abdulparator
Çalışkan
Herkese hayırlı forumlar- yeni bir PC dizdim ve bu PC'nin yanında 10 yıllık ders çalışmak için kullandığım bir tane de emektarım var. Özelliklerini resim olarak koydum. Bir de ana kartım IPXSB H61. Bu bilgisayarı sadece ders çalışması için kardeşim kullanacak ve onun yanında bir de bu bilgisayarı bir nevi yedek bilgisayarım olarak kullanacağım. (Resimlerimi atmak, arada bir şeyler yedeklerken kullanmak gibi.) Bilgisayar çok yavaş olduğu için RAM ve SSD takviyesi yapmam şart gibi, anakartın özelliklerine baktım SATA 3 SSD destekliyor ama ne alacağıma karar veremedim, hangi markalar iyi pek bilmiyorum.
Şu an 2x2 olmak üzere toplam 4 GB RAM var. Bu ikisini söküp 2x8 RAM mi alayım yoksa 1 tane 8 GB alıp, 1 tane de halihazırda olan 2 GB'ı taksam toplamda 10 GB yeter mi? RAM olarak bunu buldum. SSD olarak da bunu buldum. Fiyat olarak çok uçmak istemiyorum, bu fiyatlarda ya da bu fiyatların altında olursa iyi olur. RAM de, SSD de uzun ömürlü olsun yeter.
Dediğim gibi daha çok YouTube vb. şeyler için kullanılacağından işlemci, ekran kartı, anakart gibi şeylerin değişmesine gerek yok. Şu haliyle bile işimi görüyor ama ara sıra çok fazla donuyor, bu yüzden takviye şart.
Şu an 2x2 olmak üzere toplam 4 GB RAM var. Bu ikisini söküp 2x8 RAM mi alayım yoksa 1 tane 8 GB alıp, 1 tane de halihazırda olan 2 GB'ı taksam toplamda 10 GB yeter mi? RAM olarak bunu buldum. SSD olarak da bunu buldum. Fiyat olarak çok uçmak istemiyorum, bu fiyatlarda ya da bu fiyatların altında olursa iyi olur. RAM de, SSD de uzun ömürlü olsun yeter.
Dediğim gibi daha çok YouTube vb. şeyler için kullanılacağından işlemci, ekran kartı, anakart gibi şeylerin değişmesine gerek yok. Şu haliyle bile işimi görüyor ama ara sıra çok fazla donuyor, bu yüzden takviye şart.
Son düzenleyen: Moderatör: