gladyotör

Uzman
Oyundayken 25-33 watt alıyor ve voltaj hep 1.3'te. Ancak GHz 4.2'ye kadar çıkıyor. Onun haricinde herhangi bir sorun göremiyorum, diğer değerler de normal seyrediyor. Fakat YouTube'daki videolarda sabit GHz'de çalışıyor ve gördüğüm kadarıyla watt değeri de daha yüksek. Bu ayarlardan mı yapmam gerek, ne yapacağımı fazla bilmiyorum, o yüzden yanaşamadım. Watch Dogs 2'de arada drop giriyor, acaba bu yüzden mi oluyor diye de düşünmedim değil. Normal FPS aynı ama %99 FPS dedikleri %1 Low oluyor galiba. AMD'nin göstergesinde %99 diye geçiyor, o yerlerde sürünüyor.

Ekran kartı RX 6600 bu arada, sıcaklık 60 derecelerde, %99 kullanıyor. İşlemci de 65-73 derece arasında.

PBO açık.

WhatsApp Görsel 2024-06-03 saat 18.42.28_1ed83f15.webp
WhatsApp Görsel 2024-06-03 saat 18.42.28_726a6ce7.webp

PBO'yu ayarladığınız yere gidin,
Precision Boost Overdrive'ı Advanced olarak seçin,

PBO Limits - Motherboard,
Overdrive Scalar - Auto,
CPU Boost Clock - Auto,

Curve Optimizer'a girin,
Curve Optimizer - All Cores,
All Core Curve Optimizer Sign - Negative
All Core Curve Optimizer Magnitude - 20

Bu şekilde voltaj düşürebilirsiniz. Silikon kalitenize göre Curve Optimizer değerini yükseltip indirebilirsiniz, ben size stok PBO'nun kaldırabileceği bir değer verdim.

Overdrive Scalar - Auto,
CPU Boost Clock - Auto,

Curve Optimizer'a girin,

Bu şekilde voltaj düşürebilirsiniz. Silikon kalitenize göre Curve Optimizer değerini yükseltip indirebilirsiniz, ben size stok PBO'nun kaldırabileceği bir değer verdim.
Hocam teşekkür ederim deneyeceğim Cinebench R23 testi yaptık dan sonra gördüm bu yorumunuzu şunu söylemek istiyorum

Anakart A320M-K

PBO ve XMP açık
bana biraz düşük gibi geldi 3.6 Ghz de çalıştı 25-30 watt arası 1.1 voltla bu sonucu verdi sıcaklık 60-65 di
CBP açıkken inanılmaz sıcaklık artıyor 4.2 Ghz'de çalışıyor 50-55 watt 1.3 volt da çalışıyordu öyle görünce iptal ettim
sabit 4.2 Ghz de kullananlar var düşük sıcaklıkta kullanıyorlar hatta

Overdrive Scalar - Auto,
CPU Boost Clock - Auto,

Curve Optimizer'a girin,

Ryzen Master'ı diyorsunuz sanırım ama sol üst deki modların hiçbirine tıklanmıyor

Hocam CBP kapalı ve PBO açık bu şekilde zaten sıcaklık da problem yok ATS-ETS2, RDR2, GTA 5, Cyberpunk, Forza Horizon 5 de ve CS2 de denedim (CS ve ATS/ETS2 işlemci odaklı sanırsam) problem yok adam akıllı oyunda deneyeyim dedim yabancı forumlarda ve bizim forumlarda WD2 optimize vesaire problemli diyorlardı bir sorun yok %99 fps de de oyun içi akıcı ama watt ve voltaj düşük fakat derece baya düşük o açıdan baya iyi zaten CBP açınca da max 77 oluyordu CPU derecesi problem yok Cinebench de neden 95 e dayanacaktı anlamadım CBP kapatıp start layınca da puanlar düşük çıktı
[RDR2 de Saint Denis'e gittim yoğun render isteyen bölge]
oyunlar orijinal bu arada tüm saydıklarım tek crack yok

Dosya Ekleri

• ss.webp
    ss.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 113
  • ss2.webp
    ss2.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 102
  • ss4.webp
    ss4.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 102
  • ss3.webp
    ss3.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 106
  • aa.webp
    aa.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 109
  • American Truck Simulator_2024.06.04-02.40.webp
    American Truck Simulator_2024.06.04-02.40.webp
    132 KB · Görüntüleme: 107
  • rdr.webp
    rdr.webp
    95,4 KB · Görüntüleme: 108
  • rdr2.webp
    rdr2.webp
    93,5 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
@gladyotör bu tür ayarlamaları Ryzen Master üzerinden yapmayız. Ayrıca işlemcinizin R23 sonuçları çok kötü çıkmış. CBP ve PBO'yu bir arada kullanmanız gerekiyor. A320 chipsetinizin olduğunu bilmiyordum, Curve Optimizer A320 chipsette olup olmadığını BIOS üzerinden kontrol etmeniz gerekiyor.

Şunu da belirtmekte fayda var, eğer oyunlar aşırı işlemci gücü gerektirmiyorsa, hepsinin aynı frekansta takılı kalmasına da gerek kalmıyor, bu yüzden inişli çıkışlı oluyor ve bu normal. CBP ve PBO'yu açıp o şekilde bırakın.

@gladyotör bu tür ayarlamaları Ryzen Master üzerinden yapmayız. Ayrıca işlemcinizin R23 sonuçları çok kötü çıkmış. CBP ve PBO'yu bir arada kullanmanız gerekiyor. A320 chipsetinizin olduğunu bilmiyordum, Curve Optimizer A320 chipsette olup olmadığını BIOS üzerinden kontrol etmeniz gerekiyor.

Şunu da belirtmekte fayda var, eğer oyunlar aşırı işlemci gücü gerektirmiyorsa, hepsinin aynı frekansta takılı kalmasına da gerek kalmıyor, bu yüzden inişli çıkışlı oluyor ve bu normal. CBP ve PBO'yu açıp o şekilde bırakın.
A320 de CO yokmuş

VDDCR CPU ve SOC kısmı ne oluyor ?

CBP yi kapattım havalar da ısınıyor diye pek de değişim olmadı ama sıcaklık 77 den 55 e indi 1.1 volt veriyor SS de mevcut dediklerim