtimalle 1.32V civarinda stabil calisir.
  • AI Tweaker menusunden Advanced menusune gir
  • En altta AMD CBS sayfasi var, oraya gir ve Core Performance Boost ayarini Auto'dan Disabled yap.
Kaydedip ciktiktan sonra islemcine overclock uygulanacak, ama gerek yok yapmana sadece nasil yapildigini anlattim.

Çözüm
  • Gelismis moddan AI tweaker sayfasina gir,
    • CPU Core ratio ayari var, onu girmek istedigin deger yap, mesela 5500 4.2GHz bir islemci, oraya 45.00 yazacaksin.
  • Ayni sayfanin altinda Precision Boost OverDrive var, o sayfaya gir ve Precision Boost OverDrive ayarini Auto'dan enabled olarak degistir, diger ayarlar Auto'da kalsin.
  • AI tweaker sayfasina geri don, vddcr CPU voltage kısmı var, oraya tikla,
    • Buradan islemcine manuel voltaj verecegiz, burayi deneme yanilma ile kendin bulmalisin ama buyuk ihtimalle 1.32v civarinda stabil calisir.
  • AI tweaker menusunden Advanced menusune gir.
  • En altta AMD cbs sayfasi var, oraya gir ve Core Performance Boost ayarini Auto'dan disabled yap.
Kaydedip ciktiktan sonra islemcine overclock uygulanacak, ama gerek yok yapmana sadece nasıl yapildigini anlattim.

Parçalar gelince deneyeceğim teşekkürler.

• BIOS'a gir ve gelismis moddan AI tweaker sayfasina gir,
    • CPU Core ratio ayari var, onu girmek istedigin deger yap, mesela 5500 4.2GHz bir islemci, oraya 45.00 yazacaksin.
  • Ayni sayfanin altinda Precision Boost OverDrive var, o sayfaya gir ve Precision Boost OverDrive ayarini Auto'dan enabled olarak degistir, diger ayarlar Auto'da kalsin.
  • AI tweaker sayfasina geri don, vddcr CPU voltage kısmı var, oraya tikla,
    • Buradan islemcine manuel voltaj verecegiz, burayi deneme yanilma ile kendin bulmalisin ama buyuk ihtimalle 1.32v civarinda stabil calisir.
  • AI tweaker menusunden Advanced menusune gir.
  • En altta AMD cbs sayfasi var, oraya gir ve Core Performance Boost ayarini Auto'dan disabled yap.
Kaydedip ciktiktan sonra islemcine overclock uygulanacak, ama gerek yok yapmana sadece nasıl yapildigini anlattim.

1.32v kafasına göre vermek delilik. Bu işlemleri yapmadan önce sample bakmasını neden belirtmediniz? Daha doğru voltaj ve frekans değerlerini bulabilirdiniz.

1.32v kafasına göre vermek delilik. Bu işlemleri yapmadan önce sample bakmasını neden belirtmediniz? Daha doğru voltaj ve frekans değerlerini bulabilirdiniz.

CTR çalışmıyor bunlarda istese de bakamaz. Ben 5500'ün 1.32v ile 4.5 GHz yapabileceğini düşünmüyorum çünkü 5600G'nin düşük silikonları oluyor genelde. PBO +200 MHz ve CO ayarlasın geçsin bence.