cemkaraca

Yetkin
Telefon günlük 6-8 saat sadece sosyal medya için kullanılacak. Sosyal medya dışında başka bir şey için kullanılmayacak. Hangisinin alınması daha iyi olur? İkinci el için.

Son düzenleyen: Moderatör:
12 bataryasını su gibi içiyordu kullandığım zaman. Bir de işin içerik üretme kısmını mı tüketme kısmını mı kastettiniz bilmiyorum ama eğer üretmeyse kamerası çok da iyi değil bence.

12 bataryasını su gibi içiyordu kullandığım zaman. Bir de işin içerik üretme kısmını mı tüketme kısmını mı kastettiniz bilmiyorum ama eğer üretmeyse kamerası çok da iyi değil bence.
Tüketim.
Mini'nin bataryası felaket derecede kötü. 12'de öyle. İki telefonda 5-6 yıllık. Tavsiyem ikisini de almayın.
Ne almalıyım bütçe belli.
İlla iPhone alınacaksa iPhone 13 bulmaya çalışın. 6-8 saat kullanım için Mini'nin bataryası fazlasıyla yetersiz, 12 ise artık albenisi olmayan bir telefon.
Bütçeyi çok aşıyor.

Tüketim.

Ne almalıyım bütçe belli.

Bütçeyi çok aşıyor.
Butce 13'e yetmiyor anladigim kadariyla. iPhone sartsa 12. Kamera daha kotu olacak ama pil daha iyi. Kullanim senaryosu olarak hem 12 hem de 13 mini 6-8 saat SoT vermez. Lightning portuna sahip bir powerbank bakmalisin. Olur da Android dusunursen bu butcede sifir Galaxy A56'yi oneririm. Kamera isini soracak olursan, Galaxy A56, iPhone 13'den iyi iPhone 14'den kotu bir kameraya sahip. Dedigim gibi. Eger iPhone sartsa iP 12. Android ve sifir cihaz almak istersen A56.

Başlığa moderatörler sosyal medya yazınca içerik üreticisi gibi anlaşılmış. Ben telefonu günlük maksimum 8 saat kullanıyorum. Bu 8 saat kullanımda sadece sosyal medyaya gireceğim veya YouTube, Netflix gibi uygulamalarda film, video izleyeceğim. Günde 2 kere şarja takmak sorun olmaz benim için, zaten şu anki telefonumu günde 2 kere şarja takıyorum neredeyse, boyutu benim için farketmiyor. Önemli olan batarya ve performans. iPhone 13 mini de işlemci daha iyi ama bataryadan kısmışlar doğal olarak. Sırf işlemci için bataryadan vazgeçilir mi? Aklımda kalan sorular bunlar. Ayrı olarak Android telefon almayı düşünmüyorum.

Başlığa moderatörler sosyal medya yazınca içerik üreticisi gibi anlaşılmış. Ben telefonu günlük maksimum 8 saat kullanıyorum. Bu 8 saat kullanımda sadece sosyal medyaya gireceğim veya YouTube, Netflix gibi uygulamalarda film, video izleyeceğim. Günde 2 kere şarja takmak sorun olmaz benim için, zaten şu anki telefonumu günde 2 kere şarja takıyorum neredeyse, boyutu benim için farketmiyor. Önemli olan batarya ve performans. iPhone 13 mini de işlemci daha iyi ama bataryadan kısmışlar doğal olarak. Sırf işlemci için bataryadan vazgeçilir mi? Aklımda kalan sorular bunlar. Ayrı olarak Android telefon almayı düşünmüyorum.
Ben olsam 12 alirdim bu ikilemde. Cunku batarya omru daha uzun. Tahminimce 1 saat fazla gider sarji 13 Mini'ye gore.