Evde erkek kedi olmasa yapacaktık böyle de işte forumlarda böyle açık kullanılan kasalara erkek kedilerin işemesi sonucu göçen sistem konularını daha önce gördüğüm için saldım.

Bu forumda çok iade eden oldu, sebebi montaj şekli. Arctic Pro serisi AM5 için uygun değil, Intel'e özel Frame ile geliyor. AM5'te Frame dahil değil, muhtemelen ondan dereceler yüksek. Ters monte çözüyor, bir de Push-Pull.

Testlere çok itibar etmemek lazım, alıp deneyince farkı görüyorsun. Hepsi reklam, pazarlama.

Bu forumda çok iade eden oldu, sebebi montaj şekli. Arctic Pro serisi AM5 için uygun değil, Intel'e özel Frame ile geliyor. AM5'te Frame dahil değil, muhtemelen ondan dereceler yüksek. Ters monte çözüyor, bir de Push-Pull.

Testlere çok itibar etmemek lazım, alıp deneyince farkı görüyorsun. Hepsi reklam, pazarlama.

Radyatörü çok kalın. Anakartın 24pin girişi ile öyle sıkı fıkılar ki akraba olacaklar yakında çok zor tutturdum ben. Şu anda da zaten zorluyor. Radyatör temizliği diye bir görev var to do List'te yazan. Hep erteliyorum onu. İnşallah yazın aklen sakin bir günde 6-7 saatte falan hallederim.

Bakalım ne kadar ücret talep edecek? PC'cilik de karlı iş, forumculuk getirisi sıfır halbuki. Adamlar çalışıyor. Biz bir de burada insanlara yardımcı olduğumuzdan ondan bundan azar işitiyoruz, karşılığı böyle bu işin. :)
Valla abi keşke laptopta kalsaydım dedirtti bana ne yalan söyleyim, PC işleri sıkıntılıymış 10 yıldır laptop kullanıyordum nereden esti de aldım diyorum kendime...
İşin ehli biriyse PC'ci halleder, sende halledilemeyecek bir sorun yok. Tamamıyla kasa ve anakart ile alakalı problem var, bu kasa problemli. MSI anakart sevmiyor bizim gibi. Gigabyte alsan cuk oturacaktı.

Arctic 360 Pro da montajı en zor olan AIO'lardan, tercih etmeseniz çok daha iyi olurdu. Pump ters monte de etmediniz muhtemelen, boşta sıcaklıklar yüksek olacak. Pump ters monte edeceksiniz bu AIO'yu. @Xoulth
Cidden toplaması zor bir sistem sanırım abi bilemedim valla. Götürdüğüm kişi sıvı soğutmayı erken monte etmişsin, sistemi kasaya yerleştirince etmeliydin falan dedi. Valla bir şeyi tercih ettiğime pişman değilim yalan yok ancak keşke bir profesyonele toplatsaydım üzüntüsü oldu.

Madem PC'ci 3-5K toplama ücreti alacak, ters monte etsin. 3 adet P12 Pro fan daha sipariş edin, Push-Pull uygulayın.

Bu şekilde Push-Pull olmalı. PC'ci zaten 3K talep edecek minimum, en azından bu şekilde montaj gerçekleştirin. Push-Pull olsun, bir daha uğraşmazsın.
Abi bilgisayarı sana teslim etmiş olabilir miyim, fiyatı nokta atışı bilmişsin :) Şu an için bu kadar gerginlik bana yetti zaten RAM OC işlerine sonra gireceğim. Adama montaja dair ekstra bir şey söylemedim, valla 1 günde bıktım bu işten sen nasıl dayanıyorsun...

Abi valla kafayı yiyecektim de Recep Bey'in dediği şekilde montaj yapmaya çalıştım ben de... Sadece keşke biraz daha ucuza toplasaydım dedim 9700X - 5070Ti - X870 şeklinde ama gönlüme de şu anki parçalar yatıyordu. Hem gönlümüzü kırdık hem cebimizden olduk, sağlık olsun.

Vallahi abi keşke laptopta kalsaydım dedirtti bana ne yalan söyleyim, PC işleri sıkıntılıymış 10 yıldır laptop kullanıyordum nereden esti de aldım diyorum kendime...

Cidden toplaması zor bir sistem sanırım abi bilemedim vallahi. Götürdüğüm kişi sıvı soğutmayı erken monte etmişsin, sistemi kasaya yerleştirince etmeliydin falan dedi. Vallahi bir şeyi tercih ettiğime pişman değilim yalan yok ancak keşke bir profesyonele toplatsaydım üzüntüsü oldu.

Abi bilgisayarı sana teslim etmiş olabilir miyim, fiyatı nokta atışı bilmişsin :) Şu an için bu kadar gerginlik bana yetti zaten RAM OC işlerine sonra gireceğim. Adama montaja dair ekstra bir şey söylemedim, vallahi 1 günde bıktım bu işten sen nasıl dayanıyorsun...

Abi vallahi kafayı yiyecektim de Recep Bey'in dediği şekilde montaj yapmaya çalıştım ben de... Sadece keşke biraz daha ucuza toplasaydım dedim 9700X - 5070 Ti - X870 şeklinde ama gönlüme de şu anki parçalar yatıyordu. Hem gönlümüzü kırdık hem cebimizden olduk, sağlık olsun.

Parçalar bozuk değil Allah'tan moral bozacak bir şey yok. Kasaya sığmıyorsa kasayı iade eder geçersin kasa mı kalmadı memlekette yığında kral kasa dolanıyor.

Anakartı monteledikten sonra ben sıvı soğutmayı taktım, sonra RAM'ler kablolar vs en son da ekran kartı.

Son düzenleme:
OCCT Power, Furmark yeterli. RAM için OCCT CPU+RAM ya da OCCT Memory testi aç.
IMG_3809.webp
IMG_3810.webp

W11 yüklü ama furmark w10 demiş sıkıntı olur mu? QHD testini alamadım monitör yokmuş elinde.

3K TL gitti diyorsun, PC'ci olmak vardı. Şimdiye köşeyi dönmüştük. :) Orası öyle, kendi malına kaba kuvvet uygulamıyorsun genelde. Başka türlü bu tarz durumlarda alternatif bir çözüm olmaz, ya kaba kuvvet ya da modifiye edecek kasayı. Kasayı iade edecektin ya da. En azından ucuz yırttın, bir problem olmadıysa sorunsuz kullanırsın. Hayırlı olsun tekrardan. @Xoulth