Tecno Spark 30 Pro nasıldır?

Merhabalar.
Geçenlerde Teknosa'ya telefonlara göz atmak için girmiştim. Ayın 15'i sonrası telefon alacağım.
İlk başta Samsung Galaxy A36 ve A26 telefonlar ile Realme marka telefonlara göz attım. Göz atarken telefon hakkında bir soru sormak için satış danışmanına bir soru sordum. Soruyu cevapladı, ancak Tecno Spark 30 Pro adlı bir telefonu önerdi ve bakmaya gittik. Telefonu övmeye başladı. Efendime söyleyeyim, MediaTek Helio G100 işlemcisi varmış, kutu içeriği daha fazlaymış (kulaklık ve emin olmamakla beraber kılıf vs. varmış), kamera çözünürlüğü daha iyiymiş, teknik servisi KVK imiş. Sonrasında ekrana yumruk attı, tokat attı sağlam olduğunu göstermek için. Telefon güzeldi aslında. Ön flaşı bile vardı, AI ile video editleme gibi güzel özellikleri vardı. Ancak marka çok bilindik olmadığından güvenemeyip yine de araştırdım, çok bir eleştiri veya övgü bulamadım forumlarda.

Telefon nasıldır, bilginiz var mıdır?
@Asily @Paul @0868t3

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginiz için teşekkürler. İçimdeki şüpheler tam pekişti şimdi.
Bir de şamarlıyor ekranı, "bu fiyata bunu al abi, n'apacan içinden kulaklık bile çıkmayan Samsung'u" diyor. :D
Satmazsa öldürülecek gibi bir hâli vardı. En iyisi fiziksel bir yerden almaya karar verirsem MediaMarkt veya Vatan'dan alayım.

Merhaba, ben de 1 ay önce aynı telefonu aldım. Aynı şekilde ben de Realme almaya gittim, eski telefonum Realme’ydi ve memnundum. Satış personeli bu cihazı önerdi, ben de telefonda çok vakit geçirmediğim için fazla bir beklentim olmadan aldım. Şu ana kadar bir sorunu yok. Bazı ağır oyunları ve Nintendo Wii emülatörünü denedim, çok kasma ve ısınma yapmıyor ama çok yüksek bir performans beklemeyin derim. İşlemcisi Çin malı olsada yinede iş görür ama GPU’su Mali G57 olduğu için çok bir şey beklememek lazım.

Kamera olarak yine orta–başarılı arası diyebilirim. Ön tarafta flaş var ama benim için çok da gerekli değil. En sevdiğim kısmı ekranı ve şarj hızı oldu. Ekranı AMOLED ve 120Hz olduğu için cidden akıcı hissettiriyor ve şarjı %20’den %100’e yaklaşık 50 dakikada doluyor. Ama şarj biraz hızlı gidiyor gibi geliyor bana. Bu arada, yapay zekâsı çok başarılı değil, hatta bayağı bir geride kalmış diyebilirim.

Yani, fiyat–performans olarak güzel ama oyunlarda vs. çok fazla beklentiniz yoksa alınabilir.

Bir de şamarlıyor ekranı, "bu fiyata bunu al abi, n'apacan içinden kulaklık bile çıkmayan Samsung'u" diyor. :D
Satmazsa öldürülecek gibi bir hâli vardı. En iyisi fiziksel bir yerden almaya karar verirsem MediaMarkt veya Vatan'dan alayım.

Ne kadar veriyorlar acaba o telefonu sattırmak için :D mağazalardaki o elemanların tavsiyesine güvenme asla.O telefon 7-8k civarında olsaydı alınırdı. Ama A36 alacak bütçen varsa yüzüne bile bakma. Bence internetten almayı da düşün. E alışveriş sitelerinden güvenilir satıcıdan aldığında veya resmi sitelerinde aldığında sorun olmaz. Mesela eğitim indirimiyle Samsung'un resmi sitesinden A36'yı 14K ya alabilirsin.

Teknoloji mağazasında çalışan kişilere pek güvenmemek lazım. Çünkü genelde belirli ürünleri sattırmaları gerekiyor. Dediklerinde bazen haklılık payları olsa da ürünü satabilmek için arka planda size söylemedikleri bir çok şey olabiliyor.

İnternetten almak en iyi seçenek bence. A36 alın geçin derim.

Evet genelde bu tip cihazlardan kılıf çıkar çünkü kılıfını piyasada zor bulursunuz. Kutuya koyup geçmek en basitidir belki de. Yani 200 liralık dandik bir plastik kılıf beni bir cihaz için tav edemezdi herhalde.

3.5 jak girişi de tarihe karıştı artık. Yeni nesil cihazlarda böyle bir durum yok ayrıca her ne kadar TWS'lere mahkum kalıp ekstra masraflar yapmak zorunda kalsak da çok daha konforlu, donanımlı ve keyifli oldukları da bir gerçek. Günümüzde artık bu iş böyle. 3.5 jak ve yine 200'ün üstüne bir 200 liralık kulaklık daha eklenince yine paha artmıyor.

A36 güzel tercih olur. Boşverin Tecno'yu.

Merhabalar.
Geçenlerde Teknosa'ya telefonlara göz atmak için girmiştim. Ayın 15'i sonrası telefon alacağım.
İlk başta Samsung Galaxy A36 ve A26 telefonlar ile Realme marka telefonlara göz attım. Göz atarken telefon hakkında bir soru sormak için satış danışmanına bir soru sordum. Soruyu cevapladı, ancak Tecno Spark 30 Pro adlı bir telefonu önerdi ve bakmaya gittik. Telefonu övmeye başladı. Efendime söyleyeyim, MediaTek Helio G100 işlemcisi varmış, kutu içeriği daha fazlaymış (kulaklık ve emin olmamakla beraber kılıf vs. varmış), kamera çözünürlüğü daha iyiymiş, teknik servisi KVK imiş. Sonrasında ekrana yumruk attı, tokat attı sağlam olduğunu göstermek için. Telefon güzeldi aslında. Ön flaşı bile vardı, AI ile video editleme gibi güzel özellikleri vardı. Ancak marka çok bilindik olmadığından güvenemeyip yine de araştırdım, çok bir eleştiri veya övgü bulamadım forumlarda.

Telefon nasıldır, bilginiz var mıdır?
@Asily @Paul @0868t3
A36. Tecno’ya bulaşmayın.

Son zamanlar çok öneriyorlar. Sponsorluk diye düşünüyorum.

Evet genelde bu tip cihazlardan kılıf çıkar çünkü kılıfını piyasada zor bulursunuz. Kutuya koyup geçmek en basitidir belki de. Yani 200 liralık dandik bir plastik kılıf beni bir cihaz için tav edemezdi herhalde.

3.5 jak girişi de tarihe karıştı artık. Yeni nesil cihazlarda böyle bir durum yok ayrıca her ne kadar TWS'lere mahkum kalıp ekstra masraflar yapmak zorunda kalsak da çok daha konforlu, donanımlı ve keyifli oldukları da bir gerçek. Günümüzde artık bu iş böyle. 3.5 jak ve yine 200'ün üstüne bir 200 liralık kulaklık daha eklenince yine paha artmıyor.

A36 güzel tercih olur. Boş verin Tecno'yu.

Bence kulaklık girişi furyası hep olmalı. Tamamen tarihe karışmamalı. Hem şarj edip, hem kulaklık ile müzik dinleyenlerdendim eskiden. Benim gibi çok insan vardı. Çok değil 1-2 ay önce tanıtılan Xperia 1 VII amiral gemisi modelinde Sony, 3.5 mm jak girişi olduğunu belirtti. Amiral gemisi bir telefon bu model bilirsin. Aparatlar ne kadar sağlıklı. Şimdi diyeceksin Bluetooth kulaklık var artık, oda bende baş ağrısına sebebiyet veriyor. Açık konuşmak gerekirse Tecno markasını tebrik ederim bu konuda. Ama, hiçbir telefonunu da önermiyorum.

Dayım'da bir hevesle aldı bu markadan zamanında. Parça yok doğru düzgün, aksesuar seçenekleri çok kısıtlı, verimsiz bir marka bana göre. 1 kere alırsın, bir daha tercih edeceğin marka olmaz muhtemelen. Samsung, POCO, nothing Phone alternatifin çok bence. Acele etmemeni öneriyorum. @124

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt