İnceleme Samsung Galaxy S24 FE

IMG-20250223-WA0005.webp

Merhabalar. Birkaç gündür kullandığım S24 FE cihazım hakkında deneyimimi ve görüşlerimi paylaşmak istedim. Bu cihaza Galaxy S22'den geçtiğim için biraz da kıyas yapma şansım olacak.

Tasarım

Cihaz önlü arkalı Gorilla Glass Victus+ ile korunuyor. Arka tarafı cam, yanları ise alüminyum. Ancak çerçevelerde kullanılan alüminyum çok dayanıklı bir alüminyum olmadığını hissettiriyor. S22'deki armor alüminyum gibi değil. Biraz malzemeden kısmışlar. Ancak hissiyatı kötü değil. Boyut olarak 6.7'' inç olduğu için S22'den sonra biraz büyük geldi açıkçası. Ancak kısa sürede alışıyorsunuz, büyük ekranın kullanımı daha keyifli. Parmak izi çok az bırakıyor. Yapış yapış hissiyat olmuyor kesinlikle. Arka tarafta kullanılan cam da kaliteli. Ancak S22 ve S24 ailesindeki gibi değil elbette.
IMG-20250223-WA0009.webp

IMG-20250223-WA0007.webp

Batarya Performansı

Batarya performansı için detaylı inceleme fırsatım olmadı ancak kesinlikle S22'ye nazaran çok daha iyi. Pil performansı oldukça güzel. Tek şarjda yaklaşık 7 saate kadar ekran süresi verebiliyor. Bunu güçlü Exynos 2400e işlemcisiyle başarması da oldukça hoş. İşlemciye de değineceğim.

Hoparlör kalitesi

Cihazın en sevdiğim özelliklerinden biri hoparlörü oldu. S22 ve S23 serisindeki cılız tiz ses profili yok. iPhone kullanmış olanlar bilebilir cihaz iPhone'a çok yakın ses veriyor. Bassları çok temiz duyabiliyorsunuz ve sesi yüksek. Ayrıca gariptir ki stereo deneyimi daha iyi önceki modellere göre. Ahize tarafında da ses oldukça yükseğe ayarlanmış. Dengeli ve temiz ses veriyor.

Performans

Gelelim cihazın alameti farikasına. Cihaz Exynos 2400e ile güçlendirilmiş. Bilindiği üzere bu işlemci 2400'ün çok az daha kısılmış hali. Ancak Samsung neresinden kısmış anlamak güç çünkü cihaz akıyor. Hiçbir yavaşlama donma yaşatmıyor, her anlamda çok hızlı bir işlemci olmuş. Her uygulamayı anında açabiliyor. Verimliliği de gayet iyi. Ağır işlem yaparken yavaşlamıyor. Günlük kullanımda genel manada cihaz serin çalışıyor bazen çok hafif ılıklaşıyor. Oyun konusunda çok ağır oyun deneyimlemedim ancak Wild Rift ve FIFA'yı çok az ılıklık ile oynuyorsunuz. Bu işlemcide verimlilik sorunu yok bence eski Exynos'lara nazaran. Özetle işlemci asla ''kısılmış'' hissiyatı vermiyor.

Kamera: Kamerayı deneyimleme fırsatım olmadı ancak fiyatına göre çok çok iyi. Düşük ışıkta ProVisual Engine sayesinde çok daha güzel fotoğraflar çekebiliyor. Ancak yine de S24 kadar kaliteli çekemeyeceği kanaatindeyim.

Benchmark

Gelelim Benchmark testlerine. Uygulama olarak AnTuTu ve Geekbench 6 kullandım. Gördüğünüz üzere çoklu çekirdekte S24 Ultra'yı geçiyor. Şaşırtıcı.

Geekbench 6:
Screenshot_20250223_142018_Geekbench 6.webp
Screenshot_20250223_142114_Geekbench 6.webp

AnTuTu: AnTuTu testinde ise 1.825.878 puan alarak yine S24 Ultra ile çarpışıyor.

Screenshot_20250223_145818_AnTuTu Benchmark.webp

Özet

Satın aldığım en iyi cihazlardan biri oldu S24 FE. Her konuda tatmin eden, performansından ödün vermeyen bir model olmuş. Pil ve hız sizin için önemliyse bu cihaz biçilmiş kaftan.

Aynı sensör dizilimi hocam. S23 FE kullanıyorum ve arkadaşımın S24 FE'siyle RAW çektiğimde aynı görüntüyü veriyor. Ben RAW çekip elle işliyorum, hiçbir fark yok dolayısıyla benim için. Pil konusunda olabilir ama ısı ve performans açısından pek bir şey fark etmedim çünkü telefonda oyun vs. oynamıyorum.
Optik zoom sensörü farklı. Özellikle gece video çekmeyi (Tüm sensörler E2400 kaynaklı muhtemelen) S24 FE ile S23 FE'yle bir deneyin. Bariz şekilde S24 FE daha iyi sonuç veriyor. İkinci denemenizi istediğim şey de optik zoom sensörüyle video çekin. Video bildiğin yırtılıyor. Eğer ayarlardan video sabitlemeyi kapatır da denerseniz de video jöle gibi sallanıyor. 24 FE'de çözdüklerine en sevindiğim olay o olmuştu. Bas-çek olarak oto modda da 24 FE daha iyi.

İki cihaza da sahibim bu arada, defalarca denedim, 23 FE'yi 1 sene bizzat kullandım.

Yanlış bilgi: Bu özellik Galaxy S20 veya sonraki modellerde kullanılabilir. "https://www.samsung.com/uk/support/mobile-devices/professional-photography-with-galaxy-expert-raw-app/"
Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf ayarlarından RAW kopyaları etkinleştir ve pro moda girerek istediğin enstantane, ISO ayarını yaprak fotoğrafını çek. Kaydedilen RAW görüntüyü Camera RAW ya da Lightroom kullanarak işleyebilirsin.
Yalnız bu şekilde RAW kopyası çok detaysız çıkıyor. S22'deki RAW daha kaliteliydi. Sebebi ne olabilir?

Yalnız bu şekilde RAW kopyası çok detaysız çıkıyor. S22'deki RAW daha kaliteliydi. Sebebi ne olabilir?

RAW kopyasının kalitesiz çıkması gibi bir durum olamaz hocam RAW sonuç olarak sensorun gücüyle ilişkili. Siz onu isleyeceksiniz artık. Telefon sensörü yani çok da bir şey beklememek lazım ama bana yetiyor şimdilik. Aynasız bir makinem varken de yetiyordu yani telefonların sınırını biliyorum çünkü.

Merhabalar. Birkaç gündür kullandığım S24 FE cihazım hakkında deneyimimi ve görüşlerimi paylaşmak istedim. Bu cihaza Galaxy S22'den geçtiğim için biraz da kıyas yapma şansım olacak.

Tasarım

Cihaz önlü arkalı Gorilla Glass Victus+ ile korunuyor. Arka tarafı cam, yanları ise alüminyum. Ancak çerçevelerde kullanılan alüminyum çok dayanıklı bir alüminyum olmadığını hissettiriyor. S22'deki armor alüminyum gibi değil. Biraz malzemeden kısmışlar. Ancak hissiyatı kötü değil. Boyut olarak 6.7'' inç olduğu için S22'den sonra biraz büyük geldi açıkçası. Ancak kısa sürede alışıyorsunuz, büyük ekranın kullanımı daha keyifli. Parmak izi çok az bırakıyor. Yapış yapış hissiyat olmuyor kesinlikle. Arka tarafta kullanılan cam da kaliteli. Ancak S22 ve S24 ailesindeki gibi değil elbette.
Eki Görüntüle 127259
Eki Görüntüle 127264

Batarya Performansı

Batarya performansı için detaylı inceleme fırsatım olmadı ancak kesinlikle S22'ye nazaran çok daha iyi. Pil performansı oldukça güzel. Tek şarjda yaklaşık 7 saate kadar ekran süresi verebiliyor. Bunu güçlü Exynos 2400e işlemcisiyle başarması da oldukça hoş. İşlemciye de değineceğim.

Hoparlör kalitesi

Cihazın en sevdiğim özelliklerinden biri hoparlörü oldu. S22 ve S23 serisindeki cılız tiz ses profili yok. iPhone kullanmış olanlar bilebilir cihaz iPhone'a çok yakın ses veriyor. Bassları çok temiz duyabiliyorsunuz ve sesi yüksek. Ayrıca gariptir ki stereo deneyimi daha iyi önceki modellere göre. Ahize tarafında da ses oldukça yükseğe ayarlanmış. Dengeli ve temiz ses veriyor.

Performans

Gelelim cihazın alameti farikasına. Cihaz Exynos 2400e ile güçlendirilmiş. Bilindiği üzere bu işlemci 2400'ün çok az daha kısılmış hali. Ancak Samsung neresinden kısmış anlamak güç çünkü cihaz akıyor. Hiçbir yavaşlama donma yaşatmıyor, her anlamda çok hızlı bir işlemci olmuş. Her uygulamayı anında açabiliyor. Verimliliği de gayet iyi. Ağır işlem yaparken yavaşlamıyor. Günlük kullanımda genel manada cihaz serin çalışıyor bazen çok hafif ılıklaşıyor. Oyun konusunda çok ağır oyun deneyimlemedim ancak Wild Rift ve FIFA'yı çok az ılıklık ile oynuyorsunuz. Bu işlemcide verimlilik sorunu yok bence eski Exynos'lara nazaran. Özetle işlemci asla ''kısılmış'' hissiyatı vermiyor.

Kamera: Kamerayı deneyimleme fırsatım olmadı ancak fiyatına göre çok çok iyi. Düşük ışıkta ProVisual Engine sayesinde çok daha güzel fotoğraflar çekebiliyor. Ancak yine de S24 kadar kaliteli çekemeyeceği kanaatindeyim.

Benchmark

Gelelim Benchmark testlerine. Uygulama olarak AnTuTu ve Geekbench 6 kullandım. Gördüğünüz üzere çoklu çekirdekte S24 Ultra'yı geçiyor. Şaşırtıcı.

Geekbench 6:
Eki Görüntüle 127265Eki Görüntüle 127267

AnTuTu: AnTuTu testinde ise 1.825.878 puan alarak yine S24 Ultra ile çarpışıyor.

Eki Görüntüle 127268

Özet

Satın aldığım en iyi cihazlardan biri oldu S24 FE. Her konuda tatmin eden, performansından ödün vermeyen bir model olmuş. Pil ve hız sizin için önemliyse bu cihaz biçilmiş kaftan.
Samsung S24 FE'de doğru yolu buldu. Boyutları ufaltmak kadar saçma bir hareket olamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tik kaba olmasi disinda gercekten guzel cihaz. S23 FE ile S24 FE arasindaki donanimsal acidan telefoto farki pek yok. Dogrudan sensor degisimi var ama boyutlari falan hemen hemen ayni. Daha cok yeni ISP'nin etkisi yansir. Islemci, batarya ve on dizayni disinda en buyuk farklari hoparlorleri muhtemelen. Testlerinde S24 FE'nin hoparlorleri tiz seslerde cok daha iyi ve yuksek sonuc gosteriyor. Ekranlari da kagit ustunde benzer olsa da materyal setleri farkli oldugu icin kayda deger parlaklik farki var. dE 2000 sonuclarinda ekranin renk render'i da daha dogruya yakin duruyordu, ozellikle canli moddaki bir Samsung icin fazla dusuktu. Bu oznel bir durum tabii, degisiklige gitmeleri ilginc sadece.

Genel olarak guzel bir urun, gule gule kullanin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt