Türk Telekom 100 Mbps internet 50 Mbps veriyor

TT 81 ile hizmet veren bir firma. TT olmasa TR'nin yarısı hala internet hizmeti alamayacak durumda olurdu. Her yere maalesef kaliteli ve aynı hizmet gitmiyor keşke gitse. Bakır altyapıda maalesef hız düşümü olmakta 2018 de VDSL 82 Mbps alırken 2022 yılında 67'e kadar gerilemişti. Saha dolabına yeni gelen aboneler hız yükselten aboneler vs derken hız kırpılıyor.
2025 yılında hala çoğu abone VDSL kullanıyorken TT hala iyi bir firma değildir bence.

24 mbps paketim varken 7-8 mbps alıyordum. Aradım düzelttiler 22-23 almaya başladım. Övdüğüm yok ama kötü bir şey yaşadınız diye millete "aramayın" demek saçma.
Deprem hasarlı altyapı için 100mbps gözüken altyapı için 2 yıl 1mbps internetle beklettiler, ondan önce de 5 sene 50mbps kullanıcısıydık onda da her gün en az 2 kere internet gidiyordu, bence hala TT işini iyi yapmıyor ilgilenmiyor.

2025 yılında hala çoğu abone VDSL kullanıyorken TT hala iyi bir firma değildir bence.

Deprem hasarlı altyapı için 100Mbps gözüken altyapı için 2 yıl 1Mbps internetle beklettiler, ondan önce de 5 sene 50Mbps kullanıcısıydık onda da her gün en az 2 kere internet gidiyordu, bence hala TT işini iyi yapmıyor ilgilenmiyor.

Altyapı işi kolay olmuyor maalesef. Diğer firmalar da elini taşın altına koyup İstanbul İzmir gibi büyük şehirlerden çıkıp daha küçük şehirlere yönelseler fiberleşme işi artar. TT olmasaydı çoğu kişi bırakın fiberi internet bile bulamazdı. Bazen bakıyorum bir bina ya 4 ayrı firma girmiş bazen bakıyorsun diğer bina da hiç altyapı yok.

Bu arada TT'yi övdüğüm yok kesinlikle çok daha iyi hizmet verebilir. Ancak küçük şehirlerde başka alternatif asla yok. Biraz kullanmakta mecbur kalıyoruz.

Altyapı işi kolay olmuyor maalesef. Diğer firmalar da elini taşın altına koyup İstanbul İzmir gibi büyük şehirlerden çıkıp daha küçük şehirlere yönelseler fiberleşme işi artar. TT olmasaydı çoğu kişi bırakın fiberi internet bile bulamazdı. Bazen bakıyorum bir bina ya 4 ayrı firma girmiş bazen bakıyorsun diğer bina da hiç altyapı yok.

Bu arada TT'yi övdüğüm yok kesinlikle çok daha iyi hizmet verebilir. Ancak küçük şehirlerde başka alternatif asla yok. Biraz kullanmakta mecbur kalıyoruz.
Bu konuda hem TT'nin hem de diğer firmaların daha çok ilgilenmesi gerekli ama çoğunun umrunda bile değil

Zaten çoğumuzun da memnun kalmadığı konu bu, yukarıda yazdığım gibi her gün en az 2-3 kez internet gitmesi, hasarlı altyapı ile 2 yıl 1mbps internet varken hiçbirşeyin yapılmaması, şimdi taşındığım yere 1000mbps fiber geleli 1.5 ay oldu, taşınacağım fakat taşınacağım yerde artık altyapı var mı yok mu var ise kaç mbps sorusunu insan artık aklında taşımak istemiyor en kötü her evde 100mbps fiber olmalı.

Müşteri hizmetlerini aradım daha yeni talep bırakabildim. Telekom'da çalışan bir tanıdığıma yazdım ekip gönderecekmiş 2-3 gün içinde. Oda kabul etti düşük aldığımı ama elindende bir şey gelmiyor. Bir de duruma göre yeni bir modem bakacağım ulaşılabilir hız düşük gözüküyor ama hat zayıflama gayet güzel.

1750352931109.webp

Zaten çoğumuzun da memnun kalmadığı konu bu, yukarıda yazdığım gibi her gün en az 2-3 kez internet gitmesi, hasarlı altyapı ile 2 yıl 1Mbps internet varken hiçbir şeyin yapılmaması, şimdi taşındığım yere 1000MBPS fiber geleli 1.5 ay oldu, taşınacağım fakat taşınacağım yerde artık altyapı var mı yok mu var ise kaç Mbps sorusunu insan artık aklında taşımak istemiyor en kötü her evde 100Mbps fiber olmalı.

Ben küçük şehirde yaşıyorum 2014'ten beri bu evdeyim altyapı kaynaklı hiç internetim kesilmedi. ISS kaynaklı kesilmelerim tabii ki oldu. Arkadaşım köyde yaşıyor fırtınada 2 direk arasında ki kablo kopmuştu TT gelip 4 günde tamir etti. Bu sene ise rüzgarda hız sürekli değişiyordu TT gelip 4 direk öteden sıfır kablo çekti sabah 8.30 da başladı akşam 16 ya kadar sadece bize kablo çekmeye çalıştılar.

TT çoğu zaman kazı yaparak fiber çekiyor bu da belediyelerden izin personel vs derken süreci uzatıyor. Bazı köylerde bırakın fiberi mobil şebeke bile çekmiyor hala.

Müşteri hizmetlerini aradım daha yeni talep bırakabildim. Telekom'da çalışan bir tanıdığıma yazdım ekip gönderecekmiş 2-3 gün içinde. Oda kabul etti düşük aldığımı ama elindende bir şey gelmiyor. Bir de duruma göre yeni bir modem bakacağım ulaşılabilir hız düşük gözüküyor ama hat zayıflama gayet güzel.

Eki Görüntüle 155993

Bu hat değerleri ile daha yukarısını almanız mümkün değil. Ev içi tesisatta da sorun olabilir altyapıda bu kadar kaldırıyor olabilir hocam. Başka modem ile ve ankastre varsa ankastreden test etmek lazım.

Geri
Yukarı Alt