RedRavix

Uzman
Thermaltake TG-30 yanında verdiği honeycomb stencil gerçekten işe yarıyor mu? Kullanan var mı? Bir sitede 560 TL satan var. Şundan dolayı termal macunun nasıl doğru sürülmesi gerektiği hep tartışma konusu oldu. Nokta şeklinde sıkan var, X şeklinde sıkan var ya da yedirerek sıkan var. Ben genelde X şeklinde sıkarım ama maalesef işlemcinin kenarlarına kadar bulaşır. Kısacası almaya değer mi? ya da başka alternatif var mı?

Ekran görüntüsü 2025-01-11 022822.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye camı bastırarak yapılmış bir macun testi vardı. Hatırladığım kadarıyla en garanti yol işlemciye spatula vs. ile yaymak.

Macun taşmasından ve yenileme esnasında işimin kolaylaşması için şunu satın aldım:
Intel için olanı da var:

İşlemciye camı bastırarak yapılmış bir macun testi vardı. Hatırladığım kadarıyla en garanti yol işlemciye spatula vs. ile yaymak.

Macun taşmasından ve yenileme esnasında işimin kolaylaşması için şunu satın aldım:
Intel için olanı da var:
Hocam AM4 kullanıyorum. Gösterdiğiniz gibi bir aparat olsaydı keşke am4 kullanıcıları için.

Sitesinde verilen ısı iletkenliği bence yetersiz (termal iletkenlik - 4,5 w/m·k). Alınacaksa Thermal Grizzly Kryonaut Extreme bence daha mantıklı 4,5 kat daha fazla iletken (termal iletkenlik - 14,2 W / mk). https://www.akakce.com/termal-macun/en-ucuz-thermal-grizzly-tg-ke-002-r-2-gr-fiyati,2062248714.html
Hocam ben de genelde Thermal Grizzly Hydronaut kullanıyorum. Kryonaut daha mı iyi?

Hocam AM4 kullanıyorum. Gösterdiğiniz gibi bir aparat olsaydı keşke AM4 kullanıcıları için.

Hocam ben de genelde Thermal Grizzly hydronaut kullanıyorum. Kryonaut daha mı iyi?

Çok fark yok hydronaut 12 civarı bir ısı iletkenliğine sahipti bütçe ye göre 2 side alınabilir. Ben kendim Kyronaut Extreme tercih ediyorum.

Çok fark yok hydronaut 12 civarı bir ısı iletkenliğine sahipti bütçe ye göre 2 side alınabilir. Ben kendim Kyronaut Extreme tercih ediyorum.
Ben de şimdi önerdiğiniz thermal macuna bakıyordum. Karşılaştırma yapmışlar dediğiniz gibi Kyronaut Extreme baya güçlü bir macunmuş. Gördüğüm kadarı ile pembe renkli ve sakızımsı deniyor ama.

Ben de şimdi önerdiğiniz thermal macuna bakıyordum. Karşılaştırma yapmışlar dediğiniz gibi kyronaut Extreme bayağı güçlü bir macunmuş. Gördüğüm kadarı ile pembe renkli ve sakızımsı deniyor ama.

Ben de daha yeni ekran kartıma sürdüm sebebi boşta 50 derecelerde çalışmasıydı fakat şu an overclock olmasına rağmen 30 derece boşta, 55 derece yükte çalışıyor üstelik kartım 2 fanlı :D. Zaten kötü bir macunda değil 2-3 yıl götürüyor.

1736582851330.webp

Ben de daha yeni ekran kartıma sürdüm sebebi boşta 50 derecelerde çalışmasıydı fakat şu an overclock olmasına rağmen 30 derece boşta, 55 derece yükte çalışıyor üstelik kartım 2 fanlı :D. Zaten kötü bir macunda değil 2-3 yıl götürüyor.

Eki Görüntüle 114155
Neyy. Hocam ekran kartına sen macun mu sürdün? Garanti iptal. Peki ekran kartlarına termal ped konulmuyor mu normal de bilmediğim için soruyorum. Benim kart boşta 45 derecede alalı 1 ay oldu.
Ekran görüntüsü 2025-01-11 111022.webp

Son düzenleyen: Moderatör: