Ucuz SATA SSD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Syles
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 228
  • Etiketler Etiketler
    ssd önerisi
İnce bir kart bu, hava akışını etkilemez, arada hafif bir boşluk kalsa yeter, hiç mi boşluk yok?
Bu şekilde:
1749761803997.webp - 1749761825356.webp

Bilgisayarımda 2 adet 1TB Hikvision E100 SATA SSD takılı. Ekstradan 500GB M.2 SSD var ama yetmiyor. Ekstra bir SATA SSD almak istemiyorum. İşim gereği biraz daha performansı bir şey arıyorum ama senin ihityacını görür. @Marix adlı arkadaşın dediği yöntemi yaparak PCI slotuna dönüştürücü ile M.2 SSD takacağım. Önerdiğiniz uygun fiyatlı 1 TB SSD varsa bilmek isterim.

Olur gibi ama çok yakınmış gerçekten, emin olamadım.

Bilgisayarımda 2 adet 1TB Hikvision E100 SATA SSD takılı. Ekstradan 500GB M.2 SSD var ama yetmiyor. Ekstra bir SATA SSD almak istemiyorum. İşim gereği biraz daha performansı bir şey arıyorum ama senin ihityacını görür. @Marix adlı arkadaşın dediği yöntemi yaparak PCI slotuna dönüştürücü ile M.2 SSD takacağım. Önerdiğiniz uygun fiyatlı 1 TB SSD varsa bilmek isterim.

Bütçeniz ne kadar?

Olur gibi ama çok yakınmış gerçekten, emin olamadım.

Bütçeniz ne kadar?

Hocam eğer zaten dönüştürücü ile kullandığımda 1000MBPS'yi geçemeyeceksem mümkünse en düşük Mbps'li M.2 SSD'yi alabilirim. Net bir bütçe yok yani hangisi uygunsa onu tercih edeyim. İkinci el de tercih edebilirim bu arada ikinci elde iyi bir ürün görürseniz atabilirsiniz. Bu arada 1000MBPS hızı geçemememin sebebi PCI slotunun yavaşlığından dolayı mı? Daha iyi bir dönüştürücü alsam yine mi değişmez yani bu. Bir de bozulma veya kararsız çalışma gibi bir problem olur mu? Bu arada mümkün mertebe avantajlı olanı istiyorum. Yani 1 TB değil de 2 TB'si daha uygunsa onu tercih edebilirim. Ne kadar fazla depolama alanı o kadar iyi benim için.

Ekstra dönüştürücüye de para vereceğim için sanki bu durumda SATA SSD daha mantıklı olmaz mı? Sadece hikaye oyunu falan yükleyeceğim SSD'nin içine büyük bir fark olur mu acaba M.2 ve SATA SSD arasında?

Normal kullanımda farkı pek anlayamazsınız M.2 ile, sadece dosya aktarımında bariz anlaşılır.

Ekstra dönüştürücüye de para vereceğim için, sanki bu durumda SATA SSD daha mantıklı olmaz mı? Sadece hikaye oyunu falan yükleyeceğim SSD'nin içine, büyük bir fark olur mu acaba M.2 ve SATA SSD arasında?

Hocam size yazdığım SATA SSD çok iyi bir SSD olmamasına rağmen 2K. M.2 SSD'ler de aynı fiyat. Ki ikinci elde 1600 1700'e bulunur. Bu arkadaşın attığı dönüştürücü de 200TL. Yani aynı fiyata gelecek hemen hemen. Bence almışken M.2 SSD alın. Bazı oyunlar daha hızlı açılır.

Hocam eğer zaten dönüştürücü ile kullandığımda 1000MBPS'yi geçemeyeceksem mümkünse en düşük Mbps'li M.2 SSD'yi alabilirim. Net bir bütçe yok yani hangisi uygunsa onu tercih edeyim. İkinci el de tercih edebilirim bu arada ikinci elde iyi bir ürün görürseniz atabilirsiniz. Bu arada 1000MBPS hızı geçemememin sebebi PCI slotunun yavaşlığından dolayı mı? Daha iyi bir dönüştürücü alsam yine mi değişmez yani bu. Bir de bozulma veya kararsız çalışma gibi bir problem olur mu?

Windows kurmayacaksanız hiçbir sıkıntı olmaz, kullanan çok, hız olarak değil de kalite olarak SSD seçmek lazım, şu an en F/P olanları, Kioxia g2, g3, WD SN5000 ve SN580.

Hızı PCI-e slotunun X1, X4 olduğuna ve hangi PCI-e versiyonu ile çalıştığına bakarak anlıyoruz.

Hocam size yazdığım SATA SSD çok iyi bir SSD olmamasına rağmen 2K. M.2 SSD'ler de aynı fiyat. Ki ikinci elde 1600 1700'e bulunur. Bu arkadaşın attığı dönüştürücü de 200TL. Yani aynı fiyata gelecek hemen hemen. Bence almışken M.2 SSD alın. Bazı oyunlar daha hızlı açılır.
Dönüştürücüyü çok sağlıklı takabileceğimden emin olamadım ekran kartına yakın olması açısından. Sadece hikaye oyunu oynayacağım öyle çok fazla bir fark görmeyeceksem SATA SSD daha mantıklı geldi.

Windows kurmayacaksanız hiçbir sıkıntı olmaz, kullanan çok, hız olarak değil de kalite olarak SSD seçmek lazım, şu an en F/P olanları, Kioxia g2, G3, WD sn 5000 ve sn 580.

Hızı PCI-e slotunun X1, X4 olduğuna ve hangi PCI-e versiyonu ile çalıştığına bakarak anlıyoruz.

Anakartım ASUS B450M-A hocam. Anakartta takılı 500GB'lik M.2 SSD var. Çok hızlı ama işte Full dolu. Aklım olsa 1TB'lik alırdım. Neyse en azından SATA SSD'den daha hızlı olacaksa dönüştürücü ile kullanmak benim için sorun arz etmez.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt