S10+ Stock ROM Atma IMEI gider mi?

Lower21

Becerikli
Cihaz
S10+
S10+Plus yurt dışı 6/128 GB dolaylı yolla IMEI kayıt edilmiş. Stock ROM ama rootlu akliniza direkt Magisk SuperSU gelmesin hicbiri yok. Rootu kaldirmam gerek. E-Devlet gerek e-Nabız kullanamıyorum. Şöyle bir olay var ben stock ROM atmak istiyorum Odin ile. Çünkü stock ROM yeterli sadece root yok olsun e o zaman IMEI gider mi diye sormayacağım Çünkü hard resette gitmiyor. Cihazi alirken sahibi ayarlardan sifirladi cihaz "sifirlanmadan" açıldı ama hard resette sifirlayip verince sifirlandi ve IMEI gitmedi bu da demek ki IMEI saglikli atilmiş ChatGPT öyle soyledi dedi ki IMEI EFS dosyasinda ise stock ROM atarsan birşet olmaz ama ben yine de burayada sormak istedim.

Bilgisayardan anliyorum.
Önceden root ROM tecrubem var sağ olsun Xiaomi Redmi Note 7 pixel A12 ROM ve Magisk root attim OrangeFox ile :) tabii onda orj. IMEI kolaydı :D

IMEI, EFS denilen partition'da saklaniyor. TWRP ile yedegini alip sonradan ROM atarsaniz silinse bile alinmis EFS yedegini geri yukleyerek duzeltebilirsiniz. Bu islemleri yaparken tum sorumlulugun sadece kendinizde oldugunu unutmayin ama.

Edit : E-devlet ve E-nabiz programlarini Magisk icinden "root access deny" grubuna eklersen aciliyorlar. Bunun icin ROM atmana gerek yok.

Son düzenleme:
IMEI, EFS denilen Partition'da saklaniyor. TWRP ile yedegini alip sonradan ROM atarsaniz silinse bile alinmis EFS yedegini geri yukleyerek duzeltebilirsiniz. Bu islemleri yaparken tum sorumlulugun sadece kendinizde oldugunu unutmayin ama.

Edit: e-Devlet ve e-Nabız programlarini Magisk icinden "root Access deny" grubuna eklersen aciliyorlar. Bunun icin ROM atmana gerek yok.

Hocam amacım root uygulamsı yapmak o zaman şu anda Magisk falshlarsam TWRP ile rootu Magisk'den gizleyebilirim. Komple yok etsek daha iyiydi ama gizlesek de olur ama root üstüne root atmiş olacagim. O yüzden denemek istemedim. Çünkü root varms gibi davraniyor cihaz.

S10+'da nasıl bilmiyorum ama ROM atarsanız cert gittiği için IMEI olsa bile şebeke gelmez. Root üzerinden gizleme yapabilirsin.
Dediğim gibi root üstüne root atmis olacagim eski rootu kaldirmam gerek

Hocam amacım root uygulamsı yapmak o zaman şu anda Magisk falshlarsam TWRP ile rootu Magisk'den gizleyebilirim. Komple yok etsek daha iyiydi ama gizlesek de olur ama root üstüne root atmiş olacagim. O yüzden denemek istemedim. Çünkü root varms gibi davraniyor cihaz.

Dediğim gibi root üstüne root atmis olacagim eski rootu kaldirmam gerek

Magisk veya SuperSU uygulamasını kurup Root'un hangisiyle kurulduğunu tespit edin.

Biraz ilerleme kat ettim sanırım SuperSU'da binary hatası veriyor. Solveye tiklayinca acilmayan bir siteye atiyor kendi destek sitesi ama acilmiyor.

Magisk de ise ayarlardan gizlemek istedigim uygulamayi secip isaretledim ama gizlemiyor gene de algiliyor. Ve en basta giriste bu uyariyi verdi moduller ve log kısmı Magisk'de tiklanip girolebilir halde.

Biraz ilerleme kat ettim sanırım SuperSU'da binary hatası veriyor. Solveye tiklayinca acilmayan bir siteye atiyor kendi destek sitesi ama acilmiyor.

Magisk de ise ayarlardan gizlemek istedigim uygulamayi secip isaretledim ama gizlemiyor gene de algiliyor. Ve en basta giriste bu uyariyi verdi moduller ve log kısmı Magisk'de tiklanip girolebilir halde.
Ek ayar gerekiyor yazisina iptal diyerek geçtim eger tamam bassaydim ne olacak bilmiyorum sizden bu konuda bilgi bekliyorum.

@kullanıcı311 sizin bu konuda fikriniz nedir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250228_174700.webp
    Screenshot_20250228_174700.webp
    180,8 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20250228_174459_SuperSU.webp
    Screenshot_20250228_174459_SuperSU.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Ek ayar gerekiyor yazisina iptal diyerek geçtim eger tamam bassaydim ne olacak bilmiyorum sizden bu konuda bilgi bekliyorum.

@kullanıcı311 sizin bu konuda fikriniz nedir?

Tamam diyebiliriz. Sorun olacağını sanmam. Root tam olarak yüklenmemiş.

Tamam diyebiliriz. Sorun olacağını sanmam. Root tam olarak yüklenmemiş.

Tamam dedigimiz zaman bootloop(Samsung yazisinda takilma) ihtimali var. ChatGPT öyle söyledi. Ayrıca GPT ile EFS ve sec. EFS dosyasinin yedegini aldim Termux'daki şu komutla cihazda zaten yarımda olsa root vardı.

Dd if=/dev/block/sda3 of=/data/media/0/efs.img bs = 64K.
Dd if=/dev/block/sda7 of=/data/media/0/sec_efs.img bs = 64K.

2 adef 20 MB'lik img dosyalari yazdirildi

İçlerini fotoğraflarda görüyorsunuz.

Sorum şu olacak sanırım ilk şunu deneyeceğim.

1- TWRP kurup yine yeniden EFS yedeği alacağım. (hem elimde Termux EFS yedegi hem de TWRP'den yedek olacak)
Sonra da Magisk yazdiricam cihaza. Root üzerine root oluyor biraz ama belki düzelir.

2- eğer başarısız olursam ve bootloop veya çökme sorunu olursa.(umarım olmaz) bu TWRP'den ve Termux'daki EFS yedekleri işime yarayacak. Sıfır stock ROM kurup adam gibi Magisk'le rootlayıp EFS yemeklerini geri yüklersem olur diye planladim.

Ama 2 önemli sorun var!

1 - işe yarayacağı kesin değil 2 yönteminde birisi aydınlatsın ve fikir versin (bilgisi olan kişiler)

2 - Termux EFS yedegi alirken sadece EFS. İmg ve sec. EFS. İmg yedegini aldi ama TWRP. Tar yedeklerini yüklüyor bu iki imajı nasıl. Tar yaparım. (direkt sıkıştırmak mantıklı gelmiyor. Çünkü TWRP algılayamayabilir. Sonuçta kafamiza göre 2 img dosyasini. Tar sıkıştırıyoruz bunun bir yolu var mıdır?)

Her türlu fikre açığım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt