alimerte1044

Üyecik
Arkadaşlar sınıfta birkaç kişi var. Sürekli bana laf atıp duruyorlar. Mesela ben derste oturmuş hocanın anlattığını dinliyorum çocuk arkamdan ismimle dalga geçiyor, ismimi ters çevirip komikmiş gibi söylüyor. Sonra ben ona laf atınca gülmeye başlıyorlar. Yani hocaya da şikayet ettim fakat hoca da bunlara bir şey yapmıyor. Artık kendimi hapishanede hissediyorum, okulda rahat olamıyorum. Bir de LGS'ye 2 ay kalmışken bunları takmak çok zoruma gidiyor. Arada sırada motivasyonumu düşürüyorlar. sizce ne yapmalıyım?
@Quezzy @Benkogambit @barcaxsto @Göründüğü Gibi Olan @13021 @yusufir @ALCYONEUS @143 @Yagami Light @ornitorenk

Son düzenleme:
Arkadaşlar sınıfta birkaç kişi var. Sürekli bana laf atıp duruyorlar. Mesela ben derste oturmuş hocanın anlattığını dinliyorum çocuk arkamdan ismimle dalga geçiyor, ismimi ters çevirip komikmiş gibi söylüyor. Sonra ben ona laf atınca gülmeye başlıyorlar. Yani hocaya da şikayet ettim fakat hoca da bunlara bir şey yapmıyor. Artık kendimi hapishanede hissediyorum, okulda rahat olamıyorum. Bir de LGS'ye 2 ay kalmışken bunları takmak çok zoruma gidiyor. Arada sırada motivasyonumu düşürüyorlar. sizce ne yapmalıyım?
@Quezzy @Benkogambit @barcaxsto @Göründüğü Gibi Olan @13021 @yusufir @ALCYONEUS @143 @Yagami Light @ornitorenk
Ah kardeşim senle yer değiştirmek için her şeyimi verirdim zamanında bana da bu yapılanları sineye çekiyordum şimdiki aklım olsa hepsine ağzının payını verirdim.
Ezdirme kendini bir kere gösterirsen daha bulaşmazlar bir kere sadece.

Sınıfta yaşadığın bu durum gerçekten can sıkıcı ve seni hapishanede hissettirmesi çok anlaşılır, kimse böyle bir şeyle uğraşmak zorunda değil. Sana birkaç önerim var;

Öncelikle umursama buna "tartışmanın çerçevesini değiştirmek" denir yoklarmış gibi davran, umursama bir süre sonra seninle uğraşmayı bırakacaklardır işe yaramazsa sakin ve ciddi bir şekilde, isimlerinle dalga geçmelerinin seni rahatsız ettiğini açıkça söyle işe yaramazsa Hocana durumu tekrar, ama bu sefer daha ayrıntılı anlatmayı dene, eğer hoca bir şey yapmazsa, rehber öğretmene veya okul yönetimine mutlaka git. LGS’ye odaklanmak için bu lafları olabildiğince duymazdan gel, kendine “Bu geçici, hedefim sınavda başarılı olmak” diyerek motivasyonunu yüksek tut. Eğer hiçbir şekilde durmazlarsa ve seni fiziksel olarak rahatsız ederlerse, ben şiddeti asla teşvik etmem, ama kendini ezdirmemek için nefsi müdafaa hakkını kullanabilirsin; tabii ki bunu yaparken ölçülü olup, kendi güvenliğini göz önünde bulundur. Unutma, sen değerlisin ve bu zor günleri aşacak güce sahipsin, LGS’de başarılar dilerim.

Hocam akran zorbalığı yaşıyorsan ailene ve okuldaki hocalarına söylemen en doğrusu olacaktır. Ama bana kalırsa 60 günün kalmış umursamamaya bak. Umursarsan daha da üstüne giderler. Takıntı yapma sabret bugünler de geçer.