@retrolay @anilon1
@anilon1 abicim telefonda dün aradığım bahsettiğim sfp bu arkadasta müsait olduğunda sana yollasak bir bakma şansın olurmu kurtulurmu diye birde. ben bendeki alcateli verdim , @Majdev in sürümünde O5 olamadık , fsmodded kurduk sonrasında ondada O5 olamadık . Zyxel ONT Turk.net , hangi bilgileri girmemiz gerekiyor bilgisi olan yardımcı olabilecek birisi olursa arkadasa yardımcı olmaya çalışıcaz
esasında bizim durumumuzda hiç O5 olmadı. Zyxel ont den bilgileri aldık ötneğin serial number cihazın arkasında iki adet yazıyor hangisini girmek gerekiyor. Vendor ID mesela huawei de hwtc ,zyxel için ne girmemiz gerekiyor. Software versiyon ve hardware veriyon gibi değerleri aynı ont arayüzünde gözüktüğü şekildemi direk girmemiz gerekli. Deneyimlemiş olan birisi varmıdır acaba Turk.net te zyxel ont ile diye şansımızı burda denedikMerhaba, GPON altyapısında Nokia/Alcatel-Lucent OLT kullanılan sahalarda karşılaştığımız oldukça ilginç ve can sıkıcı bir durumu paylaşmak istiyorum. Eğer ISP’nizin sağladığı mevcut ONT/ONU cihazını değiştirmek istediğinizde ve Nokia/Alcatel-Lucent bir OLT’ye bağlıysa, cihazınız O5 durumuna geçmesine rağmen IP alamıyor ve mevcut VLAN ID’lerini göremiyorsanız, aslında aldığınız O5 durumu gerçekte sahte olabilir. Bu konuyla ilgili hack-gpon.org üzerinde bir açıklama yapılmış. Kısaca özetlemek gerekirse; ONT/ONU cihazınızın yazılım sürümü ile OLT’nin beklediği yazılım bilgileri...
- Majdev
- fakeo5
- Forum: İnternet Erişimi
@Majdev yardımcı olabilir misiniz?esasında bizim durumumuzda hiç O5 olmadı. Zyxel ont den bilgileri aldık ötneğin serial number cihazın arkasında iki adet yazıyor hangisini girmek gerekiyor. Vendor ID mesela huawei de hwtc ,zyxel için ne girmemiz gerekiyor. Software versiyon ve hardware veriyon gibi değerleri aynı ont arayüzünde gözüktüğü şekildemi direk girmemiz gerekli. Deneyimlemiş olan birisi varmıdır acaba Turk.net te zyxel ont ile diye şansımızı burda denedik