TheDark

Becerikli
Yer
Türkiye
Technopat Sosyal sitesinde insanların yaş kitlesi genelde küçük, konuşmayı tam bilmiyorlar. Üyeler genelde ön yargılı. Format atmayı bilen hackerim diyor orada. IQ seviyesi düşük, küfür etmeye yer arıyorlar. Saçma sapan insanların buluştuğu bir forum gibi. Açıkçası 1 yıl önceden bıraktım orayı. Oradaki insanlara yardım etmeye etmez. Yardım ederseniz egolar, saçma davranışlar, konuşmalar başlatırlar. Sizin görüşünüz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat Sosyal sitesinde insanların yaş kitlesi genelde küçük, konuşmayı tam bilmiyorlar. Üyeler genelde ön yargılı. Format atmayı bilen hackerim diyor orada. IQ seviyesi düşük, küfür etmeye yer arıyorlar. Saçma sapan insanların buluştuğu bir forum gibi. Açıkçası 1 yıl önceden bıraktım orayı. Oradaki insanlara yardım etmeye etmez. Yardım ederseniz egolar, saçma davranışlar, konuşmalar başlatırlar. Sizin görüşünüz nedir?
Recep Baltaş gittiğinden beri böyle oldu.

Yıllarca Technopat Sosyal'i kullandım ve genel bir eleştiri yapmam gerekirse, moderasyon ekibinin kendisini adeta bir otorite figürü olarak görmesi en büyük sorunlardan biri diyebilirim. Bu forumdaki herkes insan ve doğal olarak yazım hatası yapabilir ya da küçük kural ihlalleri gerçekleştirebilir. Eğer bir kullanıcı ciddi bir kural ihlali yapmıyorsa, bu tür hatalar göz ardı edilebilir ve daha rahat bir forum ortamı sağlanabilir. Ancak Technopat Sosyal’de durum böyle işlemiyor.

Zamanla yozlaştığını düşündüğüm moderasyon ekibi, adeta gerçek hayattaki otorite eksikliğini sanal dünyada telafi etmeye çalışıyor gibi görünüyor. Soru sormak veya bir sorununa çözüm bulmak isteyen insanları, en ufak hatalarından dolayı cezalandırmaya yönelik bir tutum sergiliyorlar.

Forum kullanıcıları da bu durumdan oldukça şikayetçi. Hatta şu an moderatör olan bir kullanıcının, eski moderatörler hakkındaki eleştirisini aşağıdaki bağlantıda görebilirsiniz:

Technopat Yaptırım ve Moderasyon Sisteminin Saçmalığı
1739441944932.webp

Bu forumun da oradan çok bir farkı yok. Ben çoğu teknik konularda yanıtlanmamış sorular gördüm. Burada da çok fazla gereksiz konular açılıyor. İnsanlar mesaj sayısını yükseltmek için taksit taksit yazıyorlar. Zaten Technopat ile fikir ayrılığı vs. var diye iki tarafta birbirlerini trollüyorlar.

Kankam tamamen yönetimle alakalı, izin vermezlerse bir şey olmazdı. Bir kez gerçekten acele olan bir şey için konu açıyorum, konuda bir yerde yazım yanlışı yapmışım, konuyu silip 1 saat uyarı atıyorlar, haksız yere 1-2kezde ceza aldığım oldu itiraz edemeden 1 saat attılar, süre bitince itiraz edebiliyordumda ne gerek kaldı, süre bittikten sonra.

Bu forumun da oradan çok bir farkı yok. Ben çoğu teknik konularda yanıtlanmamış sorular gördüm. Burada da çok fazla gereksiz konular açılıyor. İnsanlar mesaj sayısını yükseltmek için taksit taksit yazıyorlar. Zaten Technopat ile fikir ayrılığı vs. var diye iki tarafta birbirlerini trollüyorlar.
Bu fikire tam katılmıyorum açıkçası. Oradaki çoğu kaliteli üye buraya geçiş yaptı ve kitle arasında büyük fark var gerçekten. Ayrıca insanlar istediği türden konu açabilir. Her konunun bir alıcısı oluyor. Burada cevaplanmayan konu sayısı da çok düşük. Buradaki yönetim kullanıcı fikirlerine daha çok kulak veriyor bir de.

Bu fikire tam katılmıyorum açıkçası. Oradaki çoğu kaliteli üye buraya geçiş yaptı ve kitle arasında büyük fark var gerçekten. Ayrıca insanlar istediği türden konu açabilir. Her konunun bir alıcısı oluyor. Burada cevaplanmayan konu sayısı da çok düşük. Buradaki yönetim kullanıcı fikirlerine daha çok kulak veriyor bir de.

Burada tek sıkıntısı bana göre, bana mı denk geliyor bilmiyorum site hep kapalı, bir hata oluyor açılmıyor, konular aşırı geç onaylanıyor, bu kadar şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım onun dışında.