TPM 2.0 Modülü kırmızı ışık yanıyor ve sistem açılmıyor

EggHeadMan

Çalışkan
Merhabalar. Aranıza yeni katıldım ve bu benim ilk konum :) Linkteki TPM 2.0 modülünü sipariş ettim. Satıcı MSI A320M-A PRO MAX anakart ile uyumlu olduğunu söyledi. Ancak çipi taktığımda kırmızı ışık yanıyor ve bilgisayarım açılmıyor. Konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum :)

Anakart: MSI A320M-A PRO MAX
İşlemci : Ryzen 5 2600

Son düzenleyen: Moderatör:
Hoşgeldiniz. Size kim bu anakart için TPM modülü almanız gerektiğini söyledi? :unsure:

Bu anakart zaten TPM 2.0 destekliyor ve MSI'ın resmi TPM 2.0 destekli anakartlar listesinde var:

BIOS'u son sürüme çekin. Sonra da BIOS > Security > Security Device Support ayarını Enabled yapın, TPM 2.0 devreye girecek.

Üye olmakta biraz geç kalmışsınız ama olsun.

Recep abim fuarda sohbetleşmiştik kral adamsın özledim seni :) Abi ayrı bir TPM kullanmam gerekiyor detay veremiyorum. Ondan dolayı yapmam gerekiyor. Mevcut TPM 2.0 yerine entegre kullanmam gerekiyor. Bu çip acaba yanlış mı? Yanlışsa doğrusundan bir link atabilir misin? Diğer yerden sen ihanete uğrayınca kullanmama kararı almıştım salmıştım forumları yeni gelmedim geri geldim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakma, tek mesaj ve TPM olan anakarta TPM çipi alınca ben tecrübesiz kullanıcı olarak ele aldım 🙏 Clear CMOS yapıp denedin mi? Bir de amacın TPM anahtarını sıfırlamak ise işlemci değişimi de bunu yapıyor diye biliyorum.

Bu modül anakartınla uyumlu mu emin değilim ama olmalı zira 14 PIN. Takma yönü var tabi. İstersen başka yönde takıp dene?

Kusura bakma, tek mesaj ve TPM olan anakarta TPM çipi alınca ben tecrübesiz kullanıcı olarak ele aldım 🙏 Clear CMOS yapıp denedin mi? Bir de amacın TPM anahtarını sıfırlamak ise işlemci değişimi de bunu yapıyor diye biliyorum.

Bu modül anakartınla uyumlu mu emin değilim ama olmalı zira 14 PIN. Takma yönü var tabi. İstersen başka yönde takıp dene?
Evet Clear CMOS denedim. BIOS pilini sökerek de denedim mancak işe yaramadı. Satıcı hala uyumlu olduğunu iddia ediyor ancak sanırım uyumsuz. Mecbur yeni çip sipariş etmem gerekecek galiba. Geç cevap için özür dilerim. Başka takma yönü yok :(

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt