573

Uzman
Tamam biliyorum Turbox, Izoly gibi dandik markaların ürünleri alınmaz fakat bu anakartta M.2 slotu var. Sıkıldım bir oyunu 4 saatte kurmaktan SATA SSD'ler cidden çok yavaş M.2'lere göre. Sizce alınır mı? Şu an Casper H81 kullanıyorum aslında Turbox'tan bir farkı yok.

Peki başka markaların (MSI, ASUS, Gigabyte) M.2 slotlu H81 anakartı var mı gerekirse sahibinden ya da Letgo'dan alırım.

Kullanılan malzeme kalitesinden dolayı SSD'nin sağlığının bile daha erken düşmesine sebep oluyor. Kesinlikle bu kalitesiz markalardan bir şey almayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki başka markaların (MSI, ASUS, Gigabyte) M.2 slotlu H81 anakartı var mı? Gerekirse sahibinden ya da Letgo'dan alırım.
H81 chipset ciktiginda M.2 slotu populer bir sey degildi. M.2 slotlari, X99 ciktiktan sonra yavas yavas hayatimiza girmeye ve ucuz anakartlarda da yerini almaya basladi. H81 chipsetli ve M.2 slotlu, ''marka'' bir anakarta daha denk gelmedim maalesef. Bazilarina M.2 slotunu bile gectim, SATA 3 ve USB 3 bile koymuyorlar.

Bu tur M.2 slotlu H81 anakartlarda da M.2 slotunu genelde chipsete bagliyorlar, bu yuzden oldukca yavas oluyor zaten. Her seye yetecek kadar lane koymalari zor H81 anakartta. Gecmenize degmeyecektir.

H81 chipset ciktiginda M.2 slotu populer bir sey degildi. M.2 slotlari, X99 ciktiktan sonra yavas yavas hayatimiza girmeye ve ucuz anakartlarda da yerini almaya basladi. H81 chipsetli ve M.2 slotlu, ''marka'' bir anakarta daha denk gelmedim maalesef. Bazilarina M.2 slotu bulmayi bile gectim, SATA 3 ve USB 3 bile koymuyorlar.

Bu tur M.2 slotlu H81 anakartlarda da M.2 slotunu genelde chipsete bagliyorlar, bu yuzden oldukca yavas oluyor zaten. Her seye yetecek kadar lane koymalari zor H81 anakartta zaten. Gecmenize degmeyecektir.
Bende B85 G43 Gaming anakart var onda bırak M.2 SSD slotunu, M.2 SSD boot desteği bile yok. Yani bir dönüştürücü ile M.2 SSD taksam ona Windows kuramıyorum, depolama olarak kullanabiliyorum sadece. Tabi bazı Z97 anakartlara BIOS mod falan yapıyorlarmış ama ben sadece 2 tane anakartın BIOS modunu bulabildim.

Turbox marka mı? Önünden bile geçmeyin, evinize resmen C4 bomba alıyorsunuz. Bütçenizi biraz daha zorlayıp iyi markalara yönelebilirsiniz.

Turbox gibi çöp markalardan uzak durun.

Son düzenleyen: Moderatör: