Taşınabilir SSD vs Bulut Depolama?

• Taşınabilir SSD

• Bulut Depolama

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

RockyHighway79

Üstün
Verileri USB bellekte saklamak yorucu olmaya başladı. Her format atacağım vakit, yedekleyeceğim dosyaların boyutu artıyor. Ya taşınabilir SSD alacağım ya da bir Bulut Depolama servisine üye olacağım. Sizce taşınabilir SSD mi daha mantıklı, yoksa Bulut Depolama mı?

Verileri USB bellekte saklamak yorucu olmaya başladı. Her format atacağım vakit, yedekleyeceğim dosyaların boyutu artıyor. Ya taşınabilir SSD alacağım ya da bir Bulut Depolama servisine üye olacağım. Sizce taşınabilir SSD mi daha mantıklı, yoksa Bulut Depolama mı?
Bence taşınabilir SSD. Ona her şeyi koyarsın. Oyun bile yedeklersin. Bir de hızlı. Türkiye'de Upload hızları gerçekten düşük. Bu da yüksek boyutlu dosyaları internet'e koymayı zorlaştırıyor. Bu yüzden bence taşınabilir SSD alın geçin.

Fiyatı en uygun taşınabilir SSD'lerden biri olan Kingston XS1000 2TB Mini USB 3.2 Gen 2 SSD - Siyah 5.000 TL'ye satılıyor. Google One ayda 50 TL istiyor.

SSD fiyatına ve Google One abonelik ücretine geçen zaman içinde zam gelmeyeceğini varsayarsak 5.000/50 yaptığınızda Google One aboneliğinizin 100. ayında (8 buçuk yıl), Google One maliyetinin SSD maliyetini geçmeye başlayacağını fark edeceksiniz.

İkisinin de kendi avantajları ve dezavantajları var. Google One ile internete bağlı olduğunuz sürece verilerinize her zaman erişebilecekken SSD ile internet olmadan da erişebileceksiniz ancak sürekli yanınızda taşımanız gerekecek. SSD 8 sene dayanabilecek mi vb. Karar sizin.

Son düzenleme:
Bulut depolama her ne kadar güzel olsa da ben asla fiziksel depolamanın yerine geçebileceğini düşünmüyorum. Elbette buluta da yedeklemek güzeldir fakat fiziksel depolama kadar pratik değil. Çünkü Türkiye'de yükleme hızları düşük. Yıllar önce 1 Mbps yükleme hızı veriliyordu, şu anda 100 Mbps kullanıcılarına 20 Mbps yükleme hızı veriliyor. Yine de 2 TB gibi bir bulut depolama alanını çok da verimli kullanabileceğinizi sanmıyorum. Ben hem Google One 200 GB hem de Microsoft 365 Personal 1 TB kullanıyorum ve yine de fiziksel depolamayı tercih ediyorum. Harici HDD var elimde 2 TB'lık, veri depolaması için kullana kullana 120-130 GB alan kaldı. İleride de bir tane daha harici HDD veya SSD alıp yoluma devam edeceğim.

Benim tercihim taşınabilir SSD.

Bir şeylere gerçekten sahip olmanın verdiği güven hissi, abonelik hizmetleriyle oluşturulamaz. Ayrıca Türkiye'deki ISS'ler, 500Mbps Internet'e bile 20-50Mbps upload sağlıyorlar, saniyede 6 MB.

SSD diyorum. Mekanik bir parça barındırmıyorlar, bozulmaları zor, ömürleri uzun.