Makaleler
1
Tipik bir içerik konusu, telefonun performansı kısmında inciğini boncuğunu anlatan Türkçe kanal yoktu yanlışım yoksa, İngilizce içerik üreticileri de sayılıdır muhtemelen.

Marketteki veya emulatör oyunlarını oynarken; oyun içinde cihazın çözünürlüğü, bataryadan kaç W çektiği, ne kadar sürede hangi sıcaklığa ulaştığı, cihaz kendini soğutmak için frekans kıstığındaki performans kaybını, 4G ve 5G arasındaki şarj tüketimi ve sıcaklık dereceleri bir cihaz incelemesinin ana içeriği olabilir.

Ses Codec desteği, özelleştirme seçenekleri, panel özellikleri de telefon incelemesi temalı videoların içeriğinde değinilebilir.

Telefonun iç aksamına müdahale uğraştırıcı olur, macunun fazla etkisi olacağını zannetmiyorum ama sıcaklık kaynağına milimetrelik ped yerleştirmek ve test etmek fena olmaz sanki. 😶

@Violett

Etkisi oluyor hocam Note 10 Pro da 5 derece fark etti ben MX-4 uyguladıgımda ısınmayı azaltıyor.

Etkisi oluyor hocam Note 10 Pro da 5 derece fark etti ben MX-4 uyguladıgımda ısınmayı azaltıyor.
Fabrika çıkışı macun uzun süre değişmediği için yeni macunun etkili olması normal değil mi hocam? Eleştirimde etkisini kaybetmemiş macunu göz önünde bulundurmuştum.

Ped tarafındaki sonuçları merak ediyorum, ped zamanla materyalin şeklini alacağı için dâhâ uzun süreli dayanıklılık sağlar diye tahmin ediyorum.
Aliexpress'de 0.3mm bakır ped satıyorlarmış, bir denemek lazım. 😂

Tipik bir içerik konusu, telefonun performansı kısmında inciğini boncuğunu anlatan Türkçe kanal yoktu yanlışım yoksa, İngilizce içerik üreticileri de sayılıdır muhtemelen.

Marketteki veya emulatör oyunlarını oynarken; oyun içinde cihazın çözünürlüğü, bataryadan kaç W çektiği, ne kadar sürede hangi sıcaklığa ulaştığı, cihaz kendini soğutmak için frekans kıstığındaki performans kaybını, 4G ve 5G arasındaki şarj tüketimi ve sıcaklık dereceleri bir cihaz incelemesinin ana içeriği olabilir.

Ses Codec desteği, özelleştirme seçenekleri, panel özellikleri de telefon incelemesi temalı videoların içeriğinde değinilebilir.
Kesinlikle çok mantıklı öneriler. Özellikle batarya verimliliği ve Bluetooth ses codecleri çok önemli. Ben ekstra olarak, HDR desteğinin de incelenmesini isterim (Dolby Vision, HDR10+, HDR Vivid demolarıyla).

@ZCPS21, SoC bazinda watt olcmek biraz zahmetli bir sey. Cunku mesela Geekerwan bu olcumleri yapabilmek icin FPC ve anakarta dogrudan mudahale ediyor. Bataryayi devreden cikartip yerine baska bir modul ekleyerek tum verileri anakart ve onun uzerinden elde ediyor. Cihazla bayagi ugrasmak gerekiyor ve hassas sayilacak bir is. Tabii, Techolay bunu basarabilirse globale acilacak kadar buyuk bir sey olur. Ya da NotebookCheck gibi USB uzerinden cihazin toplam cektigi miktari yorumlariz ama dogru sonuc vermiyor maalesef.

Ekran konusunda detaya girilmesini sahsen cok isterim cunku editorler genelde sadece klasik kagit ustu ozellikleri okuyup geciyor. Halbuki panel kalitesi ekran deneyimini ciddi etkiliyor. Panelin ne kadar gecikme yasadigi, HDR iceriklerde renklerden ne kadar saptigi, tekduzelik testleri, greyscale testleri ve OLED materyal setlerine deginilse cok guzel olur. Kitleyi detaylara bogmadan hitap etmek de gerekir ama Recep Hoca onu basarir diye dusunuyorum.

@ZCPS21, SoC bazinda watt olcmek biraz zahmetli bir sey.

Ekran konusunda detaya girilmesini sahsen cok isterim cunku editorler genelde sadece klasik kagit ustu ozellikleri okuyup geciyor. Halbuki panel kalitesi ekran deneyimini ciddi etkiliyor. Panelin ne kadar gecikme yasadigi, HDR iceriklerde renklerden ne kadar saptigi, tekduzelik testleri, greyscale testleri ve OLED materyal setlerine deginilse cok guzel olur. Kitleyi detaylara bogmadan hitap etmek de gerekir ama Recep Hoca onu basarir diye dusunuyorum.

@Violett NL Tech kanalı sanki bir eklenti indirerek cihazın W tüketim değerlerini ölçmüştü, tam anımsayamadım ama videoyu kontrol edeceğim. S26 Plus incelediği video idi sanki.