JacKs

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Sizce hangisini almalıyım? Nedenini yazarsanız cok sevinirim. Alienware desteği çok iyiymiş öyle duydum.

Dosya Ekleri

• 1739821675118.webp
    1739821675118.webp
    47,2 KB · Görüntüleme: 156
Üstteki monitörün 240 hertzliğini kullanıyorum, bir şikayetim yok. Fakat kuzenime de baktığınız Alienware'ı aldık. Renkler sanki bir tık daha canlı gibiydi. Alienware'ı öneriyorum bu yüzden.

Samsung parlaklık olarak birazcık daha iyi. Dell genel kalite olarak daha başarılı. Ayrıca kalite kontrol olarak çok daha iyi. İkisi de aynı paneli kullanıyor.

Samsung 2 yıl yanma dahil garanti veriyor ama kötüye kullanım, ticari kullanım ve yanlış kullanımda garantiye girmediğini söylüyor. Ayrıca Samsung genel olarak müşterilerini önemsemeyen markalardan birisi. Son olarak Samsung'un kalite kontrol kısmı berbat.

Dell ise 3 yıl yanma dahil garanti veriyor. Ayrıca kötüye kullanım ve yanlış kullanım gibi ibareler yok.

Samsung mat kaplama kullanırken Dell parlak tercih etmiş.

Kullanacağınız ortam da ışık yoğun ise Samsung aksi halde Dell öneririm.

Kendim de Dell'i kullanıyorum ve memnunum.
IMG_2575.webp
IMG_2603.webp
IMG_2572.webp

Samsung parlaklık olarak birazcık daha iyi. Dell genel kalite olarak daha başarılı. Ayrıca kalite kontrol olarak çok daha iyi. İkisi de aynı paneli kullanıyor.

Samsung 2 yıl yanma dahil garanti veriyor ama kötüye kullanım, ticari kullanım ve yanlış kullanımda garantiye girmediğini söylüyor. Ayrıca Samsung genel olarak müşterilerini önemsemeyen markalardan birisi. Son olarak Samsung'un kalite kontrol kısmı berbat.

Dell ise 3 yıl yanma dahil garanti veriyor. Ayrıca kötüye kullanım ve yanlış kullanım gibi ibareler yok.

Samsung mat kaplama kullanırken Dell parlak tercih etmiş.

Kullanacağınız ortam da ışık yoğun ise Samsung aksi halde Dell öneririm.

Kendim de Dell'i kullanıyorum ve memnunum.
Eki Görüntüle 125287Eki Görüntüle 125288Eki Görüntüle 125289

Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar Alienware alacağım karar verdim.

Hanemize hayırlı uğurlu olsun diyelim teşekkürler.
1739825044530.webp

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Bende OLED monitör almayı düşünüyorum da sizce ASUS ROG STRIX OLED XG27ACDNg modeli nasıldır?

Hayırlı olsun. Bende OLED monitör almayı düşünüyorum da sizce ASUS ROG STRIX OLED XG27ACDNg modeli nasıldır?

İyi monitör alınır. ASUS sitesinde 3 yıl garanti olduğunu belirtmiş. Garanti konusunda yanmayla alakalı bir bilgi göremedim. İkisi de parlak kaplama kullanıyor. ASUS'un parlaklığı Dell'den biraz daha iyi. USB-C ve KVM gibi ekstra özelliklerde var. Yanmayla alakalı daha fazla koruma koymuşlar. Görüntü kalitesi ve hız gibi konularda hemen hemen aynılar. Parlaklık biraz artı olarak yazar. Aradaki fiyat farkı az ise ASUS alınabilir.

İyi monitör alınır. ASUS sitesinde 3 yıl garanti olduğunu belirtmiş. Garanti konusunda yanmayla alakalı bir bilgi göremedim. İkisi de parlak kaplama kullanıyor. ASUS'un parlaklığı Dell'den biraz daha iyi. USB-C ve KVM gibi ekstra özelliklerde var. Yanmayla alakalı daha fazla koruma koymuşlar. Görüntü kalitesi ve hız gibi konularda hemen hemen aynılar. Parlaklık biraz artı olarak yazar. Aradaki fiyat farkı az ise ASUS alınabilir.

3 k fiyat farkı var. Parlak olması avantaj olabilir. Ve ASUS daha güncel bir monitör.

3 k fiyat farkı var. Parlak olması avantaj olabilir. Ve ASUS daha güncel bir monitör.

İkisi de 3.nesil OLED panel kullanıyor. O konuda fark olacağını sanmam. ASUS daha çok özellik bulundurması ve parlaklık olarak daha iyi olmasından ötürü Dell'den iyi.

Rtings yorumu şu şekilde.
Dell Alienware AW2725DF ve ASUS ROG STRIX OLED XG27ACDNg, qd-OLED panellere sahip 1440p, 360Hz monitörlerle rekabet ediyor. Performans açısından benzerler, ancak ASUS'un özellikler söz konusu olduğunda birkaç avantajı var. ASUS, modern grafik kartlarının ve oyun konsollarının tüm avantajlarından yararlanmanızı sağlayan HDMI 2.1 bant genişliğine sahip. Ayrıca, çoklu görev yapmayı kolaylaştıran bir KVM anahtarına sahip ve USB-C bağlantı noktası DisplayPort alt modunu destekliyor, böylece dizüstü bilgisayarınızdan bir görüntü görüntüleyebilirsiniz. Bunun da ötesinde, ASUS'un daha yüksek parlaklığı onu aydınlık odalarda kullanmak için daha iyi bir seçim haline getiriyor.

OLED G6 ile AW2725DF ayni paneli kullaniyor ama parlaklik konusunda OLED G6 daha iyiyken glossy bir ekrani oldugu icin AW2725DF daha canli ve doygun gosteriyor. Aradaki fiyat farkini sadece glossy icin veriyorsun. Eger daha canli ve doygun gormek istiyorsan aradaki 5000 TL farki verip alabilirsin ama AW2725DF'nin de parlakliginin dusuk oldugunu belirtmekte fayda var.