SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese iyi akşamlar. Mevcut iki SSD'nin kıyaslanmasını rica ediyorum. Okuma yazma noktasında ciddi bir fark olmamasına karşın Samsung tarafının daha pahalı olduğunu gözlemledim. Arka planda fiyat farkını oluşturan teknik bir özellik mi var yoksa marka farkı mı mevcut? Yeni SSD alacak arkadaşıma ona göre öneride bulunacağım. Teşekkürler. @Caner Uncu @michaelscofield

Samsung PRO 990 kodu: MZ-V9P1T0BW (Ben bunu kullanıyorum.)
Kioxia Exceria PRO kodu: LSE10Z001TG8

Herkese iyi akşamlar. Mevcut iki SSD'nin kıyaslanmasını rica ediyorum. Okuma yazma noktasında ciddi bir fark olmamasına karşın Samsung tarafının daha pahalı olduğunu gözlemledim. Arka planda fiyat farkını oluşturan teknik bir özellik mi var yoksa marka farkı mı mevcut? Yeni SSD alacak arkadaşıma ona göre öneride bulunacağım. Teşekkürler
Ucuz olanı alsın geçsin. İki SSD'de normal kullanıcı için fazla fazla yeterli bir model. Genel olarak Samsung daha iyi ama.

Oyun bilgisayarı için alıyorsanız aradaki performans farkı hissedilmez. SATA SSD ve NVMe farkı hissediliyor ancak iki NVMe arasındaki fark öyle genel kullanıcının hissedeceği bir şey değil.

Samsung'un senelerdir "top tier" olması ve kaliteli diskler üretmesi iyi, fiyatı da genel olarak pahalı.

Kioxia daha F/P. İkisi de çok iyidir. Fiyat farkı çok az ise Samsung öneririm çünkü yazılım/Firmware desteği konusunda hâlâ en iyiler bana sorarsan. Kimseye bağlı kalmadan update getirebiliyorlar. Kioxia kontrolcüsünü Phison'dan alıyor, NAND'ı kendi üretimi.

Birini 7 bine, diğerini 10 bine alıyorsan bence gerek yok. Ucuz olan alınır.

990 Pro tabii ki daha iyi. Üstelik sık sık firmware güncellemesi yayınlamaları ve kullanıcı arayüzünün büyük bir üstünlükle diğerlerinden iyi olması artısı var. Ancak performans açısında yukarıda dendiği gibi ikisi birbirinin pek önüne geçemez. Ha bütçe varsa ben gider yine Samsung alırım bu arada.