Alanı seçmek konusunda en iyisini kendin bilirsin ama yazılımın aşırı yüceltilmiş bir dal olduğunu düşünüyorum. Birkaç yıl önce elimde imkan olmayıp sadece basit bir bilgisayarım varken ben de yazılıma ilgi duyardım, imkansızlıklara rağmen bir şey ortaya çıkarmak hoşuma giderdi ama ben neyin hoşuma gittiğini tam anlamazdım; yazılımla/bilgisayarla uğraşmayı sevdiğimi sanırdım. Sonradan fark ettim ki aslında ortaya bir şeyler çıkarabilme fikri hoşuma gidiyor ve bunlar gerçek hayatta elinle dokunabildiğin parlak ürünler olunca daha da motive ediyor. Gözlemlerime göre genelde de insanlar aynı kritik noktadan keyif alıyor, sadece basit kodlar yazan biri önce 3 boyutlu tasarımlara ve ardındından 3 boyutlu yazıcıda ürün basmaya yöneliyor. Sonrasında kapasitesine göre o 3 boyutlu yazıcıdan çıkardığı ürünleri kum/kil yöntemiyle alüminyumdan ya da pirinçten döküm yapmak istiyor, bu döküm parçaları dişli bağlantıyla birbirine bağlayabilmek için torna tezgahına yöneliyor, kendi basit aletlerini yapabilmek için kaynak öğreniyor...
Eğer hoşuna giden şey ortaya bir şeyler çıkarmak ise kaynak, torna, döküm gibi ortaya somut bir şey çıkarıp üzerine saatler harcayarak cilaladığın parlattığın yola yönelmek sana çok daha iyi hissettirecektir.
Bir süre sonra bilgisayar başında kamburluk, karpal tünel sendromu, göz hastalıkları, arthiritis gibi sıkıntılarla savaşarak somut olmayan bir problemi; yapmaya çalıştığının aynısını yapan birinin bitmiş ürününü incelediğinde pek de yardımı dokunmadığını görerek sonuca erdirmeye çalışmak geçmişine küfretmene sebep olabilir. Somut bir şeyler ortaya çıkarmaktaki sevdiğimiz şeylerden birisi, bitmiş ürünü ele geçirebildiysen kaliper, cetvel, mikrometre, tartı ve hatta kendi gözün gibi araçlarla kafanda birçok şimşek çaktırarak incelemek ve kendi projelerinde kullanmak üzere o inceleme sonuçlarını cebe atabilmektir. Yazılım dünyasında olaylar sadece klavye başında oturarak gerçekleştirildiği için daha kolay gibi görünse de yapmak istediğin şeyi nasıl yapacağının doğrudan açıklayıcı yönergeleri yoksa çok kafa ağrıtabiliyor.
Tabii ki gerçekten yazılımı çok seviyorsan, zaten hobi olarak bile bu işleri yapıyorsan, Microsoft'ta yıllık milyon dolar maaş alan adamları kendinle kıyaslayıp yolunu ona göre çiziyorsan, ne yaptığının ve nasıl zorluklar çıkabileceğinin farkında olup ona göre planladıysan iş değişir. Ben genel etrafta ve hatta kendimde gördüğüm deneyimlerden yola çıkarak böyle bir tavsiyede bulunuyorum, dediklerimi araştır incele ama sonuçta kendine mantıklı geleni ve içinden geleni yap.