Tamamdır abi. Hemen dediğin gibi ayarlıyorum ve başlatıyorum. 2 saate sonuç bizde.

9000 saniye olsun bu sefer, 2 CCD'ye 7000 saniye ucunda kalıyor gördüğün gibi. :)

İlk CCD -20, 2. CCD -25 alın Per CCD seçip. Eğer testi geçerse 2. CCD -30 denersin. 2. CCD daha iyi Core olabilir.

9000 saniye olsun bu sefer, 2 Ccd'ye 7000 saniye ucunda kalıyor gördüğün gibi. :)

İlk ccd -20, 2. ccd -25 alın per ccd seçip. Eğer testi geçerse 2. ccd -30 denersin. 2. ccd daha iyi Core olabilir.

Nasıl yani abi. CC1 -25 ccd1 -20 şu an. Tam tersi mi yapayım?

Bu arada statuscore uygulamasındaki readmeye uyarak yükledim driverını. X64'teki exeyi açmaya çalıştığımda tepki vermiyor. Win32 olanı deneidiğimde 4 tür WORKER_INVALID BSoD yiyorum :/

Son düzenleme:
Nasıl yani abi. CC1 -25 ccd1 -20 şu an. Tam tersi mi yapayım?

Bu arada statuscore uygulamasındaki readmeye uyarak yükledim driverını. X64'teki exeyi açmaya çalıştığımda tepki vermiyor. Win32 olanı deneidiğimde 4 tür WORKER_INVALID BSoD yiyorum :/

İlginç, böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Windows 10-11'de sorunsuzdu, hepsinde kullandım. O yöntemin üzerinde sonra durursun. Ccd0 ve ccd1 şeklinde mi belirtmilmiş per ccd kısmı BIOS'ta, yoksa ccd1 ve ccd2 şeklinde mi?

Detay verirsen yardımcı olacağım. Sende 2 ccd var. İlk ccd yerine ikinci ccd hata vermiş VT3'te. BIOS'tan per ccd dedikten sonra ilk ccd olanı -25 bırakıp ikinci ccd olanı -20 bırakacaksın, bu şekilde test edin. Çünkü 2. olan ccd hata vermiş. @sonnyes

İlginç, böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Win10-11'de sorunsuzdu, hepsinde kullandım. O yöntemin üzerinde sonra durursun. CCD0 ve CCD1 şeklinde mi belirtmilmiş Per CCD kısmı BIOS'ta, yoksa CCD1 ve CCD2 şeklinde mi?

CCD0 CCD1 şekilde görünüyor abi.
Biz hatayı CCD1 de aldık C10 da yani 11. çekirdek

Anlaştık abi tamamdır. Hata vermeyen ccd -25te kalacak hata veren ccdyi -20ye alıp tekrar teste sokuyorum hemen.

Senin en son ilettiğin hata Logical Core 21, bu da 2. CCD'ye tekabül ediyor. Yani sendeki CCD1. O yüzden CCD0 -25 iken CCD1 -20 hali ile teste alıyorsan şu an doğru yapıyorsun. Bir problem yok. @sonnyes

Tamamdır abi. Ben ne olur ne olmaz biostan sana detay çektim. Başlatıyorum testi gelişmeleri ekleyeceğim.

1776876623089.webp

1776876628058.webp

1776886455732.webp

1776886463675.webp

Test bitti abi. Hiç bir hata çıkmadı. Isılarda fotoğraftaki gibi. Son ram ayarlarımız;

1776886500855.webp
1776886508223.webp

Pbo ayarları;

Limits;Motherboard
THM:95(Auto)
Scalar:x8
Freq:+100 mhz

Curve Optimizer;

Per CCD;
CCD0 -25
CCD1 -20

Curve Shaper;
Kapalı.

@Ayhan Dönmez

Eki Görüntüle 242982
Eki Görüntüle 242983

Test bitti abi. Hiç bir hata çıkmadı. Isılarda fotoğraftaki gibi. Son ram ayarlarımız;

Eki Görüntüle 242984Eki Görüntüle 242985

Pbo ayarları;

Limits;Motherboard
THM:95(Auto)
Scalar:x8
Freq:+100 mhz

Curve Optimizer;

Per CCD;
CCD0 -25
CCD1 -20

Curve Shaper;
Kapalı.

@Ayhan Dönmez

Per CCD;
CCD0 -30
CCD1 -20

@sonnyes Son kez böyle bakın, hata vermezse kalsın.

Hata verirse şu anki haline geri çevirtin.

Per CCD;
CCD0 -30
CCD1 -20

@sonnyes Son kez böyle bakın, hata vermezse kalsın.

Hata verirse şu anki haline geri çevirtin.

Güncelleme: Test bitti. Maç bittikten sonra bi discord açayım dedim ilk denememde discord açılır açılmaz geri kapandı (Genelde çok co verildiğinde yapıyor daha önce ki deneyimlerime göre). Sonra bir daha açtım bu sefer kitlendi. Reset tuşuna basmak zorunda kaldım.

Daha öncesinde de böyle oluyordu zaten. Tüm testlerden geçiriyorum. Oyunlar oynuyorum problem yok. Ne zaman masaüstünde vakit geçirsem böyle oluyor.

Nedenini bilmiyorum hangi çekirdeğe agresif geliyor bilmiyorum ama. Cinebench r23, Corona Benchmark, CoreCycler gibi testlerden geçtikten sonra tamam diyordum stabil ama hep masaüstünde patlıyorum abi. Çok heves kırıcı oluyor maalesef.

Güncelleme: Test bitti. Maç bittikten sonra bi discord açayım dedim ilk denememde discord açılır açılmaz geri kapandı (Genelde çok co verildiğinde yapıyor daha önce ki deneyimlerime göre). Sonra bir daha açtım bu sefer kitlendi. Reset tuşuna basmak zorunda kaldım.

Daha öncesinde de böyle oluyordu zaten. Tüm testlerden geçiriyorum. Oyunlar oynuyorum problem yok. Ne zaman masaüstünde vakit geçirsem böyle oluyor.

Nedenini bilmiyorum hangi çekirdeğe agresif geliyor bilmiyorum ama. Cinebench r23, Corona Benchmark, CoreCycler gibi testlerden geçtikten sonra tamam diyordum stabil ama hep masaüstünde patlıyorum abi. Çok heves kırıcı oluyor maalesef.

İki CCD -20 verip bak, bu sorun var mı şu anda?

@sonnyes Sizde Global C-State şu anda kapalı, Power Supply Idle Control ayarını da Typical seçin. -20 deneyin 2 CCD için, eğer sorun düzelirse daha uğraşmayın o halde.