mauroicardi99

Yetkin
Bugüne kadar bir sorun yoktu. Bugünden itibaren, orijinal kablo + TTEC veya Samsung adaptör ile fark ettim ki %1 şarjı 5 dakikadan daha fazla sürede dolduruyor. Hızlı şarj modu ayarlarda açık, TTEC ile yapınca hızlı şarj, orijinal Samsung adaptör ile yapınca süper hızlı şarj yazıyor ama bir değişim olmuyor. Kalan süreyi de yanlış gösteriyor, 5 dakika boyunca kalan süre aynı duruyor. Sorun nedir burada?

Düzenleme: Telefonu yeniden başlatınca kapatmadan önce %40 şarj varken yeniden başlatınca şarj %89 olarak geldi.

Batarya kalibrasyonu bozulmuş veya abtarya yazılım hatası yada pil ölmiş gibi kalibrasyon yapmayı deneyin hocam bi cihazı orjinal kablo adaptör ile şu adımları uygula bi:
  • Telefonu kullanarak %5’in altına kadar düşür.
  • Kendisi kapanana kadar kullan (bilerek kapatma).
  • Kapalıyken orijinal adaptörle %100 olana kadar şarj et.
  • %100 olduktan sonra 30 dakika daha prizde kalsın.
  • Sonra aç.
    düzelmez ise
  • Samsung Members uygulamasında pil testi yap.
  • *#0228# kodu (Samsung’larda batarya bilgisi menüsü açar).
  • Batarya şişme var mı kontrol et.
  • Şarj soketinde oksit/kir var mı bak.

Yenilenmiş cihaz alınmaz hocam cihazın pili yan sanayi yüksek ihtimal hangi firmadan aldınız?

Batarya kalibrasyonu bozulmuş veya abtarya yazılım hatası yada pil ölmiş gibi kalibrasyon yapmayı deneyin hocam bi cihazı orjinal kablo adaptör ile şu adımları uygula bi:
  • Telefonu kullanarak %5’in altına kadar düşür.
  • Kendisi kapanana kadar kullan (bilerek kapatma).
  • Kapalıyken orijinal adaptörle %100 olana kadar şarj et.
  • %100 olduktan sonra 30 dakika daha prizde kalsın.
  • Sonra aç.
    düzelmez ise
  • Samsung Members uygulamasında pil testi yap.
  • *#0228# kodu (Samsung’larda batarya bilgisi menüsü açar).
  • Batarya şişme var mı kontrol et.
  • Şarj soketinde oksit/kir var mı bak.

Yenilenmiş cihaz alınmaz hocam cihazın pili yan sanayi yüksek ihtimal hangi firmadan aldınız?
Easycep'ten aldım. Önceki telefonumuda oradan almıştım 5 yıl boyunca sorunsuz kullandım.