Tasarım
Cihaz önlü arkalı Gorilla Glass Victus+ ile korunuyor. Arka tarafı cam, yanları ise alüminyum. Ancak çerçevelerde kullanılan alüminyum çok dayanıklı bir alüminyum olmadığını hissettiriyor. S22'deki armor alüminyum gibi değil. Biraz malzemeden kısmışlar. Ancak hissiyatı kötü değil. Boyut olarak 6.7'' inç olduğu için S22'den sonra biraz büyük geldi açıkçası. Ancak kısa sürede alışıyorsunuz, büyük ekranın kullanımı daha keyifli. Parmak izi çok az bırakıyor. Yapış yapış hissiyat olmuyor kesinlikle. Arka tarafta kullanılan cam da kaliteli. Ancak S22 ve S24 ailesindeki gibi değil elbette.
Batarya Performansı
Batarya performansı için detaylı inceleme fırsatım olmadı ancak kesinlikle S22'ye nazaran çok daha iyi. Pil performansı oldukça güzel. Tek şarjda yaklaşık 7 saate kadar ekran süresi verebiliyor. Bunu güçlü Exynos 2400e işlemcisiyle başarması da oldukça hoş. İşlemciye de değineceğim.
Hoparlör kalitesi
Cihazın en sevdiğim özelliklerinden biri hoparlörü oldu. S22 ve S23 serisindeki cılız tiz ses profili yok. iPhone kullanmış olanlar bilebilir cihaz iPhone'a çok yakın ses veriyor. Bassları çok temiz duyabiliyorsunuz ve sesi yüksek. Ayrıca gariptir ki stereo deneyimi daha iyi önceki modellere göre. Ahize tarafında da ses oldukça yükseğe ayarlanmış. Dengeli ve temiz ses veriyor.
Performans
Gelelim cihazın alameti farikasına. Cihaz Exynos 2400e ile güçlendirilmiş. Bilindiği üzere bu işlemci 2400'ün çok az daha kısılmış hali. Ancak Samsung neresinden kısmış anlamak güç çünkü cihaz akıyor. Hiçbir yavaşlama donma yaşatmıyor, her anlamda çok hızlı bir işlemci olmuş. Her uygulamayı anında açabiliyor. Verimliliği de gayet iyi. Ağır işlem yaparken yavaşlamıyor. Günlük kullanımda genel manada cihaz serin çalışıyor bazen çok hafif ılıklaşıyor. Oyun konusunda çok ağır oyun deneyimlemedim ancak Wild Rift ve FIFA'yı çok az ılıklık ile oynuyorsunuz. Bu işlemcide verimlilik sorunu yok bence eski Exynos'lara nazaran. Özetle işlemci asla ''kısılmış'' hissiyatı vermiyor.
Kamera: Kamerayı deneyimleme fırsatım olmadı ancak fiyatına göre çok çok iyi. Düşük ışıkta ProVisual Engine sayesinde çok daha güzel fotoğraflar çekebiliyor. Ancak yine de S24 kadar kaliteli çekemeyeceği kanaatindeyim.
Benchmark
Gelelim Benchmark testlerine. Uygulama olarak AnTuTu ve Geekbench 6 kullandım. Gördüğünüz üzere çoklu çekirdekte S24 Ultra'yı geçiyor. Şaşırtıcı.
Geekbench 6:
AnTuTu: AnTuTu testinde ise 1.825.878 puan alarak yine S24 Ultra ile çarpışıyor.
Özet
Satın aldığım en iyi cihazlardan biri oldu S24 FE. Her konuda tatmin eden, performansından ödün vermeyen bir model olmuş. Pil ve hız sizin için önemliyse bu cihaz biçilmiş kaftan.