Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, bugün epey konu açtım, bir yenisine de bunu ekleyeceğim. Sistemde görüntü var fakat kısa bir süre sonra kapanıyor. PSU'dandır dedim, değiştim olmadı. Bu arada kapanma süresini USB takmam falan da etkiliyor. Isıdan olamaz, fan çalışıyor ve termal macun yeni degistirdim. Sizce bunun sorunu ne olabilir? Ekran kartı takılı değil. RAM'leri tek tek denedim. Kısa devre gibi bir şey mi var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bugün epey konu açtım, bir yenisine de bunu ekleyeceğim. Sistemde görüntü var fakat kısa bir süre sonra kapanıyor. PSU'dandır dedim, değiştim olmadı. Bu arada kapanma süresini USB takmam falan da etkiliyor. Isıdan olamaz, fan çalışıyor ve termal macun yeni degistirdim. Sizce bunun sorunu ne olabilir? Ekran kartı takılı değil. RAM'leri tek tek denedim. Kısa devre gibi bir şey mi var acaba?

İşlemcin ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu konuda yetersiz bilgi sebebiyle ceza aldım, moderatör arkadaşlar sağ olsun benim koyduğum "Bilgisayar kapanıyor" başlığını böyle saçma bir başlıkla değiştirmişler. Bilgisayar komple kapanıyor, fanlar duruyor. Işlemcim Pentium D.
İşlemci gibi parçaların "maximum operating temperature"i bulunur. Bu sıcaklığı geçtiklerinde güvenlik önlemi olarak kendilerini kapatırlar. Soğutucunun işlemciyi soğuttuğundan ve her şeyin oturduğundan emin ol. Eski ve yeni PSU'in ile birlikte tüm sistem özelliklerini paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz.

@Windows Vista moderatörlere kızacak bir durum yok. Sistemi yazmak gerekiyor. Burada verilen uyarıda da yanlışlık gözükmüyor. Konuda ise görüntü var ve bir süre sonra kapanıyor demişsiniz. Moderatör de buna göre yazmış. Soruna gelecek olursak da işlemci veya anakart kaynaklı olma ihtimali de var. Bu nesilde anakartta Onboard GPU bulunuyor. Özellikle farklı RAM kombinasyonu ile de olmaması anakart veya CPU olma ihtimalini güçlendiriyor.

@Windows Vista moderatörlere kızacak bir durum yok. Sistemi yazmak gerekiyor. Burada verilen uyarıda da yanlışlık gözükmüyor. Konuda ise görüntü var ve bir süre sonra kapanıyor demişsiniz. Moderatör de buna göre yazmış. Soruna gelecek olursak da işlemci veya anakart kaynaklı olma ihtimali de var. Bu nesilde anakartta Onboard GPU bulunuyor. Özellikle farklı RAM kombinasyonu ile de olmaması anakart veya CPU olma ihtimalini güçlendiriyor.
Tartışmayı uzatmaya gerek yok hocam herkesin kendine göre haklı yanları vardır.
Anakarttan olma ihtimali olabilir, destekler mi bilmiyorum ama başka Pentium işlemciler de var onlarla da bir ara denerim. Sisteme USB bellek taktığımda mesela daha hızlı kapanıyor. Bunlarla bir ilgisi olabilir mi?